Alergie la cazeina din lapte
Fi-mea cea mica, 1 an si 4 luni, a tot racit de la inceputul anului incoace de vreo 4 ori, o data a facut bronsiolita, a doua oara pneumonie, atunci am fost la spital cu ea si i-au facut si niste analzie printre care si IgE. dr cu care am vorbit mi-a zis ca IgE-ul asta a iesit normal, si ca la nu stiu ce panel despre alergii a iesit ca e alergica la praf si la cazeina din lapte; s-a mirat ca IgE-ul e normal, in conditiile in care la panel apare ca fiind alergica, dar a zis ca, pana repetam analizele, sa renuntam complet la lactate. Nu stiu ce sa fac acum, ca, daca mai pot renunta la iaurt & co, la biberonul de seara si la cel de dimineata nu cred ca reusesc. Exista vreun fel de lapte care sa nu aiba aceasta cazeina in el sa pot sa ii dau, totusi, ceva?
Raspunsuri
Roxxy80 spune:
Din pacate nu stiu sa-ti raspund la intrebari, dar vroiam sa-ti spun ca ti-am simtit lipsa la bulgarasi. Multa, multa sanatate printesei. Te asteptam cu vesti bune.
PS Si noi o ducem numai in probleme de la inceputul anului (viroze, traumatism cranio cerebral).
Roxxy, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si cu piciulina roz 15+
RAMONELLA spune:
Noi bem Alfare de la Nestle.E oribil la gust si f scump.Costa 86 lei cutia si cumpar una la 4 zile.
Trebuie sa intrebi pediatrul,pt ca sunt mai multe tipuri de lapte,la unele e distrusa complet proteina la altele doar partial.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
pisicuta si matei spune:
Intr-adevar este curios ca nu a iesit si IgE total marit..dar sa zicem ce pe undeva este o eroare. Noi luam Pregomin(soia) (era vreo 60ron cutia in urma cu 3ani) si am inteles ca este si de la Humana o formul de soia. In nici un caz sa nu iei lapte HA-ca nu este indicat in cazul alergiei la proteina.
angelli spune:
Cu nestle alfare ne-a trecut si noua eczema de pe corp dupa ce la analize i-a iesit o mica alergie la lapte.De atunci bem lapte obisnuit si nu mai avem probleme.Incearca numai putin nu trebuie sa il bea o perioada indelungata, depinde ce iti spun analizele.De asemenea nici analizele de snge la copii asa de mici nu sunt relevante.
Adrianasi Andreas(28.07.2006)
ralucis spune:
Hai ca de dimineata n-am avut curent pana mai acum ,asa ca n-am reusit sa accesez netul/ Maultumesc pt raspunsuri, fetelor, roxxy, iti multumesc pentru cuvintele frumoase, sper sa scriu zilele astea si la bulgarasi, s mie mi-au lipsit fetele de acolo...
am in fata si analizele si zice asa pe buletin: IgE 17, valori normale sub 30 Ul/ml. Dupa care apare IgE specific - panel pediatric (20 alergeni) alergie la praf de casa D1, lapte de vaca, lactoalbumine, lactoglobuline si cazeina.
Acuma eu nu am observat niciodata vreo reactie alergica la sabina mea, nici eruptie, iritatie pe piele, nici stranut, diaree, etc, este posibil sa fie ori greseala la analize, ori alergica in "teorie", ca sa zic asa? Acum o sa o sun si pe pediatra noastra sa vad ce zice si ea.
Bee spune:
Daca nu ai observat nici o reactie alergica ingrijoratoare in urma consumului de lapte, eu zic sa nu renunti sa-i dai copilului lapte si produse lactate.
Baietelul meu, de un 1 an si 5 luni,imi face forme foarte urate de bronsiolita (de la 2 luni) si doctorii m-au avertizat despre componenta alergica (pe care o suspectez si la fata mai mare). Mi s-a spus ca testul cu alergeni specifici nu e concludent la o asemenea varsta, la fel cum in mod ciudat IgE-ul a iesit normal (desi ambii copii se umpleau de urticarie la te miri ce). Cu cel mic eram disperata, fiindca dupa ce l-am intarcat (imediat dupa un an), reactiona foarte urat la laptele din comert, lapte praf, lapte HA. Era plin de urticarie pe corp si avea o eczema pe fata. Cum am rezolvat? In disperare de cauza, am luat lapte de vaca de la tzara. Si gata cu bubitele si problemele. In cazul nostru se pare ca a fost vorba de o sensibilitate la alte "chestii" adaugate in lapte.
Sanatate!
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia