INregistrare casatorie US in RO!!!

INregistrare casatorie US in RO!!! | Autor: oanaXandy

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Trec prin nefericita situatie in care pentru a obtine pasaport nou ( actualul e expirat) cu numele luat dupa casatorie, trebuie sa inregistrez casatoria din US in registrele romane. PLec pe 22 aprilie in RO si stau aprox o luna, timp in care mi-e imposibil sa inregistrez casatoria la CLuj unde am inteles ca dureaza pana la 6 luni( nu mai are rost sa spun ca pt a inregistra casatoria, sotul meu care s-a casatorit prima data in RO si a divortat in US trebuie sa declare divortul in registrele romane, care si ala dureaza 2-3 luni)
Green cardul meu e pe numele nou luat dupa casatorie. Singura mea solutie de care am aflat este sa obtin pasaport pe numele de fata dupa ce ajung in RO si sa calatoresc intotdeauna cu certificatul de casatorie in original pt a face dovada numelui de pe GC. Stiu persoane care au calatorit asa de nenumarate ori, insa asta in urma cu un an si mai mult de atat.

Este cineva dintre voi care sa fi calatorit asa? Mai ales in ultima vreme?!
MI-e frica sa nu fie probleme si sa fiu nevoita sa raman in RO luni de zile pana inregistrez totul.Risc foarte mult si sincera imi vine sa urlu de frustrarea prin care trec.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Nu stiu sa-ti raspund la intrebare ca nu locuiesc in SUA dar
vezi ca mie nu au vrut sa-mi faca pasaportul pe numele de fata (ca apucasem sa spun ca-s casatorita) trebuie sa bifezi "necasatorit"
Si daca am spus ca-s casatorita imi cereau sa inregistrez "intii casatoria".

In final eu am renuntat ca era asa complicat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaXandy spune:

Multumesc Dana!

STiu ca nu trebuie sa scriu ca sunt casatorita. DE fapt aici e esentiala problema! Ca sa aplic pt pasport nou( SIMPLU) nu trebuie sa specific starea civila nicaieri( ar trebui la buletin dar cum al meu e neexpirat inca pot sa fac pasportul cu el, nu am unde sa mint pe acte)

Insa....acum avand pasport expirat, am nevoie de titlu de calatorie. Biletul de avion& GC sunt pe numele nou. Pt obtinerea titlului de calatorie trebuie sa spun ca sunt casatorita si deci cei de la consulat o sa ma bage in baza lor de date. Mi-e frica sa nu ajung la CJ, sa cer pasaport pe numele de fata si ei sa vada baza de date de la consulatul unde trimit documentele pt titlul de calatorie. Doar asa pot afla de starea mea civila. Deci nu stiu daca ei colaboreaza intre ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Si eu mi-am facut tot pasaport pe numele de fata,am bifat necasatorit.O sa astept sa primesc cetatenia americana dupa care imi fac pasaport american fara sa imi mai fac romanesc.
Mi s-a parut mult prea complicat, hartzogarie multa toata apostilata pe la ambasade sau misiuni diplomatice, ne-am casatorit in Italia si ar fi trebuit sa ma duc acolo sa obtin apostile pe certificatul italian de casatorie, asteptat 3 luni, asta in Timisoara...am renuntat, nu pot si nu vreau atata bataie de cap si atatea drumuri peste tot.

Acum calatoresc, cu pasaportul pe numele de fata si am GC tot pe numele de fata pt ca se ia dupa numele din pasaport.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

MUltumesc Blackpanterro!
TU esti norocoasa....ai GC tot pe numele de fata...al meu e insa pe numele nou( asa am cerut eu, ca sa pot sa imi schimb numele, daca stiam ca procedura de inscriere a casatoriilor in RO e asa complicata nu schimbam nici un nume) De asta mi-e cumva frica sa calatoresc cu acte pe 2 nume

Mergi la inceput

Eu de cate ori mi-am luat bilet de avion, ultima data luna asta, l-am luat pe numele nou si m-am dus cu pasaportul pe numele vechi.La aeroport am arat si ID american care e pe ambele nume si ID militar care e pe numele nou.
Crede-ma ca si la mine e nebunie cu actele pe diferite nume :) .Iti doresc mult succes si rabdare de fier la inscrierea casatoriei!

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.

Mergi la inceput

Vai.....dar cine crezi ca va avea nervi de fier si timp pt inscrierea casatoriei?????!!!!

