faza a la caragiale

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Bine, asa am zis si eu cand aveam vreo 4 ani, "mama, mama, uite un negres" :) ca pe vremea aia nu prea vedeai asa ceva in RO iar eu am presupus ca masculinul ar deriva din negresa (mai stiti papushelele alea micute, cu parul ff lung?)

Mama mi-a spus imediat ca nu e frumos sa vorbesc asa (recunosc, pe moment n-am inteles prea bine de ce, mi s-a explicat ulterior); ideea e ca mi-a ramas in memorie intamplarea.

Si ai mei s-au amuzat de perla mea, dar au facut-o acasa, fara sa ma incurajeze sa scot si altele asemenea.

Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia1977 spune:

am fost dezolata sa vad ce au inteles unii din subiectul asta.
era vorba doar de o gafa, hilara de altfel, a unui copil de 5 ani, politicos si destul de bine educat.

Mergi la inceput

cred ca scapari se-ntampla si "la case mai mari"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Din aceeasi gama de ziceri inocente, dar care te fac pe tine, ca parinte, sa iti vina sa intri in pamant, al meu flacau e destul de slobod la gura. Intr-o zi a trecut pe langa noi pe strada o doamna la varsta a doua, proaspat facuta permanent in cap. Fii'miu, o studiaza din spate cateva secunde si exclama:" Ce zburlita e tanti aia! Ca o oitza!" In urma cu cateva zile, eram pe langa bloc si a trecut pe alee un nene de ala cu ceafa groasa si trening de fas (arata ca cei care-i vezi la tv ca fiind in clanul 'X'). Si numai il aud pe Rares al meu exclamand"Ce burta grasa are nenea ala! " (eu "shshshs,Rares, nu-i frumos!") "Dar are burta mare si poponeatza maaare!". I-am explicat eu ca nu-i frumos sa vorbeasca sa despre oameni, dar el era foarte nedumerit. Nenea ala chiar avea burta grasa, el cu ce a grasit?!!?

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=14" target="_blank">Clipe de viatza - gemei pupaciosi

Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Spontani si sinceri, ce sa-i faci!
Oricat le-ai explica (,)ca nu-i frumos sa faca astfel de aprecieri, cred ca pana la o anumita varsta trebuie sa ne asteptam la astfel de faze. Ne amintim cu placere de ele, chiar daca in acel moment iti vine sa intri in pamant de rusine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Pun pariu ca nu ati avea curajul sa fiti atat de sinceri in public, asa cum sunt copiii, vreau sa zic...De ce sa intru in pamantde rusine ca al meu copil a scos o perla? Pana la urma asta poate gandeam si eu depsre persoana respectiva, numai ca noi, adultii, ne cenzuram tot timpul...
Asta imi aduce aminte de filmul lui Jim Carey "liar"parca...cum ar fi o lume in care toti am fi sinceri ca niste copii?

"sky is the limit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui rory76
cum ar fi o lume in care toti am fi sinceri ca niste copii?

razboi civil continuu, anarhie, ura, egoism, omul lup pentru om.

civilizatia umana a progresat pentru ca s-a educat sa-si impuna autocontrolul, initial din spiritul de conservare, pe principiul ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

sunt doua lucruri distincte: parul coafat ca o oita e o corelatie, pe pariu, facuta spontan in mintea copilului. dar burtoasa vine din alta parte, din comentariile auzite in anturaj. nu neaparat in familie, parintii nu-s mereu vinovati. dar da, copilul ar fi trebuit sa auda ceva din partea mamei imediat, o explicatie scurta, un indemn la cerut scuze. copilul ar fi trebuit sa-si ceara scuze doamnei respective.

imaginati-va pentru o secunda ca ati fi fost doamna cea burtoasa. ce-ati fi gandit despre pustiul neatentionat de mama sa imediat pentru impolitete? am fi citit cu totul alt subiect in locul astuia si ne-am fi isterizat in grup -> vai, copiii din ziua de azi, niste needucati. si mama lui nu i-a zis nimic? of of si-aoleu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

tot din aceasi gama....intr-o zi in parc, un domn impingea un carucior cu o doamna. Stefan tot asa suficient de tare sa fie auzi: Mami, uite la doamna ce lenesa este!!nu vrea sa mearga singura si sta in carucior! Si radeee de se prapadeste....In prima faza era sa intru in pamant de rusine....apoi mi-am zis STOP, e un copil, nu stie despre ce este vorba. Si i-am explicat ca doamna respectiva este bolnava, nicidecum lenesa, si asta este motivul pentru care se afla in carucior... a urmat apoi un schimb brusc de atitudine....in extrema cealalta : of mami, biata femeie...imi este mila de ea, saraca...nici asa nu am fost multumita Preferam sa taca si sa-si vada de drum....dar na...nu-i poti dicta copilului ce sa gandeasca...
Caruciorul sa departat insa el na incetat multa vreme sa o compatimeasca pe doamna respectiva...

Si da...conchita are dreptate, "lenesa" a venit tot din ceea ce a auzit in casa....pentru ca el o vreme buna vroia in caruciorul lui Matei pe motiv de "ma dor picioarele" si uneori l-am facut lenes...si acum a rabufnit, a cam exprimat atitudinea ce am avut-o eu cu el, binenteles fara rasul acela putin batjocoritor....

proud mammy
micul artist
in joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Mey... unde dai si unde crapa.... Si nu-i mereu vina parintilor, care poate-si racesc gura acasa la max si copilul tot zice ce are de zis...
Pe bune.

Pe mine m-au certat o data la scoala ingrozitor, ca Atomix (pe-atunci in clasa a 2-a la scoala franceza) i-a zis unui alt copil ca este "un viex penis rase' (scuzati, n-am accente).
Sincer, i-am ridicat din umeri invatatoarei si i-am explicat ca noi acasa nu vorbim franceza asa ca expresia cu pricina a dobindit-o din curtea scolii nu din "salonul" meu. Si ca nici macar tradusa nu merge, pentru ca noi in romaneste ne insultam cu mai putine adjective, na!

PS: ce e aia restaurant "cu fitze"? E f. scump sau e frecventat de "fitzosi" sau cum?

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eh fiu-miu face complimente in naive.

Soacra-mea are 67 ani, e o femeie frumoasa foc si se mentine insa normal are riduri.

De ziua ei printre alte cadouasuri i-am luat soacra-mii si o crema anti rid pe care si-o dorea. Cosmin m-a intrebat de fata cu ea "crema ai luat-o pentru cand va avea nanny riduri?"

Din ciclul obrazniciilor ieri i-a strigat pe geam fetitei prientenilor nostrii " M. I don't like you!" M-am simtit prost si seara i-am explicat ca desi nu ne place o persoana in anumite circumstante nu e frumos sa le-o strigam in fata.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput