Biserica Sf. Atanasie Patelarie din Galati
Raspunsuri - Pagina 4
happymum spune:
oficial anunt ca mai las deschis contul inca un timp.
lista cu numele donatorilor este la loc de cinste si va fi citita mereu.
astazi am fost de am vorbit un pic cu parintele Iorgu si a tinut neaparat sa stie care este lista mea.
Dumnezeu ne iubeste.
Cate putin pentru Casa Domnului: sa ajutam biserica Sf. Atanasie Patelarie
Alex, hai la mama! Cand sa vie... ? Repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie---------Amintirea cea mai draga mie---------Poze noi cu maruta mea
ellenii spune:
Happy, am am nimerit banca!
www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php" target="_blank">INIMA COPIILOR
May be Baby
happymum spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ellenii Happy, am am nimerit banca! www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php" target="_blank">INIMA COPIILOR May be Baby |
eleni
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
Au nevoie de ajutor ACUM
www.feminitate.org/" target="_blank">A fi femeie---------Amintirea cea mai draga mie---------Poze noi cu maruta mea
happymum spune:
Fie ca acest Paste sa fie un moment de bucurie, liniste sufleteasca si armonie universala. Farmecul lui sa ne aduca aminte ca intotdeauna mai exista o sansa de mantuire. Sa ne bucuram de frumoasele noastre traditii: oul pictat, iepurasul, masa cu mancaruri traditionale cozonac, pasca, miel, slujba de sambata seara cu luarea luminii. Hristos a inviat!
Au nevoie de ajutor ACUM
happymum spune:
maine, la Braila, la biserica Buna Vestire este sarbatoare si se ia apa tamaduitoare. cu ajutorul lui Dumnezeu voi ajunge si eu.
sper sa reusesc sa fac cateva poze si sa vi le arat aici.
sanatate.
Au nevoie de ajutor ACUM
happymum spune:
Abia ce am ajuns acasa de la Braila, de la biserica Izvorul Tamaduirii. De dimineata, de la ora 6 sunt la coada, care fu imensaaaaaaaa. Cu greu si din pacate, cu ceva nervi... dar in final cu mare rabdare... am reusit ca pe la ora 4 si jumatate sa ajung la izvor.
Cine stie cum este?
Sunt mai multe butoaie mari, fiecare cu un robinet. Aici se aduna apa sfanta despre care se zice ca sunt Lacrimile Maicii Domnului. A trebuit sa asteptam 2 ore si un pic pentru ca aceste butoaie sa se umple iarasi, caci de la izvor curge mai incetisor.
Pe la 10 si ceva a venit si Preasfintia Sa Casian si a oficiat slujba.
Ce mi-a placut tare mult e ca a pomenit despre biserica mea - Sfantul Atanasie Patelarie si despre programul din saptamanile urmatoare. La Braila vor fi aduse o parte din moastele Sfantului Grigore Palama, mai exact o particica din mana sa dreapta. Apoi vor veni la Galati, chiar la biserica mea.
Va pun cateva poze:
in pelerinaj la Braila pentru a lua Apa Tamaduitoare
Preasfintia sa Casian - poza 1
Preasfintia sa Casian - poza 2
Tare mult as fi vrut sa fac o poza si inauntru la izvor, dar era mare graba si nu am vrut sa incurc sau sa supar pe nimeni.
Din pacate, au fost si incidente neplacute. Oamenii sunt tare rai, si uita in fata lui Dumnezeu ca trebuie sa fie smeriti. S-au imbulzit, s-au impins, s-au certat... Eu insami m-am suparat pe o doamna (sa ii zic asa), care parca nu avea stare. Atat ce s-a foit si dupa ce am indurat cateva lovituri bune, nu am mai rezistat si m-am luat de ea. Am renuntat insa repede caci era o adevarat mahalagioaica, si nu am vrut sa ma cobor la nivelul ei. M-am retras cu mult mai in spate unde era mai lejer si nu am mai avut probleme. Cred ca am lasat cam 30 de persoane sa mi-o ia inainte... chiar ii rugam frumos pe cei pe care ii vedeam ca se imbulzeau, sa treaca in fata mea. Tot ajungeam la izvor, mai devreme sau mai tarziu si nu avea rost sa ma ingramadesc.
Tiganiiiiiii... foarte multi... Si tare tupeisti, ca sa nu le zic nesimtiti. Bineinteles ca nu respectau randul si chiar radeau in fata oamenilor cand le-o luau inainte. Dar nici domnii insarcinati cu paza si ordinea nu au luat masuri. Au inchis ochii pur si simplu si astfel tiganii au facut ce au vrut.
La tv au spus ca s-a oferit nu stiu ce mancare de post si ca exista un cort unde se puteau adaposti cei care nu se simteau tocmai in putere. Total neadevarat: nu s-a oferit nimic de mancare (si mai bine ca asta mai lipsea ca agitatia sa fie si mai mare)... Cat despre cort, era foarte mic si doar de decor, ingradit de gard, peste care doar se putea sari. eu personal am vazut 2 persoane care au lesinat, iar domnii de la salvare s-au mobilizat cam greut. Din fericire, respectivele persoane si-au revenit.
Ma bucur ca am putut ajunge la Izvorul acesta. Atunci cand am coborat la subsol, unde se afla apa tamaduitoare, o liniste imensa m-a cuprins si am uitat de toata oboseala de 10 ore la coada. Multumesc lui Dumnezeu si Maicutei Lui pentru ca mi-a calauzit pasii intracolo.
Au nevoie de ajutor ACUM
happymum spune:
Parohia "Buna Vestire" din Braila, recunoscuta in intreaga lume pentru apa sfintita din izvorul aflat sub Sfantul Altar, care se deschide o data pe an, de sarbatoarea "Izvorul Tamaduirii", se pregateste pentru marea sarbatoare care are loc peste doua zile.
Pentru miile de pelerini din toata tara si de peste hotare, care sunt asteptati la Braila, pentru a lua apa sfintita, tamaduitoare de boli trupesti si sufletesti, au fost pregatite oua rosii, cozonaci, sarmalute, vin, ceai cald, precum si o masa calda la cantina saracilor.
Avand in vedere ca oamenii vor sosi inca de joi si urmeaza sa petreaca ore intregi la rand pe timpul noptii, parohia "Buna Vestire" a pregatit pentru acestia un cort in curtea bisericii, unde sa se poata adaposti, daca vremea va fi nefavorabila.
De asemenea, 100 de jandarmi au fost mobilizati in zona pentru a asigura ordinea si pentru a ajuta miile de credinciosi sa ajunga la Izvorul Tamaduirii, in care si-au pus atatea sperante de vindecare.
Angajatii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila au instalat deja gardurile de protectie, de la Sfantul Altar si pana dincolo de poarta si gardul care imprejia o pauzaste Biserica "Buna Vestire", pentru a-i proteja pe credinciosii aflati la rand.
Biserica "Buna Vestire", ridicata pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, este vestita in intreaga lume pentru apa sfintita din izvorul tamaduitor, situat la 12 metri adancime, sub Sfantul Altar, motiv pentru care, in fiecare an, de Izvorul Tamaduirii, Braila devine centrul crestinismului rasaritean.
Biserica este unica in toata crestinatatea pentru faptul ca are trei altare si trei hramuri, Buna Vestire, Sfantul Gherasim si Sfantul Ierarh Nicolae, izvorul despre care se crede ca are proprietati miraculoase iesind la iveala in timpul sapaturilor efectuate pentru fundatia sfantului lacas.
Piatra de temelie a bisericii a fost pusa pe 8 septembrie 1863, dupa ce Alexandru Ioan Cuza a aprobat construirea sfantului lacas pentru colonistii greci si pentru marinarii celor 800 de corabii grecesti care soseau anual in Portul Braila.
Edificiul, realizat in stil bizantin, cu puternice influente antice grecesti, gotice si renascentiste, are aproximativ 44 de metri lungime si 22 metri latime, lucrarile de constructie durand noua ani.
Catapeteasma sfantului lacas este realizata in foita de aur, candelabrele din cristal de Boemia, temelia din piatra, iar peretii din caramida si marmura.
