Untul de shea - shea butter (2)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Alexia m-am uitat din nou si nu scrie conditiile de pastrare si nu este accelasi miros ranced de la inceput.Oricum asta care il am acum e rafinat deci poate nu are accelasi miros ca cel nerafinat.

Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia718 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dierna3

Alexia718, mi-a raspuns din greseala MissyMiss ,intrebarea iti era adresata. Din partea carui organism detin certificari unturile de la Sideris si Biovitalis de le numesti "organice",de pe site-urile lor nu reiese?

Nu le numesc EU organice, le numesc ei. Am senzatia ca ma tragi putin pe mine de urechi si nu inteleg de ce , dar poate sunt eu prea susceptibila .
Uite, asta scrie pe site-ul lor:
"Garantia unui produs bio (organic) o avem prin aparitia pe cutia produsului a siglei unui organism independent de certificare, cum ar fi Soil Association din Anglia, Nature et Progres sau Ecocert din Franta, AIAB/ICEA din Italia, BDIH din Germania, OFC din Australia, USDA din SUA etc."

Pai ce sa-nteleg de aici? Nu ca sunt organice?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cait

Alexia m-am uitat din nou si nu scrie conditiile de pastrare si nu este accelasi miros ranced de la inceput.Oricum asta care il am acum e rafinat deci poate nu are accelasi miros ca cel nerafinat.

Cait

Nu stiu ce sa zic.... al meu e nerafinat si miroase la fel de cand l-am desfacut si pana acum. Pe de alta parte, are logica si chestia cu tinutul la frigider, la fel ca pe oricare alt produs din gama "unturi". Chiar nu stiu ce sa zic. Stii ceva? am sa-i sun sa-i intreb si-ti zic!

Mergi la inceput

Ok merci Alexia din ce am mai cautat eu pe net se pare cc ca cele nerafinate e bine sa le pastrezi in frigider sa nu-si piarda din proprietati.Eu l-am tinut in baie si in aburi (zic eu ca de aici pleaca mirosul) si poate de accea. Oricum abia astept sa-l termin pe asta rafinat si sa vad diferenta cu unul nerafinat.

Cait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dierna3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexia718

Citat:

Alexia718, mi-a raspuns din greseala MissyMiss ,intrebarea iti era adresata. Din partea carui organism detin certificari unturile de la Sideris si Biovitalis de le numesti "organice",de pe site-urile lor nu reiese?

Nu le numesc EU organice, le numesc ei. Am senzatia ca ma tragi putin pe mine de urechi si nu inteleg de ce , dar poate sunt eu prea susceptibila .
Uite, asta scrie pe site-ul lor:
"Garantia unui produs bio (organic) o avem prin aparitia pe cutia produsului a siglei unui organism independent de certificare, cum ar fi Soil Association din Anglia, Nature et Progres sau Ecocert din Franta, AIAB/ICEA din Italia, BDIH din Germania, OFC din Australia, USDA din SUA etc."

Pai ce sa-nteleg de aici? Nu ca sunt organice?

Alina, mami de Alexia (25.01.2006) si Lucas (24.03.2008)

N-am nimic cu tine, stai linistita ,numai ca mi se pare ciudat sa tot vad pe la magazinele online romanesti mentionat peste tot "organic/bio" fara acoperire. Criteriile de acordare a acestui calificativ sunt foarte dure si e normal,chiar motiv de mandrie pentru o firma sa-ti scoata ochii cu emblema certificatorului. Clar,ce scrie pe untul pe care l-ai cumparat? Daca e organic,ar trebui sa fie mentionat, certificarile se acorda pentru fiecare produs.

Mergi la inceput

Citat:

N-am nimic cu tine, stai linistita ,numai ca mi se pare ciudat sa tot vad pe la magazinele online romanesti mentionat peste tot "organic/bio" fara acoperire. Criteriile de acordare a acestui calificativ sunt foarte dure si e normal,chiar motiv de mandrie pentru o firma sa-ti scoata ochii cu emblema certificatorului. Clar,ce scrie pe untul pe care l-ai cumparat? Daca e organic,ar trebui sa fie mentionat, certificarile se acorda pentru fiecare produs.

Ai dreptate, foarte usor li se pune eticheta de bio sau organice, si recunosc ca pe mine deja ma conving pe jumatate doar spunand asta, nu mai e nevoie sa-mi si arate ce si cum. Uneori.
Ma uit acum pe cutie, pe ea nu scrie decat : Unt de shea nerafinat pur 100%, tara de origine: germania, A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius (! asta pt. cait, am rezolvat si misterul asta ) si mai scrie cum sa-l folosesti. Cam asta.

Mergi la inceput

Alexia asta de care vorbesti tu este cel la 79ron de pe biovitalis?
Merci pentru locul de pastrare, acum inteleg de ce miroase asa "frumos".

Cait

Mergi la inceput

Citat:

Da, despre asta vorbeam. E cam greu de intins dar...m-am obisnuit. Mie-mi facea cu ochiul cel de la Sideris, ca e batut si e mai...spongios, asa - Doamne, ce comparatie! - si ma gandesc ca ar fi mai usor de intins....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alexia718

Citat:

Da, despre asta vorbeam. E cam greu de intins dar...m-am obisnuit. Mie-mi facea cu ochiul cel de la Sideris, ca e batut si e mai...spongios, asa - Doamne, ce comparatie! - si ma gandesc ca ar fi mai usor de intins....

Alina, mami de Alexia (25.01.2006) si Lucas (24.03.2008)

Merci .Mi se pare cam scumput totusi dar cine stie ce marca o fi.
Cam toate sunt greu de intins: eu la inceput luam o bucatica si o bagam la microunde si se facea un ulei care este mai usor de intins. Cel putin pe par este mult mai usor si poti sa-l aplici mai uniform.

Cait

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissyMiss spune:

cait,alexia incercati cele de pe akoma...nu am folosit, dar din cate am tot citit de la cine a comandat se pare ca sunt cele mai bune, si fac tot felul de combinatii pentru fiecare tip de piele in parte. Si se pare ca si preturile sunt foarte bune...urmatorul "shea" o sa il comand si eu de acolo.
alexia oare daca luam unt si-l combinam cu ulei de mango, paremise ca este tot pe akoma, nu ar fi ideal pentru ten?!?

Mergi la inceput