Mamici recunoscatoare de Nov.Dec2009(5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Sarumana' Alunel de incurajari!
Eu am semnat contractul de munca cu salariu de 1000ron brut, si imi dau bani in mana 1200ron. Deci dupa socotelile Myrelei ma incadrez probabil la suma aia infima de 600+200 ale copilului, asta chiar daca am studii superioare..
Astept maine controlul ala..sa imi dea adeverinta de , sa le trantesc vestea la sefi..si sa fie obligati sa ma tina .,.si sa ma streseze pentru restul lunilor, ca pun pariu ca o sa se razbune ei cumva

Laura, 6+
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns li_am spune:

Fetelor,
eu maine ma duc la primul eco (5 saptamani si doua zile). Intreb si eu anapoda, s-o vedea ceva? Stiu ca trebuia sa mai astept, dar nu pot, ca duminica plec si ma mai intorc abia in mai... nici pana in mai nu puteam sa stau fara sa ma vada ginecologul (mai bine zis fara sa-l vad eu pe el) Credeti ca se va vedea ceva?
Scuze pentru intrebarea penibila, eu si cu fetele alea care tot deschid subiecte "Sunt oare insarcinata?"...

_
FIV 1 dec 2006 - Austria - nereusit
FIV 2 feb 2007 - Austria - reusit (sarcina cu probleme - dar BB la termen!!)
FIV 3 - martie 2009 - Austria - 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Buna fetelor...s-a aprins o discutie asa interesanta aici...PLATA CELOR 85%
Fetelor, 85% veti primi din suma bruta, adica daca pe cartea de munca aveti 1000 ron, acum veti lua 850 ron...totul se calculeaza la brut.
cat despre nenorocitii de angajatori...pai sa va zic de ai mei..eu lucrez la o firma mare...cunoscuta in toata Ro,...este o firma de medicamente..
eu de profesie sunt inginer proiectan, designer de interior...bun...ideea e ca nu lucrez in domeniu, deoarece atunci cand eram in facultate nu aveam bani...eram parlita rau...asa ca m-am angajat...la o alta firma mare si acolo am mers pe logistica..
Cand am terminat facultatea si ma puteam angaja ca inginer, nu am mai vrut eu, pentru ca un inginer proiectant are un salariu de incepatr de 900 ron (vorbesc de un salariu adus la cursul zilei de azi) iar eu aveam experienta in logistica ca si coordonator, aveam mai multi bani...asa ca am mers mai departe ca si coordonator...apoi am mers ca production planner...banii veneau...nu erau exagerati, dar niciodata nu se puteau compara cu un salariu al unui inginer.
Am intrat in concediu prenatal in saptamana 38 de sarcina, iar in saptamana 39 am nascut. Semnasem ca ma intorc la serviciu in 6 luni...nu mi-as fi permis sa raman acasa pe cei 800 ron.
Nenorocirea a facut ca Darius sa se nasca bolnav...iar la o luna si ceva sa moara. Darius a murit la 16 august 2008...eu in septembrie am vrut sa ma intorc la serviciu...simteam ca mor incet acasa...si am mers la serviciu...acolo am avut surpriza vietii mele...aveam postul ocupat. Da...nu mai eram planner...eram GESTIONAR..ceea ce sunt si la aceasta ora. va dati seama cat am putut suferi...si cat sufar inca..cumnata managerului de productie care a fost manager tot de productie la o firma mare care a dat faliment...a ramas fara loc de munca...si au adus-o in locul meu...iar in acest mod eu am ajuns gestionar.
Stiam ca este ilegal ceea ce au facut...la fel..si imoral...imi stiam drepturile...stiam ca daca ii dau in judecata...etc...

