Problema de matematica
Raspunsuri - Pagina 2
copiloi spune:
Pai nu zice ca e din ce-a ramas, dar credeam ca se subintelege ....cel putin, cam asa erau problemele astea cu "drumurile"
Daca e "din tot drumul", atunci e 6000/67, cum i-a iesit si lui BiancaM
Alina
iong80 spune:
4/15+1/12+1/4+2/5+7/60= 67/60 ceea ce reprezinta mai mult de un intreg, deci trebuie sa fie o greseala la una dintre fractii... sau cine stie, spune undeva daca s-a intors dupa tigari intr-una din zile?
iong80 spune:
daca este vorba de distanta ramasa dupa fiecare zi atunci drumul are 125km si 960m fix!
ardeiash spune:
pai fa-ne si noua calculele pliz!
intre timp am aflat .. e clasa a 6-a copilucu .. da a 6-a de belgia inseamanna a 4-a de romania.. cel mult a 5-a
s-auzim numai de bine! si
iong80 spune:
pai tind sa cred ca e o greseala la una dintre fractii...
daca vrei sa calculezi atunci faci ecuatie cu "x" ca drum total si dupa aia
in prima zi a parcurs 4x/15
a doua zi a parcurs (x-4x/15)/12
a treia zi a parcurs [x-(x-4x/15)/12]/4
a patra zi a parcurs {x-[x-(x-4x/15)/12]/4}5
a cincea zi a p[arcurs {x-{x-[x-(x-4x/15)/12]/4}5}*7/60
aduni tot si faci = 100
si afli x
am sa verific sa vad daca e acelasi rezultat... Dar imi trebuie curaj
maru spune:
problema e ca fractiile adunate dau 67/60 ceea ce e mai mult decat un intreg
adica ai depasit lungimea drumului cu mult...de aia se bat cap in cap
Emma Invinge cancerul! Inaltam ruga fierbinte miercuri, 25 martie, ora 12 ora Romaniei, ora 6am ora Canadei!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
Alexandra spune:
Textul problemei spune pana la ultima etapa s-au parcurs 100 Km. Asta nu inseamna ca ziua 1 + 2 + 3 + 4 = 100?
Of, mai interoretabile ca legile problemele astea.
gabitzam spune:
Pai nu, ca sunt 6 etape cu totul, deci fractiile acelea adunate ar trebui sa dea 100km.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
ellanik spune:
Buna.Imi permit sa dau si eu o parere.Sunt cadru didactic si am incercat sa fac problema aritmetic / algebric. Daca se aduce la acelasi numitor (care va fi 60 ) se ajunge la un numarator mai mare decat numitorul adica 67 /60 (se amplifica fiecare fractie corespunzator).Si cum 67/60 este mai mare decat intregul.Este o greseala undeva.Buna concluzie, nu?V-am ajutat de v-am rupt.Este o eroare in datele problemei.
Oare voi fi si eu vreodata mamica?Siiiiigur ca da!