Copilasi de iulie-august 2004 (16)
Raspunsuri - Pagina 9
alunelsialbinutza spune:
Va pupam si noi, dupa cateva zile bune de tusa.
La raport cu Bradulescu care a mers la noul alergolog, Dr. Lucia Carbune. Dupa ce si-a facut numarul in a ma face de kk ca am venit la ea, cand D-na dr Iacomi (celalalt alergolog la care mergeam din nov)este colega ei si e un medic foarte bun, a inceput sa imi explice ce trebuie si sa imi dea testele de rigoare, finalizand cu .. greselile dr. Iacomi.
L-am livrat asadar la Dragasani la soacra-mea si la ta-su (nu stiu daca v-am explicat ca Alin sta 90% din timp acolo si s-a facut viticultor ... Danutza, facem club?
La anul pe vremea asta voi fi deja relocata si eu pe dealurile Dragasaniului ... la revedere cariera, bun venit viata de familie, cu mamica casnica
Alina mamica lui Bradut cel vesel si voinic (08.07.2004)
si 6+
alunelsialbinutza spune:
Fetelor, trebuia sa fie o intalneala la Mall? S-a intamplat? As vrea sa vin si io daca nu fuse
si 6+
alunelsialbinutza spune:
A, i-am spus lui Bradut ca vom avea un bebe in iarna si de atunci numai asta aud de la el, cu comanda speciala de fratior, pe care sa-l cheme Gigi ... de unde pana unde ... nu stiu.
Vineri seara am avut episod de tuns una bucata Bradut si m-am ales cu niste complimente ..."RUDA REA"
si 6+
Dorsilia spune:
Dea:
-greva foamei, asta insemnand portii de maxim 100-140 gr fiecare, deci 2 mese de lapte formula junior si 2 blenduite intensiv, (una legume, una cereale cu fructe)
-nu vrea nimic nici de rontait in mana
In afara de dus la medic copilul sau la analize, unde n-am intrunit numarul necesar de voturi in consiliul de familie convocat de urgenta... vedeti, intrezariti ceva solutii? adica in cate luni sa sper oare s-o vad mancand paine unsa cu ceva, mancare macar sfaramata cu furculita daca nu normala si cantitati umane de mancare? Sa mai indraznesc sa sper? Am copil sanatos, normal, oare?
Eu:
-greva foamei- in spirit de solidaritate, mi-a pierit instant tot apetitul si nimic nu se mai duce pe gat, drept urmare cred ca se poate zice ca am inceput sa ma deshidratez incet-incet, scapai intai de apa si urmeaza sa scap si inca 3-4 de kg probabil. Daca dieta lui Gabi are ca tinta de la 10 kg in sus slabirea, eu o sa fiu buna de pus pe covorul lui Aladin.
-moralul la pamant, dar asta nu e ceva nou
Dani:
- ok, slava Domnului, apreciaza macar el bucatarelile mele
Sotul:
- insanatosit si el in cele din urma a scapat de tuse si de nevralgie, si baga-n el ca-n spitalul de urgenta
o zi buna!
edit- scuze ca nu va mai raspund, dar pur si simplu sunt intr-o stare ...
alunelsialbinutza spune:
Lia,
Stai mama calma, copilul e perfect sanatos daca nu plange fara motiv, nu are febra si nu e apatic. Vrei sa iti povestesc eu cum Bradut a crescut cu Actimel 2 ani de zile? Cand reuseam sa ii dam altceva era zi de sarbatoare. Sunam toata familia sa imi laud baiatul.
Rareori cand pleca la Dragasani in vacanta mai fura cate un gratarel sau ceapa verde din gradina. Stii ce petrecere era atunci in familie?
Mama mea facea exact cum faci tu, ma stresa toata ziua cu telefoanele la munca ca nu mamanca baiatul, ca nu stier ce si cum sa mai faca.
A facut saracul Bradut la analize de i-au iesit pe ochi si ... surpriza, toate erau foarte bune
si 6+
mitzura spune:
Buna fetelor!
Am avut si eu un scurt ragaz si v-am citit, vad ca mai sunt pitici bolnavi pe aici, le dorim tuturor multa sanatate. iar mamicilor spor la diete / ingrasat. Eu sunt din categoria ”frunza in vant”, n-ar strica sa mai pun niste kile pe mine, prin anumite locuri.
Noi nu ne laudam de bine, ne-am captusit toti cu o viroza (si bunicile care erau de baza), eu bolesc de doua sapatamani (a se citi o duc pe picioare), copiii cam la fel. Mara are pneumonie, Tudor aceea#537;i viroza care nu se mai vindeca si pe care a facut-o peste alta de asemenea incomplet vindecata. Amandoi au luat cate 7 zile Augmentin, dupa care medicul le-a schimbat antibioticul, pentru ca a concluzionat ca primul nu si-a facut treaba. Acum sunt pe Zinnat amandoi. Stau in casa de vreo saptamana deja, si din cauza asta obraznicia si rasfatul si mofturile au crescut la cote maxime. Se plang bunicile intr-una ca nu mai stiu cum sa se inteleaga cu ei (dar nici nu-i pedepsesc).