Se spune ca demult, pe inserat, un cioban isi ducea oile de la pascut spre casa, suparat si ingandurat ca mama lui orbise, si se ruga la Dumnezeu sa-i dea sanatate.
Deodata, in fata, i-a aparut Maica Domnului si i-a spus sa construiasca o mica troita la stejarul cel mai batran din zona si sa o impodobeasca cu multe icoane.
In fiecare seara cand va trece pe acolo, sa aprinda candela si sa se roage, pentru ca mama lui sa poata vedea.
A doua zi, ciobanul s-a apucat de treaba si, in trei zile, a terminat de construit mica troita. A observat, insa, ca pe langa constructia facuta de el, un firicel de apa a inundat incaperea, si s-a apucat sa sape un sant, pentru ca apa sa se poata scurge.
Pentru ca era foarte cald si ii era sete, omul a baut din apa ce curgea si, vazand ca este rece si buna la gust, a pus intr-o sticla sa-i duca si mamei sale acasa sa-i dea sa bea si sa se spele pe fata.
La numai o saptamana dupa ce a baut din aceasta apa, mama ciobanului s-a vindecat si a inceput sa zareasca lumina zilei.
Au nevoie de ajutor ACUM
happymum spune:
dragele mele, va rog ca daca mai este cineva care doreste sa contribuie cu putin pentru clopotele despre care v-am spus, sa trimita banii pana miercuri cel tarziu. joi se va sfinti altarul si pomelnicul cu donatori va fi infropat la unul din picioarele altarului. nu am inteles foarte bine cum se va face si mai exact ce, dar voi fi acolo si voi vedea sper. va pup cu drag.
Au nevoie de ajutor ACUM
happymum spune:
am fost de dimineata la biserica Sfantul Atanasie, la sfintirea altarului. a fost foarte frumos. singurul meu regret a fost ca nu am reusit sa intru si in biserica in timpul slujbei. au fost foarte multi copii de la scolile din jur si doar acestia au fost invitati inauntrul bisericii sa asiste la slujba de sfintire. noi, restul am ascultat de afara la boxe cat s-a auzit.
dar, in afara acestui regret, nu am mai avut niciunul.
Preasfintia Sa Casian, atat de bland si bun, a stiut sa manuiasca cu vorbe intelepte multimea adunata si a reusit sa ne faca sa ne comportam civilizat, fara ingramadeala si evitabil - nervi.
imediat cum o sa reusesc sa editez filmuletele, vi le voi pune si voua sa vedeti frumusete.
pana atunci insa, am cateva poze gata aici.
am intrat prin sfantul altar. nu am cuvinte sa spun trairile mele atunci.
multumesc din inima celor care au contribuit cu banuti pentru clopote. alaturi de numele altora care au contribuit, listuta donatorilor pentru clopote, este acum ingropata sub sfantul altar - spre vesnica pomenire, alaturi de acte despre marele Sfant Atanasie, si alaturi de o particica mica din moastele Sfantului. s-a turnat ceara peste ele. s-a pus piatra. si apoi a stropit cu aghiazma si cu mir (care cuprinde 48 de uleiuri si arome).
multumesc tuturor pentru vorbele bune si gandurile bune pe care le-ati avut pentru mine. sa va dea Dumnezeu sanatate si sa primiti inmultit inapoi tot binele pe care l-ati facut.
astazi, a fost o zi cu mare folos.
Cate putin pentru Casa Domnului: sa ajutam biserica Sf. Atanasie Patelarie (dragele mele, va rog ca daca mai este cineva care doreste sa contribuie cu putin pentru clopotele despre care v-am spus, sa trimita banii pana miercuri cel tarziu. joi se va sfinti altarul si pomelnicul cu donatori va fi ingropat la unul din picioarele altarului.)
