Experimente in bucatarie - nu gluten/ faina grau
Raspunsuri - Pagina 12
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui philip a, eu nu-mi permit sa dau pe alaturi, nu m-am contaminat voit de cand am fost diagnosticata anul trecut in iunie. US www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009 |
Bine faci!
Multumesc pt. link, am sa-l puric.
Take joy! (poze)
ML spune:
Andreea, le-am coafat ieri, azi fac si umplutura. Au iesit, frumoase si gogonete, au stat in tava precum le-am asezat!
Asta a fost, prea putina "parte uscata". Astfel se explica si de ce a ramas pe afara ceva din unt la prima incercare.
Multumesc !
Take joy! (poze)
carina spune:
Tocmai am copt si gustat o praji pe care vroiam sa o fac demult dar nu aveam amaranth asa ca am tot amanat. Dar de cum am gustat-o m-am gandit la ML si am venit sa va dau reteta.
125 g ciocolata amara
100g unt
100g zahar brun
30g faina amaranth
30 g faina de quinoa
vanilie
3 oua separate
Cuptorul se incalzeste la 180 grade C. Puneti paper liners in muffin tins (habar n-am cum sa le zic in romana).
Untul si ciocolata se pun intr-un vas uscat pe bain mare si se topesc.
Galbenusurile, zaharul si vanilia se bat aprox 5 minute pana se albesc.
Albusurile se bat spuma.
Se amesteca usor ciocolata cu galbenusurile. Se adauga fainurile si se amesteca usor. Se adauga albusurile si se incorporeaza cu grija. Se coc aprox 20-25 min pana ce se formeaza o crusta deasupra si o scobitoare bagata in muffin iese curata.
Sunt mortale....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
ML spune:
Multumesc, Oana!
Da, am sa le fac, mai ales ca am amandoua tipurile de faina si celelalte cu hrisca tare bune au fost.
Tot vreau sa te intreb si nu mai apuc. Pana la urma nu ti-a iesit Celiachie, asa-i? Cum te simti cu tratamentul?
La mine numai necazuri... Tata a murit in urma cu cateva luni, bunica se pare ca nu o mai duce mult iar mama are azi operatie de cancer la colon. Se pare ca este operabil, un cancer ... "bun", daca se poate numi astfel. Chiar ma gandeam la voi... cum sa faca sa nu mai manance paine? Cand eram in Romania mancam cu totii o tarla de paine, alba. Ii e greu sa se dezvete. A trecut pe Graham de un an incoace si manaca (zice ea) mai putina. Prajituri nu-si face, dar cred ca mananca macaroane uneori. Nu sunt convinsa ca ar fi o legatura intre cancerul de colon si Celiachie, totusi, la ce bun sa continue sa se indoape cu gluten (are si ulcer din tinerete)? Oare se gasesc in Ro cereale pe baza de orez integral? Ma gandeam sa caute si fulgi de ovaz sa puna in iaurt, fructe, miere, poate nuci... Trebuie sa mai citesc, unele cred ca nu se preteaza regimului.
Revenind la intrebare, cum supravietuiti voi fara paineturi? Eu mananc cereale din orez cu nuci, migdale si seminte (fl. soarelui, dovleac...), nuca de cocos, stafide, afine si lapte de orez, rar oatmeal cu stafide, miere si lapte...
Take joy! (poze)
carina spune:
ML: condoleante pentru tatal tau si imi pare rau ca sunt probleme asa mari si cu mama si cu bunica. Din pacate, cancerul de colon este legat de celiachie.
Legat de mine, diagnosticul nu s-a confirmat, dar macar cu ocazia asta am ajuns sa experimentez alimente absolut minunate si ff hranitoare.
Apropos, stiai ca faina de amaranth are de 5 ori mai mult fier si de 4 ori mai multe fibre decat cea de grau?
Nu stiu unde sta mama ta, ca sa iti spun daca se gasesc produsele de care ai intrebat. In Cluj se gasesc din ce in ce mai multe .
Legat de meniul pentru celiachie: ovazul e interzis. Tot asa nucile nu sunt recomandate in cazul in care exista probleme ale colonului.
Legat de paine, nu pot sa iti dau nici un sfat ca eu is addicted
Te pup si ma gandesc la tine,
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
ML spune:
Carina, vreau doar sa-ti multumesc pt. ultima reteta, altceva nu mai apuc sa zic. Le-am facut de doua ori (cam asa merg cu ceea ce ne place), f. f. bune!
Iar azi m-am intors la fursecutele acelea cu chipsi de ciocolata si migdale, se racesc in bucatarie pt maine.
Take joy! (poze)
carina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Carina, vreau doar sa-ti multumesc pt. ultima reteta, altceva nu mai apuc sa zic. Le-am facut de doua ori (cam asa merg cu ceea ce ne place), f. f. bune! Iar azi m-am intors la fursecutele acelea cu chipsi de ciocolata si migdale, se racesc in bucatarie pt maine. Take joy! (poze) |
Ma bucur mult ca va plac si promit ca mai scriu.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
ML spune:
Da, te rog, cand ai timp. Eu am reusit oarecum sa nu mai mananc zilnic cate ceva dulce (respectiv ciocolata...), desi, nu pot renunta de tot la deserturi (ma razbun in weekend).
Cel mai bine e sa nu cumpar, macar asa mai pun mana pe banane, mere si struguri.
Apropo de dezciocoolizare . Am gasit pe undeva o reteta de mousse cu quark (branza) si ciocolata. Poate tu ai facut deja, n-am mai intrat pe blog. Aratau bine, ma intreb ce gust au, cred ca voi experimenta curand.
Take joy! (poze)
carina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ML Da, te rog, cand ai timp. Eu am reusit oarecum sa nu mai mananc zilnic cate ceva dulce (respectiv ciocolata...), desi, nu pot renunta de tot la deserturi (ma razbun in weekend). Cel mai bine e sa nu cumpar, macar asa mai pun mana pe banane, mere si struguri. Apropo de dezciocoolizare . Am gasit pe undeva o reteta de mousse cu quark (branza) si ciocolata. Poate tu ai facut deja, n-am mai intrat pe blog. Aratau bine, ma intreb ce gust au, cred ca voi experimenta curand. Take joy! (poze) |
Am facut mousse cu quark si mie mi-a placut.
Am facut asa:
200g cioco neagra
150g quark, bine scurs
100g frisca batuta
20 g miere
1. Topesti ciocolata si mierea pe bain mare.
2. adaugi quark-ul si amesteci bine de tot
3. incorporezi frisca si gata
Si legat de ciocolata, cea neagra e chiar recomandata zilnic cate o patratica.
Am facut zilele trecute o praji cu ciocolata si sos de mar cu amaranth si hrisca tare tare buna. O sa o scriu curand.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
ML spune:
Esti o comoara! Am sa incerc sa fac branza cat de curand si ma pun pe treaba.
Suna bine si cealalta, cand ai timp, te astept. Iti multumesc!
Take joy! (poze)