Copil cl. I-a , am nevoie de sfaturi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellanik spune:

Adria, te felicit ca ai un copil atras de nou si de informatii.poti sa ii oferi carti pe care sa le citeasca, ii poti lua o culegere de exercitii pe care sa o duca d-nei invatatoare la scoala si sa ii spuna :"Doamna invatatoare, va rog frumos sa imi alegeti cateva exercitii sa lucrez pentru ca eu deja am terminat de la tabla ." Eu, sa vina un elev la mine sa imi ceara asa ceva, as muri de fericire .Nu cred ca sunt in masura sa judec o invatatoare si modul ei de a preda insa trebuie sa existe mereu o legatura f stransa intre scoala si familie.Trebuie sa gasiti impreuna solutia.Uite, eu la clasa I foloseam o carte "Sa invatam cu Mos Arici" .Cartea are mici texte interesante.Daca nu o are fetita ta, i-o poti lua din librarie si o poate folosi la ora de citire.Sincer, am si eu elevi foarte buni si am si cu probleme...e drept ca nu trec la lectia urmatoare pana nu sunt convinsa ca au inteles toti lectia actuala insa pe cei foarte buni ii "muncesc".Vorba aceea "Magarului ii pui in spate cat poate sa duca" si credeti-ma nici nu banuiti cat sunt de inteligenti copiii si cate stiu sa faca.Nu te mai ingrijora si incearca sa stai de vorba si cu fetita sa lamuriti problema .Cred ca , fiind asa de inteligenta cum spui, ea te va ajuta sa rezolvi problema, nu altcineva.Salutari si note bune!

Oare voi fi si eu vreodata mamica?Siiiiigur ca da!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Dar chiar si asa nu cred ca ai o problema reala. In clasa I-a sunt luati TOTI copiii de 7-8 ani si pusi la start fara sa se tina seama ca ei sunt foarte diferiti, au ritmuri diferite, capacitate de concentrare diferita, interese diferite, etc. Sunt daca vrei cam ca florile de diferite soiuri intr-o mare gradina. Si invatatoarea e gradinarul. Fertilizeaza, uda, sapa, etc. Un gradinar nepregatit se poate atepta ca toate florile sa infloreasca fix in acelasi timp; si daca nu se intampla asa incearca sa-si bage degetele butucanoase in bobocii inca nedeschisi ca sa-i faca sa infloreasca la program. Va obtine flori din start vestejite iar pe unele le va rupe.

Simali foarte frumos...alte invatatoare insa se mira...uite ca inflori si asta desi nu credeam ca este in stare.

Adria, dar pe invatatoarea voatra ai intrebat-o ce ai putea sa faci? Care este sfatul dumneaei? CAci eu cand am intrebat-o pe a noastra cum sa fac ca Adi sa nu mai cada in visare a spus ca nu avem ce face mare lucru, o sa creasca, doar sa-l mai trezeasca cu cate o nota mai mica (le daduse niste exercitii in clasa iar fiimiu a facut altele ca n-a fost atent ).
Acum ... fiimiu se plictiseste in clasa nu pentru ca-i avansat...cred ca este chiar putin in urma fata de ceilalti...el se plictiseste pentru ca are cu totul alte preocupari fata de tematica scolii .
Eu vorbesc foarte mult cu el si incerc sa-i imprim in primul rand ca nu trebuie sa ramana in urma cu materia, caci orice recuperare se face foarte greu. Sa gasim o cale de mijloc care sa satisfaca atat nevoile lui sufletesti cat si pe ale scolii.

A...si nu-i mai spune ca n-o mai primeste la scoala...cel putin la fiimiu asta ar fi un premiu nu o pedeapsa.

Dar acasa cum lucrezi cu ea? Este cooperanta? Din ce povestesti eu cred ca este si o problema a invatatoarei. Ceilalti copii sunt toti atenti? Ea este singura asa sau la fel se plange de toti copii invatatoarea?
Incearca sa vorbesti si cu alti parinti despre invatatoare, ce anume le spune de copii lor. Unele invatatoare au ca regula generala critica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adria240 spune:

Simali,
Desigur ca am intrebat-o pe invatatoare ce as putea sa fac si sfaturile pe care mi le-a dat au fost ca ar trebui sa fiu eu mai stricta acasa, sa-i fac un regulament, sa nu-i mai satisfac toate dorintele si atunci daca va fi obisnuita acasa cu un program foarte strict poate si la scoala va fi mai atenta. Dar eu nu sant in totalitate de acord cu d-na invatatoare, e adevarat ca am fost putin mai permisiva cu ea si i-am satisfacut unele dorinte dar nu cred ca acesta este motivul fiindca este o fetita foarte cuminte, linistita.
Acasa este cooperanta, atenta , lucram impreuna dar uneori mai este si ea copil. In ultima perioada am inceput sa invit la noi acasa o colega de clasa a fetitei sa isi faca impreuna temele si pe urma binenteles sa se si joace si le-am studiat putin de la distanta sa vedem cum se descurca si intotdeauna isi incepeau temele impreuna, fetita mea le termina iar cealalta fetita incepea sa planga pe motiv ca fetita mea stie mai bine si ea nu se descurca si niciodata nu si-a terminat temele cat timp statea la noi si trebuia sa-si continue temele acasa. Si aceea fetita are calificative numai de FB si in opinia d-nei invatatoare este un copil model. Deci eu cred ca fetita mea se poate concentra, poate sa fie si atenta dar nu stiu ce se intampla la scoala.
Am inceput sa fiu mai atenta la scoala si am observat ca d-na invatatoare critica si alti copii, se plange parintilor si culmea tot pentru neatentie.
Acum am inceput sa fiu putin mai stricta acasa si sa vedem daca se schimba ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Adria sincer, eu nu as lua nici o masura. Ai un copil minunat, asa cum am presupus, invatatoarea are o problema.

Mergi la inceput