Au nevoie de ajutor ACUM
happymum spune:
Proclamarea cinstirii Sfântului Atanasie Patelarie, la Galati
Joi, 30 Aprilie 2009
Cu binecuvântarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, în perioada 1-3 mai 2009, în Eparhia Dunarii de Jos vor avea loc manifestarile dedicate proclamarii cinstirii Sfântului Ierarh Atanasie Patelarie, patriarhul Constantinopolului, care a locuit si a slujit vreme de 12 ani la Manastirea „Sfântul Nicolae“ din orasul Galati, în vremea domnitorului Vasile Lupu si a Sfântului Mitropolit Varlaam al Moldovei, informeaza Biroul de Presa al Episcopiei Dunarii de Jos. Cu acest prilej, în seara zilei de vineri, 1 mai, la ora 17:30, vor fi aduse de catre o delegatie a Mitropoliei de Veria - Grecia, la Catedrala episcopala din municipiul Galati, moastele Sfântului Grigorie Palama, arhiepiscop al Tesalonicului, în al carui scaun a pastorit si Sfântul Atanasie. Racla cu aceste sfinte moaste la care se vor adauga si cele ale Sfântului Atanasie si ale Sfântului Vasile cel Mare vor fi depuse spre închinarea credinciosilor pe baldachinul din fata Catedralei episcopale din Galati pâna în ziua de 4 mai, când se vor întoarce în Grecia.
Sâmbata, 2 mai, începând cu ora 9:30, la Bisericile „Sfântul Nicolae“ si „Sfântul Atanasie“, ca de altfel în toate bisericile din municipiul Galati, se va savârsi slujba Sfintei Liturghii, urmata de diverse manifestari cu prilejul praznuirii, în aceasta zi, a Sfântului Ierarh Atanasie. În cursul zilei de sâmbata va avea loc si primirea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, La Catedrala episcopala din Galati.
Manifestarile vor continua în ziua de duminica, 3 mai, cu Sfânta Liturghie (ora 9:30), care va fi savârsita, la Catedrala Episcopiei Dunarii de Jos, de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alaturi de care se vor mai afla alesi ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, precum si reprezentanti ai Bisericilor Ortodoxe surori. Tot acum se va oficia si proclamarea solemna a înscrierii în calendarulul BOR a Sfântului Atanasie, patriarhul Constantinopolului si pastor al crestinilor de la Dunare. „În ziua de 3 mai 2009, la Duminica femeilor mironosite, cu binecuvântarea si în prezenta Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, înconjurat de alesi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, dar si reprezentanti ai Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, ai Bisericilor Ortodoxe surori din Grecia si Ucraina, la Catedrala Dunarii de Jos din Galati se va proclama solemn cinstirea în Biserica Ortodoxa Româna a Sfântului Atanasie al III-lea, patriarhul Constantinopolului. Acesta a fost pastor al crestinilor de la Dunare timp de 12 ani, din anul 1642 pâna în anul 1653, la Manastirea «Sfântul Nicolae» din Galati, cu îngaduinta marelui voievod Vasile Lupu, un prieten apropiat al Sfântului Patriarh si, evident, cu binecu-vântarea Sfântului Mitropolit Varlaam al Moldovei.
Sfântul Atanasie a adormit în Domnul în Poltava, din Ucraina, zona în care s-au nascut Sf. Paisie de la Neamt si Sf. Vasile de la Poiana Marului. Dupa numai opt ani, trupul lui a fost descoperit neputrezit si, iata, dupa 350 de ani, sfintele sale moaste întregi sunt asezate pe scaunul arhieresc, asa cum a si adormit, în Catedrala de la Harkov (Ucraina), unind duhovniceste, prin rugaciunile sale, crestinii de limba si cultura greaca din patria sa natala, Insula Creta, crestinii din România si crestinii din Ucraina.
Dumnezeu, cu rugaciunile Sfântului Atanasie, pastor al crestinilor si de la Dunare, sa ne daruiasca puterea de a împlini unitatea sfânta în rugaciune si în viata noastra duhovniceasca, în aceasta; perioada; luminoasa a Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos“, ne-a declarat Preasfintitul Casian, Episcopul Dunarii de Jos.
Cate putin pentru Casa Domnului: sa ajutam biserica Sf. Atanasie Patelarie (dragele mele, va rog ca daca mai este cineva care doreste sa contribuie cu putin pentru clopotele despre care v-am spus, sa trimita banii pana miercuri cel tarziu. joi se va sfinti altarul si pomelnicul cu donatori va fi ingropat la unul din picioarele altarului.)
Au nevoie de ajutor ACUM