Aditivii alimentari de zi cu zi!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maddutz spune:

loryi1974 daca sistem de valori, sanatate, respect (chiar daca al semenilor) ti se par cuvinte mari, imi este teama, in cazul acesta, ca in ceea ce priveste cuvintele cu adevarat mari (si implicit ceea ce presupun ele), lipsesc cu desavarsire din vocabularul tau.
refuz, totusi, sa cred asa ceva!

Mergi la inceput

...

"Privind prin gaura din perete, un soricel vazu pe fermier si pe sotia sa desfacand un pachet. "Oare ce se afla acolo?" se intreba soricelul. A fost ingrozit sa vada ca in pachet era o capcana pentru soareci. Intorcandu-se la ferma, soricelul dadu de veste tuturor despre ceea ce vazuse. "Este o capcana pentru soricei in casa! Este o capcana pentru soricei in casa!" Gaina a cloncanit, si-a ridicat capul si a spus: "Domnule soarece, iti pot spune doar atat. Inteleg ca este o problema grava pentru dumneata, dar nu are nici o consecinta asupra mea. Nu pot fi deranjata de aceasta informatie". Apoi soricelul se duse la porc si ii spuse: "Este o capcana pentru soricei in casa!" Porcul a fost impresionat, dar a raspuns: "Regret domnule soarece, nu pot face nimic, poate doar sa ma rog pentru tine. Poti sa fii sigur ca esti in rugaciunile mele viitoare". Soricelul s-a dus apoi la vaca si i-a si ei: "Este o capcana pentru soricei in casa!" Vaca i-a raspuns: "Wow, domnule soricel, imi pare rau pentru tine, dar in ceea ce ma priveste pe mine aceasta capcana nu ma poate rani in nici un fel." In cele din urma, soricelul s-a intors in casa foarte deznadajduit si s-a decis sa infrunte de unul singur capcana.
In acea noapte s-a auzit un sunet care vestea ca ceva fusese prins in capcana. Sotia fermierului se grabi sa vada despre ce este vorba, dar din cauza intunericului nu a vazut ca in capcana era coada unui sarpe mare si veninos. Asa ca acesta o muscase.
Fermierul se grabi cu sotia sa la spital, apoi o aduse acasa cu febra mare. Toata lumea stie ca un bun remediu impotriva febrei este supa de pui, asa ca fermierul se duse si sacrifica gaina. Cu toate acestea, starea sotiei sale se inrautatea. Prietenii si vecinii venisera sa stea cu ea, iar ca sa ii poata hrani fermierul taie si porcul. Sotia fermierului nu se insanatosi si in cele din urma a murit. La inmormantare au venit atat de multe persoane incat fermierul a sacrificat si vaca pentru a-i hrani pe toti.

Soricelul privea acum prin gaura din perete cu multa tristete...

Morala: Toti suntem intr-o calatorie numita viata. Atunci cand auzi ca cineva are o problema si crezi ca nu te priveste, adu-ti aminte ca daca unul dintre noi este amenintat, noi toti suntem in pericol."

...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Eu nu incerc sa conving pe nimeni ca detin adevarul absolut iar cine nu e cu mine e impotriva mea. Mie mi se pare ca e o moda in Romania cu Eurile astea. Aici nimeni nu se mai cramponeaza de ele. Problema aici e fast food-ul ca ingrasa si creste colesterolul.
O vreme ne-au innebunit cu mincarea organica. Dupa ce cercetatorii au decis ca defapt nu e nici o diferenta in materie de sanatate,ci doar de pret, vad ca s-au linistit si cu asta. Cit despre gust, este exact la fel. Sigur ca e de preferat sa evitam carnurile procesate, dar ce Doamne iarta-ma sa maninc la servici?
iata aici un link despre mincarea organica.
http://www.food.gov.uk/news/newsarchive/2003/jun/cheltenham

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui maddutz

...

"Privind prin gaura din perete, un soricel vazu pe fermier si pe sotia sa desfacand un pachet. "Oare ce se afla acolo?" se intreba soricelul. A fost ingrozit sa vada ca in pachet era o capcana pentru soareci. Intorcandu-se la ferma, soricelul dadu de veste tuturor despre ceea ce vazuse. "Este o capcana pentru soricei in casa! Este o capcana pentru soricei in casa!" Gaina a cloncanit, si-a ridicat capul si a spus: "Domnule soarece, iti pot spune doar atat. Inteleg ca este o problema grava pentru dumneata, dar nu are nici o consecinta asupra mea. Nu pot fi deranjata de aceasta informatie". Apoi soricelul se duse la porc si ii spuse: "Este o capcana pentru soricei in casa!" Porcul a fost impresionat, dar a raspuns: "Regret domnule soarece, nu pot face nimic, poate doar sa ma rog pentru tine. Poti sa fii sigur ca esti in rugaciunile mele viitoare". Soricelul s-a dus apoi la vaca si i-a si ei: "Este o capcana pentru soricei in casa!" Vaca i-a raspuns: "Wow, domnule soricel, imi pare rau pentru tine, dar in ceea ce ma priveste pe mine aceasta capcana nu ma poate rani in nici un fel." In cele din urma, soricelul s-a intors in casa foarte deznadajduit si s-a decis sa infrunte de unul singur capcana.
In acea noapte s-a auzit un sunet care vestea ca ceva fusese prins in capcana. Sotia fermierului se grabi sa vada despre ce este vorba, dar din cauza intunericului nu a vazut ca in capcana era coada unui sarpe mare si veninos. Asa ca acesta o muscase.
Fermierul se grabi cu sotia sa la spital, apoi o aduse acasa cu febra mare. Toata lumea stie ca un bun remediu impotriva febrei este supa de pui, asa ca fermierul se duse si sacrifica gaina. Cu toate acestea, starea sotiei sale se inrautatea. Prietenii si vecinii venisera sa stea cu ea, iar ca sa ii poata hrani fermierul taie si porcul. Sotia fermierului nu se insanatosi si in cele din urma a murit. La inmormantare au venit atat de multe persoane incat fermierul a sacrificat si vaca pentru a-i hrani pe toti.

