caut de ceva timp o reteta de minieclere...am facut o data dar am pirdut carnetelul mamei mele, iar ea nu mai este printre noi ca sa o intreb....
multumesc mult
n-ai niste poze sa vedem si noi cum au iesit? am facut si eu odata dar nu au crescut, cit le tii la copt ,cu ce le dai forma/?
Fetele, aici e reteta pe care o fac eu, ies delicioasa si super rapide. Umpluturile le faceti dupa gust si dupa plac
http://www.bucataras.ro/choix-la-creme/
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras
Minieclerele au fost primele prajituri pe care am invatat sa le fac, dupa ce m-am casatorit!
Pt. gogosele: se pun la fiert intr-o cratita 1 cana de ulei, 2 cani de apa si un praf de sare. Cand clocoteste se pun 2 cani si jumatate de faina dintr-o data (altfel se fac cocoloase), si se mai amesteca un minutel cu lingura de lemn pana devine un aluat omogen. Dupa ce s-a racit, se adauga 8 oua, dar pe rand ( pui un ou, amesteci bine cu mana sau lingura, iar mai pui un ou, si tot asa); daca ouale sunt prea mari, se pun doar 7. Intr-o tava de aragaz (nu se unge tava cu nimic) pui aluat cu posul sau lingura, lasandu-se distanta intre ele, pt. ca o sa creasca gogoselele. Se baga tava in cuptor, la foc potrivit (primele 10 minute nu se deschide usa la cuptor, altfel o sa se lase gogoselelele). La cuptorul meu dureaza cam 20 de minute pana se rumenesc.
Din cantitatile enumerate mai sus imi ies 2 tavi si jumatate de eclere, care nu ne ajung decat o zi!
Dupa ce se racesc gogoselele, se taie pe jumatate, se umplu cu crema de care vrei tu (eu folosesc budinca de vanilie amestecata cu frisca).
Sunt delicioase!
Mihaela