Stefan
Raspunsuri - Pagina 7
ana_a spune:
Revenim si noi, sa va mai aratam cu ce ne mai ocupam timpul ![]()
Doua zile mi-a umplut casa de "proiecte" - habitat
Probabil, ca majoritatea juniorilor de 5 ani....suntem si noi innebuniti dupa gormiti. Si cum mami nebuna na vrut sa de-a 90 de lei pe "insula gormitilor" Stefan na avut incotr-o si si-a facut insule singur.... insula gormitilor din aluat copt in cuptor si pictat
apoi insula facuta din lego cu copaci si pestera si nelipsitii gormiti
si binenteles: vulcanul gormitilor
mai avem si
barca gormitilor
Si in zile mai calde
cand nu ne luptam cu gormitii, si-a construit o tabara cu corturi unde copilasii merg in expeditie si exploreaza lumea
proud mummy
ana_a spune:
In vara asta tati a inceput sa lucreze la casuta din copac a lui Stefan de la Colibita.
Pana va fi gata, Stefan ia aratat cam cum ar vrea sa fie, cu un mic geam in spate, o usa in fata si neaparat acoperis!!! Deci: casuta mea din copac
proud mummy
ana_a spune:
revenim cu 2 robotei din cei 4 pe care ia construit. Imi pare rau ca Matei a navalit peste "Transformeri" inainte sa-i pot fotografia. Dar cu siguranta vor urma si altii in curand.
proud mummy
ana_a spune:
Vineri dupamasa: Intra Stefan in casa, fuge repede la geamul de la bucatarie si il inchide bine de tot ![]()
Il intreb de ce inchide geamul??? "pai cum de ce??sa nu intre toamna in casa!ca o sa se usuce si florile de pe pervaz!"
proud mummy
ana_a spune:
Se pare ca incepem timid sa construim cabane
dupa cum ne povesteste Stefan. Daca prima a fost casuta din copac, acum avem cabana in toata regula - mai simpla - aici dupa care sa gandit ca ar trebui sus niste dormitoare si a marit-o nitel
- aici A avut si o varianta intre ele, cu un pic de balcon sus, insa nu ia placut ca era prea mare acoperisul pentru ce bucatica ii ramanea la dormitoare
asa ca a renuntat la balcoane...
proud mummy
ana_a spune:
mami, eu stiu cum se formeaza vantul! Din aer rece care sufla prin toate partile!
La capitolul constructii, avem in continuare
masinaria gormitilor
proud mummy
ana_a spune:
ne-am intors si noi "la treaba" ![]()
Am cumparat anul trecut piese noi de lego, din cele mici, lego-duplo, clasice. Putin ia fost greu adaptarea...nu prea a stiut cum sa le imbine sa iasa ceva, sunt prea mici ![]()
Dar incet incet vad ca la prins...acum pare ca a revenit la ele, dupa o perioada de pauza.
Aseara l-am surprins construind doua barcute
Ah si binenteles joaca de-a "creaturile" inca nu sa terminat.
Nu stiu daca v-am povestit ca Stefan adora sa inventeze propriile "creaturi" legand cu elastic liliac de figurina, sarpe de monstrulet sa-i lungeasca coada, omulet in gura de crocodil...etc...
Una simpatica de tot - o creatura din craniul lui de dinozaur si niste picioare de dragon legate cu o pensula
- cam asa .
Un elicopter construit pentru Matei
Si la final sa va arat cum ma vede Stefan pe mine - cra-cra cioara - cum o vad eu pe mami
Am fost la sedinta cu parintii la gradinita si acolo ne-au dat niste desene. Stefan ia spus doamnei sa scrie acolo cu pixul - un "glob pretios"
Cand am venit acasa si i-am spus ca mi-a dat doamna desenul si i-am spus sincer ca imi place de mor cum ma desenat - ca un globulet - a sarit in sus sa-mi zica ca "nu numai un glob mami!mai multe globulete!6!"
Am fost foarte placut surprinsa sa vad varietatea de desene!
O fetita a desenat-o pe mamica ei cu o plasa plina de cumparaturi, un alt copilas a desenat o acadea uriasa, unul a desenat o foaie plina de culoare si a zis ca este oceanul, un baietel a desenat un fierastrau, o alta fetita a desenat-o pe mamica ei ca o zana ce da viata pamantului, fel de fel de minunatii!
proud mummy
ana_a spune:
azi tati a incercat sa-i tina la stefan o mica "predica"
dupa lungi explicati cu de ce asa si nu altfel...stefan explodeaza:
tati, te rog sa incetezi! deja mi-e greu capul de gandurile tale!
proud mummy
ana_a spune:
Aseara in timp ce era la al 10-lea desen cu sepii vertebrate
, Stefan venit foarte serios la mine si mi-a spus:
"Mami, eu sunt un geniu! Uite cat de interesante am facut aceste sepii, ce bine au iesit segmentele astea de pe coloana lor!Le-am facut asa, tocmai pentru ca sa se miste in voie prin apa!"
il intreb ce inseamna sa fii geniu?
la care imi raspunde, foarte serios: "of mai, atata nu stii! inseamna sa stii multe lucruri!Si eu chiar stiu!"
proud mummy
ana_a spune:
Stefan de 2 saptamani deseneaza numai zane!
Zana florilor, zana apei, zana soarelui.
Ce fac zanele astea Stefan? (zic eu): "Fiecare din ele vin cu bagheta magica sa imprastie primavara"
(revin cu pozele mai tarziu ca nu am reusit sa le pozez inca)
Tot din seria : "nu mai vine primavara?"
Intr-o dupamasa sa pus pe plans, asa din senin... cu lacrimi mariii si grele de mi sa strans inima si printre lacrimi ofteaza:
"mami, eu vreau la Colibita! vreau la Colibita!!!
vreau sa merg la casuta mea din copac! sa caut soparle si sa scurm in pamant!!!"
apoi mi-a cerut poze cu Colibita si ofta in fata monitorului mai ceva ca un om mare....
Azi dimineatza i sa parut ca este soare si cald.... a iesit vesel in capul gol afara si dupa 3 secunde a intrat zgribulit:
vreau sapca mami, si fularul!!!
sper sa vina primavara asta odata...
proud mummy