Platiti ca fac scoala in penitenciare?
Ei uite ca n-am mai postat de mult pe DC dar am citit un articol care efectiv m-a revoltat si imi doream tare mult sa-l comentez cu cineva. Acesta este articolul http://www.romanialibera.ro/a150106/fmi-critica-cheltuielile-pentru-detinutii-din-romania.html si v-as ruga sa va spuneti opinia... Zau ca mie mi se pare revoltator cum un detinut care merge in penitenciar sa ispaseasca o pedeapsa, sa fie lipsit de anumite drepturi si de libertate se transforma incet,incet intr-un rasfatat al societatii. Ce m-a scos din sarite a fost faptul ca am citit ca primesc bani daca urmeaza cursurile in penitenciar . Pai multi din nenorocitii aia care ajung acolo n-au visat niciodata ca vor avea la ei acasa conditiile care le au in detentie: tv, cablu, club, biblioteca,sala de sport(deh trebuie sa se antreneze)mese calde pentru regimul si religia fiecaruia , ca deh trebuie respectati oamenii, asistenta medicala, medicatie...toate gratuite.OK sa primeasca si primesc bani pentru zilele in care muncesc dar nu pentru ca fac scoala.Asta mi se pare incorect.pe cine mai plateste statul ca merge la scoala??? Si ganditi-va putin din buzunarele cui sunt acesti oameni sustinuti...si ganditi-va la conditiile din spitalele noastre si din multe scoli si gradinite...
Raspunsuri
beshter spune:
Miraco, cred ca tu ai vrea ca detinutii sa fie biciuiti in loc de micuul dejun, batuti la talpi in loc de pranz si electrocutati in loc de cina.
Asiguratul hranei, 'aerisirii' si asistentei medicale se numara printre drepturile fundamentale ale omului.
Statul plateste multe categorii ca sa faca scoala - exista un sistem de burse. Foarte prost, de altminteri. Platirea detinutilor e un efort de motivare, de a-i reintegra si reabilita.
E, probabil, un efort scump si prost, dar mi se pare absurd sa te indignezi ca detinutii mananca si se uita la televizor. Asa cum mi se pare absurd sa-i injuri la gramada: adica si pe violator si evazionistul fiscal si pe batranul care a batut un tarus aiurea.
You cannot both dance and not pay the piper.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mihaelka Miraco, cred ca tu ai vrea ca detinutii sa fie biciuiti in loc de micuul dejun, batuti la talpi in loc de pranz si electrocutati in loc de cina. |
Ei, as mai avea eu niste idei...asa, pentru diferentiere intre ei...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
ioanadara spune:
Nimeni nu spune sa fie batuti la talpi dar totusi asta:
"detinutii beneficiaza de un tratament mai bun din partea statului decat multi dintre angajati"
nu este o chestie normala.Nu ca ar fi ceva normal in tara asta dar totusi, hai sa recunoastem ca din moment ce nu te poti ocupa ca propriilor cetateni care ti-aduc bani la buget prin impozite sa le asiguri o protectie decenta, ca stat mi se pare absurd sa aloci sume mari pentru a reeduca detinutii.
Niste conditii decente, da le trebuie dar de aici pana unde s-a ajuns...
Probabil ca este afacerea particulara a cuiva si firmele care le asigura toate treburile astea in penitenciare apartin de fapt bugetarilor care aproba toate aceste "nevoi" ale detinutilor.
O, stati sa vedeti cate idei vor mai avea de acum incolo.Poate asta e doar inceputul.
blackpanterro spune:
Pai ar trebui verificat cati dintre detinuti se reintegreaza in societate ca cetateni platitori de taxe.In cazul in care numarul e mare se merita sa investesti in ei.Dar daca banii investiti sunt in zadar pt ca ei se intorc mereu in puscarie atunci nu mai trebuie investit.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier
"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious
lisaelisa spune:
Unii dintre cei ajunsi la inchisoare sunt oameni fara educatie.
Nu e rau sa fie scoliti si platiti.
Astfel, poate vor vedea si ei ca societate inseamna si altceva, nu numai ce cunosc ei : rautate cat cuprinde...
Liliana82 spune:
Ca sa le taie din pedeapsa pentru orele de studiu sunt de acord, dar sa fie platiti ca se duc la cursuri e aberant.... Si cand ma gandesc cati bani am dat pe facultati....
StMihaela spune:
citat din mesajul lui Liliana82 Ca sa le taie din pedeapsa pentru orele de studiu sunt de acord, dar sa fie platiti ca se duc la cursuri e aberant.... Si cand ma gandesc cati bani am dat pe facultati.... |
mariamunteanu spune:
Integrarea in societate a detinutilor este benefica in primul rand pt. concetatenii acestora, adica voi. Rationamentul Liseielisa este corect. Ganditi-va ca oamenii aceia inraiti de mediul in care au crescut si trait, ies din inchisori si traiesc printre voi - ei reprezinta un pericol. Banii investiti in indreptarea si educarea lor sunt in beneficiul vostru.
Maria
lisaelisa spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu Integrarea in societate a detinutilor este benefica in primul rand pt. concetatenii acestora, adica voi. Rationamentul Liseielisa este corect. Ganditi-va ca oamenii aceia inraiti de mediul in care au crescut si trait, ies din inchisori si traiesc printre voi - ei reprezinta un pericol. Banii investiti in indreptarea si educarea lor sunt in beneficiul vostru. Maria |
Maria,
Multumesc pt aprecieri.