crenvusti la copii

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Alexpa, imi permit sa vin cu alta parere, desi nu m-ai intrebat pe mine, si anume : ideal, NU TREBUIE 2 mese de carne pe zi NICIODATA ! Nici macar adult. Si a propos de cat "trebuie", cantitatile care se recomanda sant mult mai mici decat cele care se practica, si la copii si la adulti.

PS : laptele, branza, iaurtul = proteine animale. Copiii vostri nu beau lapte seara?


De ce nu trebuie niciodata? Nu este o intrebare ironica sau malitioasa...dar, dupa cum ai vazut, fiecare dintre noi incearca sa detalieze cand face astfel de afirmatii..

Care sunt cantitatile de carne care se recomanda? Tu ai fost foarte evaziva aici, dar ai spus niste adevaruri(ca de exemplu ca se da mai multa carne decat trebuie- lucru pe care l-a spus si Conchita, dar sub alta forma!)..carne se recomanda in perioada diversificarii in jur de 50 g/zi ..crescand pana la 100g la un an...ideea este ca se recomanda pe zi...nu pe portie..asa ca ii poti da carne si de 2 ori pe zi...este fix la latitudinea ta daca ii dai o lingurita la pranz si doua la ora 6...cand copilul trece de un an este foarte posibil sa ceara...mie una mi s-a intamplat! Eu ii dau carne doar la pranz, masa cea mai consistenta, dar dupa-amiaza cand vine taica-su de la inot, mananca piept la gratar (pentru ca este la regim)..iar Catinca cere...uneori ia o bucatica si nu mai vrea, alteori mananca jumatatate de piept...

Eu cred ca subiectul cremvursti...s-a cam dus...am dat-o in altele...cred ca ne putem muta la Diversificare

Am vb in dimineata asta cu nutritionista...Conchita, Luna...fructele se dau doar un tip pe zi (in cazul regimurilor de slabire...deci ati avut dreptate) din cauza ca diversitatea continutului lor (vitamine, etc) potenteaza asimilarea de zaharuri (in cazul nostru fructoza)...in mod clar, nu este cazul copiilor mici...

Axxa, reteta pe pm...acum si tie si la celelalte fete care mi-au cerut-o!

Ps: Cremvurstii nu au ce cauta in alimentatia unui copil, fructele da, cat mai des si cat mai multe, carne moderat, lapte de vaca nu inainte de un an (iar dupa nu lapte degresat)! Concluzia mea la acest subiect

Heiiii...nu va mai certati...e frumos afara, a venit primavara! Conchitapentru buna dispozitie!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui oprescuflore

Eu am doua fetite cea mare are aproape 3 ani si cea mica un an ,dar ele nu au mancat niciodata cremwusti(la cea mare ma refer ca are 3 ani deja,branza topita,mezeluri de nici un fel)si cand va spun asta va asigur ca am niste copii extrem de mofturosi,dar tot timpul il petrec in bucatarie gatind diverse (chiar daca pe multe din ele le-am arucat de cele mai multe ori dar asa am experimentat si va pot spune ca nu a facut niciodata o alergie,enterocolita si cea mare nu a mai racit de 2 ani si jumatate(tot atunci a luat pt ultima data antibiotic din prostia mea si atunci pt ca am ascultat medicul pediatru care l-a prescris doar pt o eventuala infectie )
ele nu au papat fructe pasate dimineata nu le-au acceptat deci nu am avut alternative ... dar sa va spun cam ce papa ele acum si ce au papat ...
dimieata - zacusca facuta in casa de bunica (majoritatea semintelor de la vinete au fost scoase in prealabil,cu ulei de masline,ardei,si alte legume),cascaval,branza de vaci cu marar si cu putina smatana pt a se intinde mai usor pe painica,masline (adoratele celei mici)pateut facut in casa ,oua de tara fierte, o omleta la teflon cu ulei de masline sau chiar deloc+eu mai adaug in omlete si putina branza cateva masline taiate marunt si ardei rosu +galben,painica cu unt introduse putin la cuptor si apoi cascaval ras pe deasupra apoi un castron de cereale cu lapte ,o gogoasa ,cateva fursecuri la 30 minute dupa ce au papat le dau o banana sau para,kiwi ,mar plus ca mai sunt multe alte idei pt meniu la acel topic special destinat piticilor.
la pranz supa cu galuste sau ciorbica rareori papa felul 2
iar cand se trez fripura de pui cu cartofi,pilaf,tocanite,sufleuri,ardei umpluti ,sarmalute in frunza de vita(pui sau vita),peste ,spaghete cu carne sau branza si lista poate continua .
iar seara pt ca fetita mea cea mare a renuntat de mult la laptic ,nu l-a acceptat niciodata din placere si cumva trebuie sa suplinim lipsa lui asa ca zilnic ea papa un iaurt simplu(nu au mancat cu fructe niciodata sau ma rog alte derivate din astea)cu multa painica,sau orez cu lapte ,paste cu lapte ,mamaliguta cu branza cand papa la o ora rezonabila,budinca la cuptor(paste ,branza,unt ,ou ,stafide,zahar o papa ca pe desert ca se gratineaza f frumos la cuptor) ,si un fruct.
iar deserturi le fac mereu fursecuri pe care le umplu cu gem,sau le pun nuca,stafide,pandispan ,chec,stau in bucatarie mai tot timpul (si nu am ajutor in privinta fetelor )eu zic ca se poate creste relativ sanatos un copil daca mamica nu este o tipa comoda acum fiecare decide cum sa isi creasca copilasul(dar alimentatia de acum este sanatatea de mai tarziu)
pupici si sa cresteti mari