Eu pe la servici sunt intr-o perioada aglomerata, cu doua proiecte in faza de finalizare, asa ca nu prea pot sa stau acasa cu ei.
Cel mai mult ma ingrijoreaza Tudor, va mai spuneam si alta data ca e pe tratament pentru astm bronsic, desi doctorita sustine in continuare ca el nu are decat o sensibilitate bronsica, si care se trateaza cam tot asa. Oricum ar fi, ideea e ca sta tot pe acasa, nu are activitati, ii lipseste foarte mult gradinita si ce invata pe acolo. Nu stiu ce sa-i mai fac si ce sa-i mai dau sa-i intaresc sistemul imunitar...am intrat intr-un cerc vicios din care nu mai stiu cum sa ies. Infectii peste infectii care il slabesc tot mai mult.
Ce sa va mai zic...sunt intr-o pasa foarte proasta, am impresia ca am numai esecuri pe toate planurile.
Se intreba una din bunici deunazi ”Nu stiu unde am gresit cu ei si ce am facut de sunt asa rai”. Pe mine ma scoate din minti genul asta de intrebari si de discurs, pentru ca in continuare cred ca termenul de ”rau” nu e cel mai potrivit si eu tot incerc sa le caut scuze. Dar e clar ca sunt foarte greu de gestionat. Nimic nu se face decat cu insistente din partea noastra , urlete din partea lor, cu pedepse. Pe afara cand iesim parca suntem o trupa de nebuni (asta probabil e si efectul faptului ca in ultimul timp au iesit rar), fiecare alearga in alta directie, ce prostie face unul face si celalalt, etc. Si eu sfarsesc transpirata, nervoasa si in urlete ....Mai aveti careva asa copii? II vrea cineva pe ai mei?
In fine...mai bine ma opresc.
Andreea de pupi, sarcina usoara in continuare si sa te linistesti!
Sanatate Giuliei, lui Stefan, lui Bradut! Sanatate si mamicilor care au avut probleme de sanatate!
Roxi, Eva e minunata, v-am vazut pozele. Deci e genul cu activitati noaptea ...
Gabi, eu va invidiez pentru casa. Probabil ca e greu cu cheltuielile, dar o sa va mutati in casa noua.
Alina, imi spui mai multe de Bradut? A facut criza cu dispnee si weezing de i-au pus diagnostic de astm? Ce tratament are acum? Ce analize a facut?
Olivia, cum mai sunteti, va lipseste America? Nu intreaba Luca cand va intoarceti inapoi?
Lia, esti mama eroina, eu nu as face fata psihic sa stau singura acasa cu ei tot timpul.
Polux, Adela e chiar precoce daca stie sa socoteasca deja...
Ce mai stiti de Marcela (vrabiuta)?
Dorsilia spune:
am uitat....multumesc pt mailuri, tuturor
Mitzu- vorbind cu cineva mi-am amintit tu ca ziceai de imunizari...cica daca duci copilul la gradi imediat dupa ce i-a scazut febra, chiar daca tuseste si muceste, se imunizeaza, pe cand daca-l tii acasa la fiecare viroza cate 1-2 saPTAMAni, nu se imunizeaza. Nu ma intreba logica, ca cred ca chestia asta e din observatiile empirice ale unei mamici exasperate de virozele repetate facute de fetita ei la gradi cu program scurt, in timp ce altii stau bine merci si si dorm acolo si n-au nici pe dracu. Si nu-s mama eroina, ci mama nebuna de cap. Si perceptia mea e cam ca a ta, pe toate planurile am numai esecuri, probabil sunt o persoana plina de frustrari, pt ca ma asteptam si eram 100% convinsa ca macar copiii si cresterea lor trebuie sa mearga snur-snur daca tot sunt pe baricade dedicata 24/24-7/7. Si uite ca degeaba te dedici 100% unei cauze si te omori cu zile sa faci totul cat mai aproape de perfectiune, nu?
Alina, sarcina usoara si nervi tari cu baietelul. Merci de incurajare dar eu una nu cred ca un copil la 2 ani si ceva poate creste numa cu lapte, cereale si fructe cum accepta acu buburuza mea capoasa. Cand aude cuvantul mancare si simte mirosul de mancare gatita se pune pe un plans sfasietor si nervos de-mi vine s=o iau la palme in disperarea mea. Si mi se pare mai palida si mai apatica de cand a dat-o-n vegetarianism de o saptamana, nu mai e asa zburdalnica, de unde Dpoamne sa aiba energie? din mere verzi si 2 linguri de cereale, plus laptele de noapte?!
Si Danut socoteste la modul primar...adica eu il intreb "daca ai doua mere si-ti mai cumperi doua cate o sa ai in total?" si el raspunde corect. Sau "daca ai 4 mere si mananci doua cate iti mai raman?" si asa raspunde corect. Incepe sa greseasca de la 7 in sus. Daca il intreb simplu cat fac 2 plus 3, sau 4 minus 2 nu stie insa, totul trebuie sa fie exprimat in multimi/grupuri sau obiecte/animale/fructe/etc si in actiuni simple si palpabile, de genul "cumparam, vindem, culegem, mancam, gasim". Probabil asta e capacitatea lor de comprehensiune, de reprezentare la varsta asta.
Sanatate copiilor!
BLUE ANGEL spune:
salutare !!!
pe scurt va zic care a fost campania noastra de imunizare ...
In primul rand am aruncat toate siropurile imuno bla, bla , bla ...
si am inceput cu sucuri de fructe si legume strecurate rand pe rand , sfecla rosie , telina ,morcov , etc
am cumparat de la cineva catina pe care am blenduit-o cu miere , am bagat-o la frigider si ii servesc in fiecare dimineata cate o lingura ...
i-am facut o cura de 1 luna cu ou de prepelita in fiecare dimineata pe stomacul gol amestecat cu miere binenteles ...
in plus Fe +vit C pic
rezultatul pana acum e bun ..Doamne ajuta si pe viitor ..are pofta de mancare ... si a ajuns la 21 de kg ...
de azi a reinceput inotul de 2 ori pe sapt ca nu-l mai incape nimic
ahaaaa...si nu l-am mai fortat sa manance ..
seara , noi ne asezam la masa si la inceput ma rugam de el sa vina ...apoi l-am lasat in pace si a inceput sa vina singur sa se aseze la masa cu noi ...
cam asta ...
Eli , am votat si noi ...super poza !!!
Gabi , sunt tare scumpi baietii tai ...si da , e tare bine la casa ..mai ales acum cand s-a incalzit ...si inverzeste totul !!!dar si multa munca ...
vazut si fetita -gorodica momoasa , momoasa ...ma topesc cand vad fetite ...
Adela , te pupam si sper sa treaca repede pasa proasta ..poate o fi si astenia de primavara !!!si sanatate multa va dorim !!!
si eu am multe probleme cu personalitatea lui Luca ... dar usor , usor le rezolvam noi si pe astea ... sanatosi sa fie !!!si putere sa avem ..
Alina , era vorba de o intalnire cu Olivia la Mall ... dar la Plaza ...iar eu nu stiu daca pot bate atata drum pana acolo cu coco ...dar sa vedem si ce timp are Olivia ..ca are de rezolvat multe prin Buc ...te tin la curent daca aflu ceva de la ea ...
ahaaa, si fetele care se pricep ...treceti-o si pe Alina cu bb2 pe listuta de pe prima pag
ce mai era ??? scuze daca am uitat pe cineva ...
ahaa, Lia ..relax , relax , relax ..atata pot sa-ti spun
Andreea , esti ok ?
pupam trupa
polux spune:
Of ce de copii bolnaviori.
Nici noi nu facem exceptie. Daca pana acum mandra ma trata cu ignora la telefon (sau ceva de genul, mami...ce faci, te iubesc, paaa), azi s-a certat cu mamaie pe telefon si am vorbit mai mult de o ora, si poate vorbeam mai multe daca nu trebuia sa intru la clasa. Dar cred ca era mai mamoasa caci era un pic bolnavioara si atunci copiii simt mai mult nevoia de mama.
Abia astept vacanta, adica 16 mai sa vin in Romania. Adela am sa trec o zi si prin Sibiu, poate ne vedem cu copiii intr-un parc ceva.
Cred ca si un rum de Bucuresti am sa fac, deci doritoarelor le las initiativa.
A, gabitza da-mi si mie dieta te rog, sa profit ca sunt singura, caci cu ai mei langa mine nu am nici o sansa. Adresa jianuliliana pe yahoo.
Liliana
Poze- martie 2008
Poze 1
Poze 2
Poze 3
Poze 4
roberta04 spune:
Ursuletii s-au trezit, buna dimineata! la, la ,la, o iau razna incetisor dar e asa o primavara afara ca vreau si eu un strop de veselie!
Aseara am avut parte de o super-distractie la petrecerea Ecaterinei, nora mea oficiala, Matei a fost extrem de fericit si vesel, cu mare greutate l-am dus acasa la 10.30 (si pe tati la fel, care a profitat din plin de faptul ca are sofer la dispozitie :) )
Cand fac rost de poze, le postez repede pe webshots.
Edit pentru ca am dat send prea devreme :) varsta...
LIA, relax, am si eu probleme de nu stiu cum sa le mai duc dar daca picam si noi, ce se intampla cu copiii nostri?
Eu vreau sa ma bucur de Matei, sa radem si sa ne jucam impreuna, sa il cresc intr-un mediu plin de iubire si optimism...
Am un trist exemplu - soacra mea este o pesimista si o deprimata, nu vede decat raul din orice, parca nici nu ai voie sa te bucuri de ceva in fata ei...ca doar ea e plina de probleme si sa stii ca si baietii ei sunt la fel - pesimisti, plangaciosi, prefera sa se lamenteze decat sa lupte si nu stiu sa se bucure de nimic!
Nu vreau sa te supar, doar sa te fac sa te gandesti si la bucuriile vietii!
MITZU, sanatate multa!
SIMO, sa stii ca si Matei e mult mai bine de la Osteocare si de la vitamine!
LILIANA, spor la diete!
DARIA, cum sunteti?