America (156)
Raspunsuri - Pagina 19
philip spune:
ioana, cred ca numai eu si adriana ne-am plans de scumpete, vad ca restul fetelor sunt in rand cu tine :)
si iti dau absoluta dreptate la faza cu sunt prea sarac sa-mi cumpar lucruri ieftine, dar eu ma refeream numai la hainutele de botez pe care le folosesti cat le folosesti. acum, ca multa lume le pastreaza, asta-i alta problema.
mie imi place diversitatea si-mi place si sa cumpar, asa daca cumpar on sale, imi permit sa cumpar mai des. nu stiu daca in ultimii 2-3 ani am platit pe ceva full price. asa-s eu mai cheap.
da' zau ca nu ti-am sarit in cap, am zis si eu cum procedez...
philip
30weeksbabyboy
mommyandreea
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IoanaN Mey ca ma si zburlesc acum la voi (uite cata ma fac)... ba vorbiti de masaje, ba de Pottery Barn...ba de Restoration paaai astea sunt magazine suuper scumpe...si io cand am zis de o hainuta mai scumpa de BOTEZ (odata in viata de copil il faci) mi-ati sarit la coc... io sunt adepta calitatii...dai mai mult, da' te tine in primul rand, arata frumos de bun gust si faci si economii...ca nu se strica sa schimbi atat de repede... e o vorba care o stim cu toate... sunt prea saraca ca sa cumpar lucruri ieftine... si declar ca si eu sunt fan pottery mai ales la copii... cosmin nici nu intra in magazin cand ma duc acolo...ca cica-si face nervi...oricum ei nu se pricep :) ca-s barbati...si ma tot pune sa intru in magazine mai ieftine bine ca tot a inceput miere cu pantofii...de ex...nu imi iau manolo blahnik nici daca m-ar da banii afara din casa, mi se pare o prostie sa arunc realmente asa cu banii...dar am eu magazinasele mele Ioana, mamica lui Matei Nicholas (25 ianuarie 2007) si a lui Lucas Gabriel (03 ianuarie 2009) |
Mai, perdelele le agati acolo si le lasi vreo treizeci de ani! Are dreptate Liris ca arata groaznic cele mai multe pe care le gasesti prin magazine. Resto e scump, dar nu prea scump pentru calitatea produselor.
Ramona J spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Hilde
Ce experienta am avut eu la dentist ultima data! Dentistul meu bun s-a pensionat, asa ca ma duc la un nou dentist. Prima vizita, prima suparare! Nu mi-a spus ca nu au contract cu asigurarea mea si mi-a platit asigurarea numai 40% din cost. Zice ca e treaba pacientului sa se intereseze daca are dentistul contract cu asigurarea. E primul dentist care-mi spune asta. Imi venea s-o mananc pe asistenta cu fulgi cu tot. + dentistul a vazut o pata pe o masea, asa ca s-a apucat el sa pileasca pata si n-am mai putut sa mananc nimic rece vreo doua saptamani. Ma durea toata maseaua. Ca drept urmare, m-am intors la el, sa-i explic politicos care-i problema. Si imi ia iar vreo cateva x-ray, spune ca n-are carie, n-are infectie dar e posibil sa faca si imi trebuie root canal. What? Ii spun ca nu sunt gata psihic pt operatiunea asta si plec. Mi-am cumparat eu pasta de dinti cu mai mult flor si am rezolvat problema in doua saptamani. Si bineinteles ca am primit nota de plata. El face o greseala si ma si taxeaza. Si uita sa-mi spuna ca nu are contract cu asigurarea mea. Asa ca platesc eu 60%. Aaaaaaaaaaaa. |
Nu ma speria, urmeaza sa merg si eu la dentist nou. Nu mi-e teama de dentist, mi-e teama de cei nepriceputi. Sper sa fiu mai norocoasa.
Am patit si eu la farmacie chestia cu asigurarea.
Ramona J spune:
Violeta, e incredibil ce ti-au facut! De fapt incredibil e un fel de a spune, ca si eu am patit-o de fiecare data. Din cauza ca mi-e groaza sa mai am de-a face cu ei nici nu am facut pasapoarte romanesti la copii, nu stiu ce facem cind expira pasapoartele noastre.
Hilde, mie mi se pare ca si Anuta joaca mai bine tenis decit mine. Asa mereut vreau sa joc si eu, ne-am potrivi de minune.
IoanaN spune:
ramona iti zic eu cum sa faci cand iti expira, asta ma facut noi acum de curand...le-am schimbat
era in spirit de gluma saritul la coc...:) ce crezi ca e cineva care nu vaneza saleuri???
miericico...erai tare frumoasa gravi...si acum esti ne-gravi :)...
philip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IoanaN era in spirit de gluma saritul la coc...:) ce crezi ca e cineva care nu vaneza saleuri??? Ioana, mamica lui Matei Nicholas (25 ianuarie 2007) si a lui Lucas Gabriel (03 ianuarie 2009) |
probabil ca nu, dar pe mine nu ma intrece nimeni :)
philip
30weeksbabyboy
mommyandreea
msl1 spune:
Hilde:
Buna!
Am inteles din mesajele tale ca ai reusit sa obtii certificat de contabil public;pt cineva care a terminat ISE in Ro mi-ai putea spune si mie exact cum se procedeaza pt obtinerea acestui certificat aici in Usa?
Multumesc.
O zi buna!
lai spune:
ABurel, deocamdata n-am facut nimic concret in directia peste garla. Hazbandu' parca nu mai e asa de deprimat cu jobu' si pana una-alta ne-am apucat iar de uitat dupa case aici, am facut si-o oferta, dar se cam taraganeaza lucrurile. Le-om aranja noi pana la urma cumva pe toate, sper
Lai
Hilde spune:
Msl,
Nu sunt inca CPA, mai am un pic de muncit.
Cerintele sunt diferite de la un stat la altul. In unele state este suficient sa ai doar diploma de facultate, la altele trebuie sa ai master degree sau cursuri luate la nivel graduate.
Aici ai cerintele pentru fiecare stat:
http://www.nasba.org/nasbaweb/NASBAWeb.nsf/wpecusm?openform
Primul pas ar fi sa faca echivalarea diplomei din Romania(la FACS de ex)si apoi cu echivalarea asta sa mearga la o facultate ca sa se consulte cu cineva de la catedra de contabilitate. Sau sa completeze o pre-evaluation application si vede ce-i spun oamenii de la bordul de contabilitate.
Este posibil sa fie nevoie de mai multe cursuri aici ca sa-i dea voie sa ia examenele. Daca merge pe siteul de mai sus gaseste "education requirements" pe fiecare stat.
Eu in Romania am facut un singur curs de contabilitate in facultate si nu m-am bazat pe el la echivalare aici. Ma intreb acum daca trebuie si descrierea cursurilor din Romania pt echivalare. Poate stie altcineva mai multe detalii. Eu am vrut ca ei sa spuna doar ca am diploma de undergraduate. Nu conta de ce fel. Cursurile necesare pt examen le-am facut la nivel graduate.
Daca mai ai intrebari, sunt pe aici. :)