Stiti o reteta de minieclere?

Stiti o reteta de minieclere? | Autor: Flory_28

Link direct la acest mesaj


caut de ceva timp o reteta de minieclere...am facut o data dar am pirdut carnetelul mamei mele, iar ea nu mai este printre noi ca sa o intreb....
multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama2008 spune:

Am si eu o reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flory_28 spune:

Multumesc...o voi incerca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

n-ai niste poze sa vedem si noi cum au iesit? am facut si eu odata dar nu au crescut, cit le tii la copt ,cu ce le dai forma/?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Fetele, aici e reteta pe care o fac eu, ies delicioasa si super rapide. Umpluturile le faceti dupa gust si dupa plac
http://www.bucataras.ro/choix-la-creme/

Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)

Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

Minieclerele au fost primele prajituri pe care am invatat sa le fac, dupa ce m-am casatorit!
Pt. gogosele: se pun la fiert intr-o cratita 1 cana de ulei, 2 cani de apa si un praf de sare. Cand clocoteste se pun 2 cani si jumatate de faina dintr-o data (altfel se fac cocoloase), si se mai amesteca un minutel cu lingura de lemn pana devine un aluat omogen. Dupa ce s-a racit, se adauga 8 oua, dar pe rand ( pui un ou, amesteci bine cu mana sau lingura, iar mai pui un ou, si tot asa); daca ouale sunt prea mari, se pun doar 7. Intr-o tava de aragaz (nu se unge tava cu nimic) pui aluat cu posul sau lingura, lasandu-se distanta intre ele, pt. ca o sa creasca gogoselele. Se baga tava in cuptor, la foc potrivit (primele 10 minute nu se deschide usa la cuptor, altfel o sa se lase gogoselelele). La cuptorul meu dureaza cam 20 de minute pana se rumenesc.
Din cantitatile enumerate mai sus imi ies 2 tavi si jumatate de eclere, care nu ne ajung decat o zi!
Dupa ce se racesc gogoselele, se taie pe jumatate, se umplu cu crema de care vrei tu (eu folosesc budinca de vanilie amestecata cu frisca).
Sunt delicioase!
Mihaela

Mergi la inceput