polipii- anestezie generala sau locala
Raspunsuri - Pagina 2
ruxandra_sb spune:
Eu am fost operata la 4 ani de polipi+amigdale cu anestezie locala. A fost traumatizant. Nu mai stiu cat a durut, daca a durut.. dar tin minte si acum c-am urlat din toti ranunchii.. rasuna cladirea. Iti baga chestiile alea pe nas.. curge sange.. etc, etc.
Pe M l-am operat la 5 ani la G. Alexandrescu cu anestezie generala. A fost parfum.. si-a revenit extrem de repede si fara probleme.
azi, orele 13 - pentru pretioasa Emma
de M (7) si G (2)
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
anya spune:
Pe mine m-au operat cand eram in clasa intai (acum multi ani) si mama, medic fiind, s-a dus cu spaga sa-mi se faca anestezie generala. Pe vremea aceea nu se obisnuia decat anestezia locala si nu a vrut sa traumatizeze copilul. Tin minte ca m-am trezit in pat, mama imi dadea ceai cu lingurita si eu vroiam sa beau cu cana. Dupa putin timp m-au luat acasa si nu intelegeam de ce vrea tata sa ma duca in brate, ca si eu pot sa merg.
In zilele noastre, acum 3 ani am fost cu baiatul meu (atunci avea 3 ani) la Budimex pt operatie de polipi, cu anestezie generala. Daca nu era obiceiul asa, o ceream eu. Am luat copilul aca sa in aceeasi zi. E adevarat ca a varsat de 2 ori, dar e soiul lui mai "varsacios". Ca sa fiu sigura ca a fost totul ok, l-am intrebat a doua zi dupa operatie daca mai vrea sa mergem la spital. Mi-a raspuns (bucuros): Da, cand mergem?
mihharo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crisalida stau si ma intreb: oare pentru acesti polipi nu exista o alta varianta decat operatia? adica sunt si forme care nu necesita operatie? ati auzit pe cineva care sa spuna ca a fost diagnosticat cu vegetatii iar in urma unui tratament a fost totul ok si nu a mai necesitat interventie chirurgicala. |
Eu sunt in aceeasi situatie cu tine: baiatul meu a fost diagnosticat cu polipi inca de la nastere. Este foarte adevarat ca problemele in sfera ORL au fost poate mai dese decat la un copil care nu are aceste vegetatii, dar cu supraveghere atenta si tratament corect se poate tine orice sub control. Nu l-am operat si nici nu am de gand s-o fac, desi mi-a fost sugerata operatia. Inainte de a lua aceasta decizie, tine cont de faptul ca polipii se refac in timp, iar varsta mi se pare prea mica pentru a supune copilul unei astfel de proceduri. Daca neajunsurile se opresc la un pic de sforait, nu cred ca e cazul sa recurgi la operatie. Noi suntem sub tratament homeopat si e deja mult mai bine. Sfatul meu este sa incerci toate variantele posibile inainte de a te decide pentru operatie. Multa sanatate micutului!
Mihaela - mami de cel mai dulce baietel
Adriana mica spune:
Mihaela, noua ne-a spus un medic (prieten de familie) ca vegetatiile se pot reface, dar nu este neaparat sa se intample asa. Depinde de particularitatile anatomice ale fiecarui copil. Acum mai ramane sa pui in balanta riscurile si beneficiile; o monitorizare atenta iti va da cu siguranta un ragaz de timp pana mai creste cel mic, dar s-ar putea ca la un moment sa nu ai incotro (sa ii fie afectat auzul sau alte asemenea).
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
Jasmine spune:
In curand trebuie sa facem si noi aceasta operatie de polipi.
Mi-e frica de ma ia cu lesin numai cand ma gandesc.
Nu stiu unde e mai bine pt copil,la Budimex sau la Grigore Alexandrescu.Am auzit ca la Grigore Alexandrescu exista un aparat cu laser care face aceasta operatie fara sangerare si fara dureri.La Budimex se face cu anestezie generala operatia clasica.
Stie cineva ceva despre acel aparat minune de la Grigore Alexandrescu?E intr-adevar mai putin traumatizant pt copil?
multumesc pt orice informatie.
Jasmine spune:
mai am o intrebare:dupa cat timp de la operatia de polipi avem voie sa mergem la mare?
anya spune:
Noi am fost la mare dupa doua saptamani
Intre timp au trecut 3 ani si inca nu s-au refacut vegetatiile - asta pt baiatul meu, iar la mine doar vre-o 32. Credeti ca mai am vre-o sansa?
