gel de dus sau sapun?

gel de dus sau sapun? | Autor: velenamaria

Link direct la acest mesaj

buna,

Am fost la dermatolog ptr niste pete pe maini si mi s-a spus ca am o piele sensibila si foarte uscata. Doamna doctor mi-a recomandat o lotiune de corp ( care s-a dovedit foarte buna) si o crema de fata..ambele Dardia. Atunci nu m-am gandit sa intreb ce ar trebui sa folosesc la dus si la spalat pe maini iar mai apoi o cunostinta mi-a spus ca gelul de dus usuca pielea oricat de bun ar fi si ca cel mai indicat e sapunul...o alta prietena mi-a spus exact invers. voi ce credeti?..ce stiti? nu as vrea sa mai platesc o consultatie de 80 lei doar ca sa intreb atata lucru...
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iuliya spune:

In opinia mea, cred ca sapunul usuca pielea, de aceea nu este recomandat pentru curatarea tenului... Dar bineinteles depinde si ce sapun.

nepotica mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

dar tu ce simti cand te speli? eu de exemplu dupa gel de dus parca nu-s spalata, dupa sapun simt ca m-am spalat...ce simti tu pe pielea ta este important! ce sapun? ce gel de dus folosesti?

www.de-azi.ro
poze familia mea

inspiratie, dragoste, putere ... pentru oricine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

De trei ani de zile mi-am mutat familionul de la geluri de dus la sapun natural cu lapte de capra sau manuka honey. Cel de capra arata cam ca Dove ca aspect si consistenta (parca un pik mai tare).
Sunt foarte multumita de cum arata pielea si ca sa nu mai spun ca e si o solutie mai ieftina......sticla de gel de dush nu rezista mai mult de o saptamana.
Pentru ca urasc wasteul incercam sa nu cumpar gel de dus la sticla ci refill dar m-am enervat ca refillurile erau mai scumpe decat sticla originala.

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velenamaria spune:

multumesc de raspunsuri..pacat ca inca nu sunt lamurita

Deus..nu folosesc o anumita marca da sapun sau gel...in general dove imi place cel mai mult sau nivea. si gelul si sapunul mi se par la fel...dar folosesc mai des gel ptr corp.

Ina.. sapun din lapte de capra chiar nu am folosit..unde se gasesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Fetita mea are probleme cu tenul asa ca la sfatul dermatologului folosim gel de dus de la Avene. E destul de scump dar eu sunt foarte multumita de el (il folosesc si pt mine). Eu sunt pro gel de dus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Citat:
citat din mesajul lui velenamaria

multumesc de raspunsuri..pacat ca inca nu sunt lamurita

Deus..nu folosesc o anumita marca da sapun sau gel...in general dove imi place cel mai mult sau nivea. si gelul si sapunul mi se par la fel...dar folosesc mai des gel ptr corp.

Ina.. sapun din lapte de capra chiar nu am folosit..unde se gasesc?

www.kodakgallery.com/ShareLanding.action?c=6w4zuyz.8ii63ebn&x=0&y=-68o2yy&localeid=en_US&cm_mmc=site_email-_-site_share-_-core-_-view_photos_album" target="_blank">poze Eduard 10-13 luni

Nu stiu de unde l-ai putea lua tu din Romania. Eu stau in Noua Zeelanda iar la noi se gasesc la "mestesugari" Eu il cumpar de la o doamna care il face acasa la fabricurta proprie si il vinde la taraba in spitale in scopuri umanitare. Incearca la The Body Shop

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Problema e ca gelurile de dus si sapunurile din comertul de masa, sa zic asa, contin numai detergenti, nu au nimic natural, nici un extract, ulei, nimic...eu iau geluri si sapunuri de la Sabon, Body shop, cand am bani, cand nu, de la Plafar. alea gen Nivea, Palmolive et & mi se par pentru spalat pe maini sau pe picioare cand vin de la munca campului sau cand stau la tara...ce mai aveam primite de pe la rude le-am folosit la spalat cada si chiuveta!!!

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

din cate stiu eu gelul de dus este cel care usuca pielea, pt ca contine sodium lauryl sulphate (nu cred ca asa se scrie corect dar cred ca intelegi la ce substanta ma refer). Asta este substanta care usuca pielea pt ca o 'strip' de toate uleiurile naturale.Deci daca folosesti gel de dus i-ati organice, fara sulfati, sau cumpara sapun solid (eu niciodata n-am vazut sa scrie soudium lauryl sulphate in compozitia sapunului solid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Pielea se usuca de la chimicalele din sapun sau gelul de dus. Se mai usuca si de la clorul din apa si de la aerul uscat din casa mai ales pe timpul iernii.
Nu poti spune ca orice gel de dus usuca pielea, da usuca pielea cele cumparate din comert, fara nici o exceptie, chiar si cele scumpe rau de tot pt. ca au multe prezervatives sintetice care ii prelungesc viata pe raft in magazin. Si de ce trebuie ca eu sa mi le bag in corp? Stiti ca in apa calda corpul absoarbe f. mult lichid. Eu sunt f. senzitiva la chimicale si de aceea stau departe de ele.

Eu imi prepar in casa gelul de dus, sau cumpar baza de gel de la un magazin naturist in care eu imi adaug uleiuri esentiale in functie de preferinte: miros, beneficii, si nu mai am nici o problema cu pielea uscata sau alte sensibilitati. De asemenea si samponul, mi-l fac singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Pai si zi-ne si noua cum le faci, ne lasi asa? Si mai ales daca acele ingrediente pe care le folosesti tu se gasesc si aici la noi???

"sky is the limit!"

Mergi la inceput