o viroza pacatoasa!!!! sfaturi va rog!!!
![](images/user_woman.png)
suntem toti 4 bolnavi,eu parca am o rana in gat , ma irita , mi se usuca des, ma ustura si imi vine sa tusesc, ma doare capul cand tusesc; sotul este rau de tot, cu gatul, cu tusea, febra;
copiii, unul tuseste de o saptamina , nu i se aduna tusea deloc este o tuse seaca , nu stiu cind o mai veni si aia productiva , transpira rau de tot si are spinarea in permanenta rece, nu l doare nimic altceva;
cel mic a inceput si el sa tuseasca are o voce fff groasa cand plinge, cred ca dam intr/ o faringita sau laringita, s/ au am dat deja! ce sa mai!
vad ca febra nu fac niciunul din copii, maninca , sunt vioi!!
dar nu mai pot!! sunt de aproappe 10 zile asa!!! cre ca asta e apogeul, aceleasi ceaiuri, siropuri , nu mai pot credeti ma, !!
diseara vine dr. la noi si parca vad ca ne trece pe antibiotic, pina diseara ,vedem cum evoluam, eu zic ca nu i nevoie, cu rabdare... dar de !!! imi vine sa urlu!!! in starea asta!!!
voi cu ce va mai tratati ceva naturiste!!,
noi am folosit: stodal, humex,miere cu propolis, panadol, plantusin, usturoi in lapte, sare calda la gat, ceai de ceapa si nuca, ceai de paltagina cu busuioc, ceai de tei cu lamiie, uleiuri esentiale din eucalipt si menta cu lavanda, puse pe calorifer, oale cu apa fierbinte pt umiditate,
si nu mai stiu sa le ia naiba ca noua tot nu ne/ a trecut!!!
daca imi recomanda dr. antibiotic pe care sa l negociez, oare sumetrolimul e bun///
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lulu77/lulu77.jpg)
lulu77 spune:
imi pare rau ca sunteti asa ,si mai ale sde 10 zile.
Povestea noastra ....vinerea trecuta a inceput sotul cu tuse ,apoi sambata spre duminica febra 41 + , salvare , frisoane ,etc ,a ajuns la antibiotice plus altele .
Duminica LUCA a facut febra ,frisoane , pana marti dimineatza ,este pe antibiotic ,infectia s-a orpit in gat.Are o tuse seaca care am tot tratat-o cu Plantusin ,Prospan ,Cei de ceapa, Sare grunjoasa incalzita pe piept, si aiz ii dau si Aerius , sa speram ca trece.
Eu ,ultima ,si cel mai rau .....de miercuri febra f mare ,frisoane , dupa 3 zile de polidin la fel ,nici o ameliorare ,acum 30 minute m-a vazut medicul ,desii tusesc fff rau ,o tuse seaca spre voma ,nu am nimik la plamani ,gatul e distrus ,o laringita de toata frumusetea ,am o voce de tenor .Deci , antibiotic ,plus o injectie cu antibiotic.
E o viroza tare urata ,si homeopatele (adepta lor fiind) nu au facut deloc fata.
SANATATE !
De 10 zile ...e cam mult.....
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mgabi spune:
Buna.
Prin acceasi viroza pacatoasa au trecut si copii mei. Am inceput cu gatul, am continuat cu stomacul (diare si febra) si in finat pentru tot tacamul au facut otita. Dar am scapat si fara antibiotic. Problema cea mare era tusea baiatului asa cum spuneai era pana la starea de voma. Numai stiam ce pastile sau siropuri sa-i mai dau. Foarte mult l-au calmat ajutat inhalatiile cu cu sare de bucatarie si ceaiuri. pentru copii iti recomand o solutie universala pentru gat,nas si urechi Ophtametasone care este un inflamator tare bun si ser fiziologic cat mai des pentru curatarea nasului.
Pentru adulti este foarte util sa se puna in limita suportabilului cateva picaturi de zeama de lamaie in nas. (este un leac naturist dar care de multe ori face minuni. Atentie ca ustura la aplicare dar este suportabil. Se poate dilua zeama de lamaie si cu ser fiziologic) Se mai poate face si vitamina C intravenos.
Multa vitamina C sau lamaie.
Multa sanatate
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
of-offff
si la noi cam la fel : miercurea trecuta mi-a facut fetita febra in timpul noptii, i-a trecut cu paracetamol, a vazut-o joi pediatra (cand iarasi avea pusee de febra si curgeau mucisori transparenti deja), ne-a spus ca este rino-laringita (sau faringita? ca nu inteleg ce scrie pe reteta) combinata cu o mica infectie bacteriana, ne-a dat tratament cu cefaclor (5 ml la 12 ore) + nurofen + panadol + stodal + sanzyme + humex spray + vibrocil picaturi (o schema detaliata).
am facut tratamentul asa cum a zis ea, dupa 5 zile nu mai avea febra (cedase cam din a 3-a zi), dar mucii curgeau, am mai continuat inca 2 zile cu cefaclor la sfatul pediatrei si sa zicem ca acum e bine pitica, mai curg ceva mucisori transparenti. si pentru uz extern ne-a recomandat pulmex baby, un unguent cu ulei de eucalipt, mentol si balsam de peru, se aplica pe piept si spate, usureaza respiratia si elimina putin congestia plamanilor.
partea mai proasta a fost ca :
s-a deranjat copilul la stomac in prima zi de administrare tratament, ne-am speriat ingrozitor, am crezut ca e rotavirus, dar a avut 1 scaun lichid si atat
ne-am luptat corp la corp sa-i administram medicamentele (toate sunt sub forma de siropele, foarte bune si aromate la gust), mama o tinea de maini si picioare, eu cu o mana o tineam de obrajori ca sa deschida gura, cu alta ii bagam medicamentele cu seringa gradata sau cu o lingurita mica, si tot a mai scuipat/scos din medicamente, probabil ca de aceea nici nu au avut efectul asteptat dupa primele 5 zile, ptr ca nu primea toata doza. le-am pus in lapte, ceai, suc - nimic. cu forta - asta a fost calea de administrare. la fel cu mucii - batista bebelusului, picaturi si spray tot cu forta. va dati seama ce-or fi zis vecinii, ca ne chinuim copilul...
si-a dat peste cap programul de masa, cateva zile a rontait diverse chestii uscate si a baut apa + laptele de seara si dimineata, nici vorba de fructe, ciorbita, iaurt. acum parca a inceput sa pape mai bine, insa ma dispera ca nu mai vrea sa bea laptele de seara dupa baita, i-l dau prin somn pe la 1 noaptea, sunt chiauna cu somnul de aproape 2 saptamani
si culmea e ca acum am luat si eu viroza/microbul de la ea, am gatul iritat, tusesc, nas infundat, mucisori. bine ca n-am febra...ma tratez cu fervex, iar ptr nas picaturi doar cand e foarte infundat, ca sa pot dormi totusi...
pediatra mi-a spus ca in 30 de ani de cariera, nu a vazut asa o epidemie si atatea cazuri grave de viroze ca anul acesta, e ceva de groaza si multe cazuri ajung grav, la spital, cu febra, convulsii, fac tratament pe branula, primesc perfuzii, etc.
eu zic sa accepti antibioticul, iata ca celelalte remedii incercate nu au avut efect si decat sa fie afectati plamanii...chestia aia cu transpiratia si spatele rece arata ca ceva nu e in regula cu ei
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
mgabi spune:
Buna.
Prin acceasi viroza pacatoasa au trecut si copii mei. Am inceput cu gatul, am continuat cu stomacul (diare si febra) si in finat pentru tot tacamul au facut otita. Dar am scapat si fara antibiotic. Problema cea mare era tusea baiatului asa cum spuneai era pana la starea de voma. Numai stiam ce pastile sau siropuri sa-i mai dau. Foarte mult l-au calmat ajutat inhalatiile cu cu sare de bucatarie si ceaiuri. pentru copii iti recomand o solutie universala pentru gat,nas si urechi Ophtametasone care este un inflamator tare bun si ser fiziologic cat mai des pentru curatarea nasului.
Pentru adulti este foarte util sa se puna in limita suportabilului cateva picaturi de zeama de lamaie in nas. (este un leac naturist dar care de multe ori face minuni. Atentie ca ustura la aplicare dar este suportabil. Se poate dilua zeama de lamaie si cu ser fiziologic) Se mai poate face si vitamina C intravenos.
Multa vitamina C sau lamaie.
Multa sanatate
oanamada spune:
Off, se mai termina odata cu virozele astea ca eu tot stau cu frica sa nu ia si fi-mea...
Eu am luat Gripovit (este recomandat si gravidelor!), humex si cel mai important ISOPRINOSINE. Este un medicament care se recomanda pentru cresterea imunitatii, inainte, in timpul sau dupa boala. Mie mi l-a dat pediatrul si pentru fetita si ne-a fost foarte bun.