PS. Si la Grigore Alexandrescu se face anestezie generala.
crisalida spune:
am gasit asta:
Vegetatiile adenoide sau polipii reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta copiii mici, mai ales cei care sufera de episoade repetate de infectii respiratorii tip rino-faringita. Manifestarile cele mai neplacute ale polipilor sunt obstructia nazala aproape permanenta (copiii respira aproape numai pe gura, uita practic sa respire pe nas), insotita de multe ori de tulburari ale auzului si de dificultati
scolare (datorita problemelor de oxigenare a creierului apar dificultati de concentrare si de memorie). Medicina clasica are o solutie standard pentru polipi -ndash; operatia. Singura problema este rata mare de recidiva a polipilor (stiu copii care au fost operati de 3 sau 4 ori, dupa care polipii iar s-au refacut). Solutia pe care o propun in prezentul articol pentru aceasta problema suparatoare este homeopatia.
Homeopatia are in panoplia remediilor sale multiple -bdquo;instrumente-rdquo; care sprijina organismul pentru rezolvarea acestei probleme neplacute.
Pentru medicul homeopat, medicamentul homeopatic care actioneaza cel mai bine atat pentru micsorarea volumului polipilor, cat si pentru preventia aparitiei si cresterii acestora il reprezinta medicamentul de constitutie, care se potriveste cel mai bine structurii fizice si reactiei copilului la factorii de mediu. Acest medicament se identifica in urma unei consultatii amanuntite. Copilul va primi la final un medicament homeopatic numit Calcarea carbonica, sau Pulsatilla, sau Natrium muriaticum sau Lycopodium sau Tuberculinum sau oricare altul din cele peste 3000 de remedii existente la ora actuala.
Dar in acelasi timp, medicul homeopat poate decide asocierea cu o serie de remedii homeopatice mai mici, dar foarte utile, care pot ajuta la reactia mai rapida a organismului.
Am prezentat o serie de remedii homeopatice in articole aparute in rubrica noastra.
Astfel de remedii mici, dar utile, pentru tratamentul vegetatiilor adenoide sunt Lemna minor CH5, 3 granule de 2 ori pe zi, timp de 2-3 luni de tratament. Este indicat pentru copiii care racesc frecvent, la cea mai mica expunere la frig, in special in zona nasului sau gatului. Sunt copii care dezvolta frecvent secretii nazale cronice si polipi.
Alt remediu pentru polipi este Agraphis nutans CH5, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Frecvent este indicat la copiii la care raceala din nas si gat trece foarte repede la urechi, copii care prezinta dificultati de auz, din cauza unor polipi bine dezvoltati.
Alt remediu util pentru vegetatiile adenoide ar fi Teucrium marum CH5, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineata si seara, 2-3 luni. Pe langa tendinta la frecvente raceli in zona nasului si gatului, acesti copii sunt frecvent infestati cu paraziti (tip Giardia sau alte tipuri).
Un alt remediu util, in special pentru polipi care blocheaza frecvent nara dreapta, cu mucoasa nazala uscata si secretii pe peretele posterior al faringelui, la un copil obosit si lipsit de vlaga este Kalium nitricum CH5 sau CH7, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineata si seara, 2-3 luni.
Un remediu care este de gradul 3 in repertoriu pentru polipii nazali este Sanguinaria. Indicata in special la o persoana pletorica, cu tendinta spre frecvente congestii, cu obstructie nazala accentuata si senzatie de arsura interioara, insotita de cele mai multe ori de o rinita alergica si nu de putine ori de cefalee tip hemicranie dreapta, Sanguinaria CH5 sau CH7, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineata si seara, poate ajuta la tratamentul vegetatiilor adenoide avand caracteristicile sale.
Dr. Sorina Soescu
PS a incercat cineva tratament hoemopat pentru polipi si a dat si rezultate?
mussette spune:
buna!
pe baietelul meu l-a operat dr Toader Miorita cand avea 4 ani. I-a facut anestezie generala pt ca la copiii mici asa se face si in 2 ore dupa operatie l-am luat acasa. Acum suntem OK. Nu a fost traumatizant, nu l-a durut nimic
Curaj. Nu e cine stie ce. O sa vezi ca o sa fie mai bine dupa
mussette
carolinah spune:
Noi am facut acum 2 saptamani la Grigore Alexandrescu cu anestezie generala cu gaz. Fiica mea (3,10 ani) este convinsa ca am dus-o sa "sufle in balon" imbracata in pijama. Este tot ce-si mai aduce aminte. Nici urma de trauma (asa cum am eu din copilarie). Habar nu are ca a avut vegetatii, ca a facut operatie etc etc etc.
Dupa operatia cu anestezie locala vegetatiile se refac pt ca nu se curata ca lumea, tocmai din cauza ca se zbate copilul, urla, e speriat etc. Asa mi-a explicat mie dr.
Curaj, am fost ei eu super stresata, dar a fost f bine. La 8:30 eram la spital, la 10:30 eram deja in masina in drum spre casa. A plans numai la trezitul din anestezie ca era buimaca, dar nici macar de plansul asta nu-si aduce aminte. Si ce bine e acum, nu mai sforaie noaptea, aude mult mai bine etc.