put sau fantana? de unde, de care, cu cine?

put sau fantana? de unde, de care, cu cine? | Autor: terry

Link direct la acest mesaj

am citit pe internet o gramada de pareri si tot nu am decis ce ne-ar trebui.cei care ati fost nevoiti sa sapati o fantana ce criterii ati folosit? firma cum ati ales-o? ce trebuie avut in vedere cand faci o astfel de lucrare?am multe intrebari sper macar sa ma luminati pe jumatate.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:
citat din mesajul lui terry

am citit pe internet o gramada de pareri si tot nu am decis ce ne-ar trebui.

cei care ati fost nevoiti sa sapati o fantana ce criterii ati folosit? firma cum ati ales-o? ce trebuie avut in vedere cand faci o astfel de lucrare?

am multe intrebari sper macar sa ma luminati pe jumatate.

pai nici una nici alta. de ce iti tb fantana sau de ce iti tb put?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

de facut trebuie sa fac pentru ca alta sursa de apa nu este dar nu asta era problema din subiect. eu vroiam sa cunosc opinia celor care au fost nevoiti sa faca asa ceva si pentru ce au optat si daca au si recomandari de firme e si mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

terry,cauta pe stalpii de pe strada anunturile cu forari ,ia oferte de la mai multi fantanari pt ca preturile variaza.

Firmele ,in general au oferte mai piperate decat particularii.

Eu am 2 puturi ,in prima si a doua panza freatica dar le-am facut in varf de sezon cu 3-4 ani in urma, cand concurenta nu exista si au costat o masina

diferenta intre fantana/put: prima are tubulatura peste 25-30 cm ,poti scoate apa si manual iar putul este ingust 110mm-130mm si scoti apa doar la pompa.
edit : acum am inteles mai bine intrebarea din primul post si cred ca tu iti pui intrebarea daca vor gasi sau nu apa .am inteles bine?
In cazul asta ,daca ai vecini cu sursa de apa proprie ,poti sa-i intrebi la ce adancime au prima panza freatica...iti calculezi daca te opresti acolo sau sapi pana la a doua(e indicat)iar in Buc stiu sigur ca sunt izvoare la mica adancime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry spune:

multumesc alina71.locul unde trebuie sa fac o fantana (sau put) nu este in Bucuresti.din cate am citit eu, fantana ar aduce un debit mai mare si daca e facuta cu tubulatura din pvc si cu nu stiu ce filtre este mai mic riscul de a se infunda.tubulatura din ciment, o metoda mai veche, daca nu are acele filtre, in timp se infunda cu mal.
stiu, am vazut multe astfel de anunturi pe stalpi, dar nu stiu cat de seriosi sunt si sincer, mi-e cam teama sa le dau o caruta de bani si apoi sa nici sa nu am apa.am inteles ca se face si un studiu hidrogeologic care iti poate spune la ce adancime sa sapi.am crezut ca este cineva care a urmarit toti pasii in realizarea unei fantani. am citit de prea multe tepe cu mesteri fantanari care iti promit marea cu sarea. si sincer nu mi-ar placea sa ingros randurile celor tepuiti. de aceea va intrebam, pentru ca sunt mai multe tipuri de tubulaturi, filtre si alte nebuneli...tocmai pentru ca nu ma pricep ii invitasem la o discutie pe aceasta tema pe cei care au construit o fantana sau put.o sa ma interesez in zona cum au sapat vecinii, dar banuiesc ca pentru o evaluare corecta trebuie si aici un studiu. oricum, multumesc pentru raspunsuri.

Mergi la inceput