am afumat laptele

am afumat laptele | Autor: valipop

Link direct la acest mesaj

Mai pot sa fac ceva sa dispara mirosul si gustul de afumat? Vre-un truc, ceva. E vorba de 6 l de lapte

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

da, poti!.. arunca-l!
asta e, lasa, se mai intampla si la case mari..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valipop spune:

Mda... ma gandeam eu, dar speranta moare ultima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Uda un prosop cu apa rece si pune-l deasupra oalei in care ai fiert laptele!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Valentina, stai asa ca beleaua s-a intamplat ieri, sa inteleg ca pun din nou laptele la fiert ( in alta oala, ca pe cea de ieri am spalat-o)si dupa ce fierbe pun un prosop ud deasupra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Aaa,scuze,daca e mai vechi nu stiu daca functioneaza,dar eu cand afum ceva si e inca cald,asa fac!E bine de stiut pe viitor macar!

"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Cu lapte afumat nu se mai poate face nimic decat arunca !

Era si un banc : doi tineri casatoriti, el mofturos la mancare si tot ii zicea tinerei sotii : a tu nu faci mancare asta asa cum o face mama ! Nici macar laptele nu-i placea cum il firbea sotia. Sotia disperata il intreaba : si ma rog, cum fierbea mama ta laptele??? Il afuma intotdeauna !- vine raspunsul de la sot .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabytza25 spune:

eu stiam alta varianta la acel banc: sotia disperata ca i se afumase laptele, se gandea: iar o sa zica sotul ca nu fac mancarea buna. Cand vine, mananca laptele afumat, dupa care zice sotul: uite in sfarsit ai nimerit si tu mancarea cum o facea mama. oricum tot pe acolo bate.
interesant trucul cu prosopul. multumim pentru el e bine de stiut pentru viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

oricum acum e tarziu sa faci ce-ti spun eu, dar e bine de stiut pentru viitor

daca simti miros de afumat, il muti repede in alta oala curata si continui fierberea incercand sa amesteci cu lingura in oala, in felul asta evita sa se prinda de fundul oalei sa sa-l mai afumi odata.
am citit si am probat ca poti evita prinderea si afumarea laptelui punand apa pe fundul oalei cat sa acopere tot fundul, de juma de cm o dai in clocot, si apoi pui laptele

nu garantez ca nu se afuma, dar e mai greu

si parerea mea e ca sa fierbi 6l de lapte odata e prea mult, il vei afuma oricum, ori il fierbi cate max 2 in oale diferite, sau pe rand ori iti iei o oala cu fundul dublu, sau si mai bine oala speciala de fiert laptele, daca pe viitor mai ai de fiert asa mare cantitate.

nu tre sa-l arunci, ce daca e afumat, poti face prajituri cu el, ori il beti asa, daca nu va deranjeaza mirosul si gustul.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

tot io am fiert si afumat hectolitri de lapte asa ca probabil de aia nu ma mai deranjeaza mirosul si nici gustul

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Am incercat io sa-i dau fetei mai mari o cana cu nesquik, dar s-a prins imediat ca ceva nu e in regula "mami tu ai gustat laptele asta?" , la fel si pitica dupa ce a pus bibe in gura in secunda 2 l-a scos si mi l-a intins "mami nu patze latele" asa ca am renuntat, a mai baut mama din el, dar noi nu am putut. Mada ai dreptate, de obicei il fierb in doua oale, si nu am probleme, dar acum nu stiu ce i-a venit mamei sa-l puna pe tot intr-o oala. Mersi de sfaturi.

Mergi la inceput