http://www.dropshots.com/florance82#date/2008-07-01/11:57:12
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)


Copil mofturos a fost fi-mea pe la 3 ani. Traia o zi intreaga cu un iaurt sau ... cu un crenvusti. Scuipa absolut tot ce-i dadeai, daca insistai vomita. Atunci am inceput sa-i dau crenvusti, de disperare, mi-era ca face ulcer daca nu mananca nimic. Un fruct, o ligura de ciorba, o gura de lapte erau un vis frumos.
Si nu exagerez, o prietena cu copil un pic mai mare a zis ca nu stiu eu sa-i dau, ca nu-i posibil. Dupa 2 ore de incercare sa-i dea o gurita de copan de pui a cedat nervos. Prietena adica
Toata chestia asta a tinut-o aprox 1 an. Pe la 4 ani a inceput sa manance normal. Si acum manaca normal, variat. Singura chestie e ca nu bea lapte simplu, doar cu cacao.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Oanamada ma bucur sa vad ca nu au luat-o astia razna cu cele 5 tipuri de fructe/legume pe zi. Dar m-ai ajutat pentru ca vreau sa mai scap de vreo 3 kg asa ca ma voi limita la un singur tip de fruct pe zi.

Acum cu cele 5 portii de fructe/legume m-ai inteles gresit. Nu toate la o masa ci pe durata unei zile. Adica la noi mananca un mar pe la 11, o para dupa masa de pranz, struguri pe la 4 si apoi la masa de seara are de legume mixte facute la steamer, porumb, mazare, ardei, morcovi si mai mananca pe la 7-8 un alt fruct. (cel mare in general ca cea mica nu termina un mar o data dar banuiesc ca in cazul ei portiile sunt mai mici).

La noi (in UK) se recomanda inceperea diversificarii cu cereale in afara copiilor supraponderali. Apoi legume si fructe. La fel de ex se da peste de la 8 luni cand am auzit ca in Romania se recomanda numai dupa un an. Nu se recomanda supele din cauza aportului mic de vitamine (pierdute prin fierbere prelungita), nu se recomanda alte lichide in afara de lapte in biberon (asta referitor la cat de des am citit ca se administreaza supa in biberon in Ro). Cam asta sunt recomandarile de aici in linii mari.

Ah si pentru ca de obicei parintii (cel putin unul) lucreaza pe timpul zilei, masa consistenta e in general in jurul orei 6 seara pentru a putea sa stea toti la masa. La pranz se dau mancaruri mai usoare, tartine, omlete, etc.