De-asta vreau ca acum sa intru in concediu de risc maternal cat de repede pot...si apoi sa stau acasa...partea buna este ca nu am semnat pt o micsorare de salariu...sunt gestionar...dar am acelasi salariu ca si inainte. Stiu ca 85% din salariul meu brut inseamna mai multi bani decat iau eu in acest moment...cu inca cateva milioane bune...asa ca voi sta acasa 2ani in care sa lucrez la negru...sa fac proiecte ...ca apoi sa ma angajez ca inginer proiectant.
Sper sa-mi si ajute DD

...sper sa nu av fi plictisit prea tare cu povestioara mea...

raluci_b ma bucur nespus de mult pentru ca ni te-ai alaturat. Sa ne ajute DD sa ducem toate aceasta odiseee cu bine...sa ne dea Bunul Dumnezeu sanatate noua si copilasilor nostrii...sa ne bucuram de ei..
La fel urez la toate colegele, atat cele noi venite...cat si cele care sunt mai "vechi" pe aici.
Cate un pt fiecare...

menics sper sa fie bine azi la control...sa ne spui cum a fost...i-ai auzit inimioara??

Va pupacesc acum...eu cred ca o sa ma fac cat toata europa.. acum merg sa-mi fac cartofi prajiti..

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

7+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe pe care mami l-a visat ca e

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jay spune:

Eu nu mai ma joc, nu mai trag cu ochiul aici cat sunt la servici ..

Vreau si eu cartofi prajiti acuuuuuum , oooooooof, imi ploua in gura

Gandeste-te si la mine, cami, cand mananci, te rog

Credendo vides!
+6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alunelsialbinutza spune:

Mirella,
Eu incercam sa iti explic care iti sunt dovezile legale care iti atesta calitatea si conditiile de angajat.
Carnetele de munca nu s-au scos inca, dar asta este mai putin important.

In contractul de munca, in cazul in care ai sesiune de avans si lichidare, ar trebui mentionat. Daca nu este trecuta decat o sesiune de lichidare, atunci intr-adevar e "facatura" si numai ce iei la asa numitul avans sau lichidare este declarat.
In situatia in care lucrezi pe parte fixa si parte variabila, existenta partii variabile trebuie mentionata in contract, daca nu ... ai toate sansele sa se regaseasca in acea " lichidare" nedeclarata.
Din nou iti spun si chiar sper sa nu fie cu suparare, cine a semnat contractul de munca ca primarul, nu are nici o justificare sa se planga acum de magariile ce le sunt facute de sefi.

Cat despre faptul ca fisa fiscala iti atesta stagiul de cotizare ... este prima oara cand o aud in intreaga mea cariera pe hr.

E adevarat ca sunt trecute veniturile salariale acolo, dar nu inseamna ca este dovada vechimii si a veniturilor tale.

Alina mamica lui Bradut cel vesel si voinic (08.07.2004)
si 6+

Mergi la inceput

Nasol Camy, dar stiu ca se intampla destul de des d'astea.

Imi cer scuze daca am parut rautacioasa, insa lucrand in domeniu stiu cum functioneaza si companiile cu politici sanatoase si cele cu politice mai putin sanatoase.

Foarte multi sunt atrasi de banii pe care ii iau in mana si uita de implicatiile unui contract minimal. E bine ca aceste lucruri sa fie asumate.

si 6+

Mergi la inceput

Buni caftofii prajiti ... dar eu imi pun pofta in cui sau ... o satisfac pe langa casa, caci Bradut e topit dupa ei cu branza rasa, si cum e bagat pe prednison acum ... numai sarat nu-i trebuie

Si eu tot cu covrigi si salatini imi taiam greata de dimineata la prima sarcina. Ii aveam langa pat si dimineata era primul lucru pe care il facdeam ca sa nu ma ridic si sa ..

si 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jay spune:

Eu am un mar la mine si mi-a adus un coleg un borcan maaare cu biscuiti si mananc acum, mere cu biscuiti, ....incredibil, n-am mai mancat de 20 si ceva de ani de cand aveam grija de fratele meu bbelush, si ii mancam merele rase cu biscuiti...sunt buuuni, pe cuvanT!

Si nu-mi fac greatza, yupeeeeee

Credendo vides!
+6

Mergi la inceput

Jay, sotul meu si acum mananca mar cu biscuiti daca ii dau

si 6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

si eu mi-am facut mar cu biscuiti acum 2 zile..

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

7+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe pe care mami l-a visat ca e

POZE

Mergi la inceput