Ce se intampla in RO e strigator la cer. Plus la mine situatia e cred cea mai complicata. Sotul meu s-a casatorit in RO dar a divortat in US, ca sa inregistram casatoria noastra in RO trebuie ca el sa divorteze in RO....care e in fapt un proces normal de divort deci ia cam 2-3 luni:((. OK.....pe langa asta, dupa ce obtine divortul...eu...care am mai fost casatorita in US, divortata in US, tot trebuie sa inregistrez prima casatorie in RO, care va lua nshpe luni si apoi sa declar primul divort, care mai ia nshpe luni. Abia apoi vom putea inregistra casatoria noastra care la CJ mai ia pana la 8 luni. Adica eu sa stau in ROMANIA blocata un an sau mai mult:)) pt ca autoritatile romane sunt efectiv adancite in EPOCA DE PIATRA din care refuza sa iasa cu desavarsire. IN loc sa abroge legi stupide, ei dau frau liber "activitatior parlamentare" rusinoase pt orice tara aflata in secolul DECENTEI .

Blackpanterro, m-ai mai linistit putin, credeam ca o sa am probleme mari la aeropoarte, cu doua nume diferite. Daca e asa situatia, cel mai smart e clar.....sa cer pasaport pe numele de fata cand ajung in RO. Daca vor minciuna pt rezolvarea unei situatii care in orice tara in sistem de urgenta ar lua maxim cateva zile.....atunci minciuna vor avea-NECASATORITA.

Mergi la inceput

Bine faci, eu sunt la fel, nu imi place sa umblu pe la usi si sa stau pe la cozi.De aia nici copilul nostru nu are acte romanesti ca si acolo trebuie copii, apostile, umblaturi si asteptat.Am zis pas si ne traim viata in continuare fara bataie de cap.Copilul e american si atat.Daca o sa vrea, cand e mare sa isi ia cetatenie romaneasca, sa umble el.

Eu si buletinul l-am schimbat si tot pe numele de fata e. La buletine defapt mi-a zis tanti aia ca o sa dureze o vesnicie sa obtin buletin pe numele nou si mi-a spus sa completez un alt formular pe care sa bifez necasatorita.Si a durat 2 zile pt buletin si 2 zile pt pasaport :), noi nici nu am putut sta in RO mai mult de 1 saptamana deci iti dai seama ce graba era la noi.

Mergi la inceput

Asa as face si eu daca as avea copil. Sincera.....nu stiu daca o sa aiba vreodata nevoie de cetatenie romana...Insa tu stii ca de curand, s-a introdus o noua lege care prevede obligativitatea inregistrarii casatoriei in in max 6 luni de la producerea ei in alte tari, daca declari dupa 6 luni....platesti amenda 3 milioane de lei:)) iar daupa nu situ cate alte luni daca nu platesti devine deja contraventie???!!! NOile legi romane....adica dupa ce stau 1 an sa inregistrez o casatorie mai si platesc amenzi...pt ca statul roman nu recunoaste casatoria inregistrata in US decat prin proceduri primitive:)) Doamne...mai am 2 ani pana la cetatenia americana....dar de abia astept sa completez formularul de renuntare a cetateniei romane.
Daca te uiti pe pagina consulatelor, formularul de renuntare a cetateniei romane e cel mai scump formular....Ca sa aplici pt cetatenia romana te costa 60$, ca sa renunti la cetatenia romana te costa $ 600. Ce poate fi mai evident din chestia asta decat "pura nesimtire romaneasca"?

Mergi la inceput

Contraventie??? Cum adica? Pt ca nu inregistrezi casatoria? Geez, nu traiesc acolo, nu fac nimic pt mine, nu fac nimic pt ei, practic nici nu stiu daca exist dar ma amendeaza ca nu inregistrez casatoria.

Oricum asta mi se pare cea mai tampita chestie din lume.Numai in Ro se cere inregistrare si acte peste acte.Noi ne-am casatorit si in State,religios.Acolo ne-a trebuit numai o copie tradusa si legaliazata de la certificatul de casatorie civila din Italia plus certificatul de casatorie international care se elibereaza tuturor strainilor care se casatoresc pe teritoriu strain.Ala nici macar nu a trebuit tradus ca era si in engleza si a trebuit numai o copie care a fost acceptata.
In Ro cand m-am dus, eu ca o garofita, m-am dus la notar am facut traducerea in romana si am legalizat-o ca asa am crezut ca este si la noi dar nuuuuuu, la noi nu mere asa simplu si de aia le-am zis sa o "stick it"!
Noi avem 5 ani de casnicie in iunie.

Mergi la inceput