Noi la micul dejun mancam cereale, in general integrale cu fructe, la 11 avem gustare de fructe sau branzica de rontait, stafide etc, la 12-1 pranzul ca mai sus, in jur de 4 gustare iar, si seara mancarea consistenta cand mancam toti pui la gratar cu piure si legume, peste cu orez si legume, paste cu diverse (pui, vita etc). Legumele facute la steamer nu lipsesc niciodata insa ce le plac copiilor mei cel mai mult sunt legumele congelate sa le manance ca atare. Aseara au mancat amandoi un castron plin.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Oanamada, nu am detaliat din mai multe motive. Asta este concluzia la care am ajuns EU, in timp, formata in timp dupa ceva documentare. Copiii si adultii mananca prea multe proteine animale, ceea ce multi doctori se acorda sa spuna ca nu e sanatos.

Referitor la cantitati – se leaga mult cele 2 idei – nu am detaliat pt ca nu mai stiu exact cifrele. Cand mi-am diversificat copilul eram toba de carte. Aceste informatii se gasesc la dispozitia celui interesat. Cantitatile erau variabile in functie de varsta, tin minte ceva de genul inceput cu vreo 10 grame, crescut la 15, … 25 - 30 maxim pana la 1 an jumate – pt a ajunge la 50 de abea la 3 ani, adica un ritm de crestere de vreo 10g pe an dupa 18 luni. Iar pt un adult in medie nu se recomanda peste 80g pe zi, in conditiile in care cea mai mica bucata de gratar e dubla. In perioda preadolescentei un copil trebuie sa manance mai multa carne decat un adult, la adolescenta si mai mult, de asemenea un adult cu o activitate fizica solicitanta mai mult, o persoana in varsta mai putin. Nu mai stiu exact cifrele. Spun din amintiri.
Tot din amintiri – si legat de imparteala pe zi, portie – exista mai multe teorii, medici elevetieni parca recomandau aceleasi cantitati dar intr-un ritm diferit, adica vreo 2 zile pauza pe saptamana, pt a lasa organismul sa se odihneasca, caci digestia proteinelor reprezinta un efort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui avmaria

Oanamada, nu am detaliat din mai multe motive. Asta este concluzia la care am ajuns EU, in timp, formata in timp dupa ceva documentare. Copiii si adultii mananca prea multe proteine animale, ceea ce multi doctori se acorda sa spuna ca nu e sanatos.

Referitor la cantitati – se leaga mult cele 2 idei – nu am detaliat pt ca nu mai stiu exact cifrele. Cand mi-am diversificat copilul eram toba de carte. Aceste informatii se gasesc la dispozitia celui interesat. Cantitatile erau variabile in functie de varsta, tin minte ceva de genul inceput cu vreo 10 grame, crescut la 15, … 25 - 30 maxim pana la 1 an jumate – pt a ajunge la 50 de abea la 3 ani, adica un ritm de crestere de vreo 10g pe an dupa 18 luni. Iar pt un adult in medie nu se recomanda peste 80g pe zi, in conditiile in care cea mai mica bucata de gratar e dubla. In perioda preadolescentei un copil trebuie sa manance mai multa carne decat un adult, la adolescenta si mai mult, de asemenea un adult cu o activitate fizica solicitanta mai mult, o persoana in varsta mai putin. Nu mai stiu exact cifrele. Spun din amintiri.
Tot din amintiri – si legat de imparteala pe zi, portie – exista mai multe teorii, medici elevetieni parca recomandau aceleasi cantitati dar intr-un ritm diferit, adica vreo 2 zile pauza pe saptamana, pt a lasa organismul sa se odihneasca, caci digestia proteinelor reprezinta un efort.


Da, parerea ta...si alegerea ta...sincer, eu am copil mic, am unchi profesor in pediatrie care bate toate congresele internationale, am citit de am rupt si am pus zeci de mii de intrebari pediatrilor, am in jur alti doi pediatri de cariera (cu peste 25 de ani de pediatrie in spate)...dar cifrele date de tine eu nu le-am regasit nicaieri...
Singurul lucru la care suntem de acord este chestia cu pauza...si eu ii fac de doua ori pe saptamana pauza de carne...
Cum spunea cineva pe forum...fiecare alege pana la urma cum isi creste copilul si suporta sau nu consecintele propriilor alegeri
Luna, ma bucur ca macar ti-am fost tie personal de folos....eu nu reusesc sa scap tot de 3 kg...
Numai bine la toata lumea


Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Oanamada, constat cu oarecare surprindere aceeasi atitudine de "sursele mele sant cele mai bune", sa fie oare o coincidenta breasla comuna ? Asta asa ca o paranteza. Sa trec la subiect.