Sumetrolimul nu este antibiotic...este sulfamida si nu, nu ti-as recomanda....a ajuns sa fie foarte controversat din cauza alergiilor pe care le da. Eu una am luat cu pumnul cand eram mica si nu sunt alergica...sotul meu a descoperit la maturitate ca este alergic la el, bunica mea la batranete...desi amandoi au luat ceva vreme si nu au avut reactii decat abia acum...
Multa sanatate
Oana siCati mica (1 an si 6 luni)
CATI POZE NOI
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
G.AURA spune:
Am trecut si eu prin aceasta viroza cu fetita nu pot sa spun ca am scapat nici acum,infectia din gat sa dus la urechiuse si a facut otita;ne confruntam cu aceasta viroza inainte de 1 martie cred ca sa implinit o luna;nu mai spun cate antibiotice,injecti polidin,pareri diferite asupra tratamentelor pana la urma nu am facut de cat 2 injecti;am inteles ca nu se mai fac:pe langa febra se umplea in fiecare saptamana de niste bubite,ca o intoxicatie;un medic ca ar fi de la virus,altul de la mancare,altul de la poluare este ceva in aer pe cine sa crezi?Aluat-o de la gradi,am luat-o si eu si sotul va vine sa credeti a scapat bebelulul de 9 luni.
mayaione spune:
Intaresc ce a spus Oanamada, ISOPRINOSINE, am facut in fiecare an cura Anei si nu se lipesc virozele de ea, a facut forme f usoare de raceala, 4 raceli doar in 2 ani si 4 luni, care au tinut-o doar 2-3 zile si numai mucisori si stranut. Eu cred ca isoprinosine chiar a ajutat-o. La 2 luni, nici vaccinata nu era si a luat o viroza de era sa moara si i-au facut medocef, care a salvat-o. Apoi am chemat un neonatolog f bun acasa sa o consulte si ne-a recomandat sa incepem cura cu isoprinosine si s-o facem preventiv in fiecare an. I-am dat 5 zile o pastiluta pe zi. Daca copilul e sensibil si raceste f des, atunci se face cura 10 zile. E anitiviral si opreste multiplicarea virala, se poate da si cand copilul e bolnav. Intrebati si pediatru inainte, sa recomande doza. Medoceful e o cefalosporina de gen a 3-a, acopera 99% din infectiile virale. Ana am dus-o la spital in ultimul grad, nici ochisorii nu-i mai deschidea, era cianozata, nu mai manca absolut nimic, groaznic a fost atunci, plageam si tremuram intruna, nu credeam ca o mai salveaza cineva. Si a sunat tot neonatologul respectiv la spital (sotul ei era director atunci la pediatrie) si i-a zis sa-i faca medocef urgent intravenos. Dupa o ora de la injectie parca asistam la o minune, Ana a inceput sa gangure si manca de rupea si dadea din manute, picioruse etc. A fost greu apoi ca i-au spart venele peste tot si a trebuit facut in fundulet si durea asa de tare ca tipa saracuta rau de tot si facea pipi f mult brusc, ajunsesem sa ies din salon cand venea injectia. Ramanea mama sau sotul cu ea si eu plangeam pe hol. Aia a fost prima si ultima viroza. Multa sanatate la bolnaviori!
monu spune:
viroza asta e super urata. si eu si sotul si copiii. noi cu muci si tuse si la inceput stari de moleseala. ne taram asa.
la cea mare - a dat in otita deci a luat antibiotic.
la cea mica - aici e buba. muci si tuse. la inceput i-a si vomitat. acum au mai trecut. pare o tuse mai uscata dar ea face febra 38.2/38.8 de o sapt. e fara antibiotic pt ca ni s-a spus ca pe viral nu se da antibiotic. nu are otita nu are infectie in gat. cat mai poate tine febra asta?????
Germina spune:
Buna!
Ma alatur si eu listei cu copii, sot - toti virusati si care n-au scapat fara antibiotic. Din fericire pentru suntem pe final.
Ziceai ca vine un doctor sa va vada. Ce-a zis?
Sanatate multa!
dia_pile spune:
buna.si noi trecem prin asa ceva.am baietelul de 4 anisori si 8 luni tuseste pana vomita.nu face febra este vioi,mananca dar tuseste si vomita,nu mai stiu ce sa-i fac.transpira,tuseste si vomita.este groaznic cu viroza asta.mula sanatate va doresc.