Soricelul privea acum prin gaura din perete cu multa tristete...

Morala: Toti suntem intr-o calatorie numita viata. Atunci cand auzi ca cineva are o problema si crezi ca nu te priveste, adu-ti aminte ca daca unul dintre noi este amenintat, noi toti suntem in pericol."

...

Si uite asa, bietul soricel, dornic sa ajute oamenii inconstienti care mananca salam cu E-uri, a venit cu solutia salvatoare. S-a bagat in salam.

Children's advocate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

maddutz, tot respectul meu pentru acest subiect. Multe chestii despre E-uri le stiam, mai citisem pe ici pe colo, mai auzisem la TV, dar nu le-am gasit niciodata nicaieri atat de compact si bine prezentate, mi-am copiat informatiile si am sa le studiez cu si mai multa atentie.

Eu personal nu cumpar nimic care are mai mult de 2 E-uri (si incerc din rasputeri sa le evit si pe acelea), dar acum cu bebe de 9 luni a devenit si mai vital sa fiu foarte atenta la ce ii dau lui si - cu ocazia asta - incerc sa replanific si alimentatia noastra. Oricum noi mancam sanatos si inainte (multe legume, fructe, fara fast food, fara sucuri cu zahar, singurul pacat al meu e ciocolata, pe care incerc s-o reduc), dar acum am trecut aproape exclusiv pe bio (si in Germania bio e bio, controalele sunt serioase).

Am cateva prietene cu copii de varsta lui David, care au sarit din prima de la alaptare la diversificarea cu borcanase. Nu le inteleg, am auzit replici de genul "Ei, la un an o sa manance cu noi si pentru scurtul timp pana atunci nu se merita sa fac eu totul"... O spun mamici care nici macar nu au gustat din mancarea pentru bebe preparata in casa (au gustat in schimb din borcanase si "e ok"). Pentru mine exact contrariul e adevarat: tocmai pentru acest scurt timp se merita sa fac eu totul, sa-i introduc alimentele incet, treptat, sa-i verific reactia (are dermatita), sa-i dau legume si fructe bio ca sa invete gustul real al alimentelor, nu cel al aditivilor, ii dau carne de pui bio etc.

In fond, imi ia ceva mai mult de o ora ca sa fac piureiasul de legume pentru 5 zile. E asta prea multa munca pentru copilul meu? Pentru mine nu. Asa ca refuz sa-l pun pe mancare industriala inca de acum.

Si ma ia groaza cand ma gandesc ca mancarea pentru bebei este una din cele mai strict controlate... pai despre celelalte ce sa mai zici... Se mizeaza pe lenea, pe inconstienta, pe indiferenta oamenilor. Si din pacate miza asta are mare succes.

Iti multumesc pentru subiectul asta, si eu fac parte din categoria celor care considera ca actiunea e mai buna ca inertia aia paguboasa (da' a dracu' de orgolioasa), consider ca se poate face ceva ca sa evitam substantele imbolnavitoare (si nu numai din alimente). Si fac tot ce depinde de mine. Pentru anul urmator de pilda planific achizitionarea unui storcator de fructe/legume profesionist (cum ar fi www.keimling.de/.cms/Champion_Entsafter_Saftpresse/42-1-987" target="_blank">Champion) si a unei masini de facut paine in casa.

Keep up the good work

Participam si noi la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=17" target="_blank">Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

MissParker, borcanasele de ce nu sunt ok? Daca nu ai acces la produse bio, sunt de preferat (cele pe care scrie ca sunt din culturi bio) in locul mancarii gatite acasa cu pui din comert si legume/fructe de la supermarket.

Children's advocate

Mergi la inceput

anca_a

MissParker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

Echilibrul e cel mai bun

Nici sa nu paralizam de frica daca vedem ca am mancat 2 E-uri, dar nici sa nu ignoram eventualele pericole ale chimicalelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Prea liniste aici si prea multa cooperare ...deci...in vremurile bio...adica ale marelui imperiul roman se traia un max 25 anisori..apoi in vremurile bio ale 1900 se traia un max 30 anisori....sint date...cifre exacte.

Asa ca yo vin si spun ca aia ce maninca bio sint aia care se vor duce mai repede...in baza datelor de mai sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Guestus, dar detergent de care sa folosim bio sau non-bio? Sint in mare dilema.

Mergi la inceput