Uite, avand in vedere neincrederea starnita precum si dedicatia finala cu fiecare suporta consecintele propriilor alegeri, m-am invrednicit sa culeg date proaspete publicate de OMS. M-am dus tintit la cea mai necontroversata sursa, si-am dat peste raportul urmator :

Protein and amino acid requirements in human nutrition
Report of a joint FAO/WHO/UNU Expert Consultation (WHO Technical Report Series ; no. 935)
Geneva, World Health Organization, 2007
http://whqlibdoc.who.int/trs/WHO_TRS_935_eng.pdf

citeste incheierea, sau uite-te macar la tabele, pe la pag 242, 243. Vei gasi cifrele unui aport nutritional recomandat, care corespund ca sa zicem asa unui minim, unei limite inferioare de securitate pt individ. Limita superioara de securitate nu s-a determinat, se presupune (dar nu s-a dovedit) ca dubland limita inferioara nu rezulta niciun risc, dar ca tripland, quadrupland consumul se intra probabil intr-o zona de risc.
Atentie, aceste grame de proteine din tabele citate mai sus sant "pure". Ele trebuie traduse in functie de alimentele care le contin. Gasesti tabele pe net.

De ex, m-am uitat pe sticla de lapte a lui fi-miu si 100 ml de lapte contin 1,9g proteine (si el bea lapte de crestere, ala de vaca sigur contine mai multe). La cat lapte bea el, isi atinge, de fapt depaseste cantitatea din tabelul OMSului. Si n-am pus branza, iaurt la socoteala. Strict laptele.

100 g carne contine intre 18-22g proteine. 30 g de paine contin 2 g de proteine. Fa calculul singura, adica calculeaza laptele, branza, iaurtul, carnea, painea, etc pe care o mananca copilul tau... Sau daca nu, ai incredere si bazeaza-te pe sfaturile alora care au facut o medie si-au recomandat-o, in functie de multe alte criterii - presupun calitatea proteinelor, aportul necesar de alte nutrimente /substante continute in alimente.... Valorile de carne pe care le-am indicat in mailul precedent sant orientative, dar de notorietate in Franta cel putin, daca nu ma crezi, invarta-te un pic pe google si-ai sa vezi ca tot de cifre asa mici te vei lovi mereu, chiar daca schimbi site-ul. Cu alte cuvinte, o mica "diversificare" a zecilor de mii de surse pomenite in ale diversificarii n-ar strica, in fond si la urma urmei...

PS : in ce priveste pauza cu 2 zile pas carne, m-ai inteles gresit, am evocat o teorie, nu am spus ca am si aplicat-o in diversificarea copilului meu, as minti. O aplic doar in ce ma priveste. Deci, cu parere de rau, ajung sa constat ca nu ne mai ramane niciun lucru cu care santem de acord, snif, snif

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxxa spune:

oana am primit reteta pe pm, vad ca e si usor de facut, super!
multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_florina spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanamada
Da, evident, budincile i le fac eu in casa...i-am facut si cu mar, si cu banana, dar cele mai apreciate au fost cele cu lamaie sau mandarina...imi convine asa pentru ca pun cat zahar sau cata miere vreau eu...nu folosesc praf de copt, macar stiu ce bag eu in ele....

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."


te rog, poti sa-mi trimiti si mie PM cu reteta de budinca? sunt f interesata .... merci

Geta, mami de Alex

"Nu putem face lucruri mari pe acest Pamant, putem face numai lucruri mici cu multa dragoste"

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Oana vreau si eu reteta de budinca pls!
Cred ca mai bine ai posta-o aici ca vad ca sunt multi doritori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:


Axxxa...eu nu sunt acasa si ajung foarte, foarte tarziu azi...reteta e in calculatorul de acasa...da tu te rog mult un copy/paste la reteta direct pe forum - sa o aiba si fetele ...
Scuze fetelor ca nu m-am "executat" rapid, dar de'...asa e in "deplasare"...n-ai ce-ti trebuie la tine!

Oana siCati mica (1 an si 7 luni)

CATI POZE NOI

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput