Despre recesiune, FMI etc

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Rufus, asta-i treaba, nimeni nu-i perfect.
Guestus, eu nu-s la motoare, noua, daca ne da, ne da un butoi de titei si un camion de asfalt.
Hai ca nu mai zic nimic, nu vreau sa va stric subiectul dealtfel interesant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Omul nu le vrea, VREA BANI pentru ceea ce face, nu vrea sa mearga gratuit la Navodari.

nu ai citit bre ca ticketele astea se dau numai daca vrea angajatul si nu te trimite nimeni nicaieri. sau iar o luam de la capat.
citeste nene si intelege ce scrie acolo...d"aia au inventat astia hirtia ...sa poti tu sa citesti ..ca de inteles am vazut ce se intelege

Mergi la inceput

Guestus, pana nu muncesti tu o luna pe abonament de tramvai, abonament de telefon, tichete de masa si de vacanta nu ne convingi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Dar cine poate stabili cu certitudine ca angajatul ala model va fi multumit de tichetele astea de vacanta IN ROMANIA?

Nimeni. Lucrurile astea nu se stabilesc cu certitudine.
Este o facilitate care sporeste atractivitatea firmei, o oportunitate a angajatilor de a merge efectiv in concediu, in loc sa stea acasa sa puna muraturi.

Ar trebui sa nu uiti ca este o lege cuprinsa in pachetul anticriza si are in vedere turismul, angajatorul si angajatul. In momentul asta. Asta pentru ca firmele din zari mai bune, care-ti dau bani de concediu in Miami, sunt putine sau chiar nu mai sunt, cel putin in Romania. Si ar mai trebui sa tii cont ca majoritatea salariatilor nu suntem noi, care vorbim aici si care ne ducem numai in strainatate, ci oamenii care n-au mai facut concedii decat "la tara" sau acasa, iar cu banii de concediu si-au luat ce le trebuie in casa si n-au din ce sa-si ia. Iti suna cunoscut? Ei bine, cred ca, pana ajung la Miami, pot merge linistiti si la Navodari.

De altfel, exista un subiect al Mirelei, cu "raspandirea" la vara...am vazut ca multi se raspandesc pe la noi, prin tara...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
Omul nu le vrea, VREA BANI pentru ceea ce face, nu vrea sa mearga gratuit la Navodari.

nu ai citit bre ca ticketele astea se dau numai daca vrea angajatul si nu te trimite nimeni nicaieri. sau iar o luam de la capat.
citeste nene si intelege ce scrie acolo...d"aia au inventat astia hirtia ...sa poti tu sa citesti ..ca de inteles am vazut ce se intelege

BRE, tu luasi legea aia in brate si nu mai vezi stanga-dreapta?
Eu ma adresam direct lui Rufus, in problema: ´´o firma face tot ce poate pentru a-si pastra angajatii buni´´.

Asa ca, chiar daca angajatorul se gandeste sa-l fidelizeze pe domnul angajat, sa-i ofere ceva ´´bonusuri´´ adica procent suportat de el pt ca angajatul sa plece in vacanta mai ieftin(din ce spunea Rufus) s-ar putea ca angajatul sa nu doreasca sa fie astfel rasfatat...

Atat, bre Guestus.Cuvantul ´´gratuit´´ trebuia sa apara cu glilimelele de rigoare, ca e doar partial gratuit, e bine acuma? E 50% gratuit, eventual, e bine acuma?

Mergi la inceput

Nu-s numai eu cu pupezele:
"Alina Mungiu-Pippidi a calificat candidatura la europarlamentare a Elenei Basescu pe listele PDL drept o gluma, refuzând sa-si puna numele pe aceeasi lista cu ea." (Cotidianul)
Pt turismul din patria muma mana cereasca ar fi o autostrada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Dar cine poate stabili cu certitudine ca angajatul ala model va fi multumit de tichetele astea de vacanta IN ROMANIA?

Nimeni. Lucrurile astea nu se stabilesc cu certitudine.
Este o facilitate care sporeste atractivitatea firmei, o oportunitate a angajatilor de a merge efectiv in concediu, in loc sa stea acasa sa puna muraturi.

Ar trebui sa nu uiti ca este o lege cuprinsa in pachetul anticriza si are in vedere turismul, angajatorul si angajatul. In momentul asta. Asta pentru ca firmele din zari mai bune, care-ti dau bani de concediu in Miami, sunt putine sau chiar nu mai sunt, cel putin in Romania. Si ar mai trebui sa tii cont ca majoritatea salariatilor nu suntem noi, care vorbim aici si care ne ducem numai in strainatate, ci oamenii care n-au mai facut concedii decat "la tara" sau acasa, iar cu banii de concediu si-au luat ce le trebuie in casa si n-au din ce sa-si ia. Iti suna cunoscut? Ei bine, cred ca, pana ajung la Miami, pot merge linistiti si la Navodari.

De altfel, exista un subiect al Mirelei, cu "raspandirea" la vara...am vazut ca multi se raspandesc pe la noi, prin tara...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Bine, daca punem asa problema, tot nu e roz bombon.
Eu-angajat apreciat de sefi, fara salarii uriase din care sa-mi permit vacante in strainatate.
Bun. Seful, pentru a ma ´´pastra´´ in firma, ca sunt bun si muncitor, imi spune: uite, achita tu 4-5-6 luni 25% sau 50% , pun eu restul de 50%-75% si mergi frumos in vacanta la Constanta´´

Daca salariul meu nu e foarte mare, oricum, eu ii pot spune angajatorului ´´auzi, ia mai bine mareste-mi tu mie salariul, las-o draq de vacanta, ca am 3 guri de hranit acasa. Si mai trebuie sa si platesc minim 25% din putinul de salariu pe care il am´´

Suna cunoscut? Suna. Mai ales pe vremurile astea cand se scumpesc toate cele.

Iar daca vorbim de angajatii de la firme mari, angajati indispensabili acestor firme...cum spuneam, vacantele in RO nu-i va incanta.

Parerea mea este ca aceste tichete vor avea un succes mititel.
Iar mi se pare genul de lege greu de aplicat in Romania de azi...Dar probabil ca in criza incercam si pe draq si pe muma-sa, numa sa facem ceva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Nu-s numai eu cu pupezele:
"Alina Mungiu-Pippidi a calificat candidatura la europarlamentare a Elenei Basescu pe listele PDL drept o gluma, refuzând sa-si puna numele pe aceeasi lista cu ea." (Cotidianul)

Da, asa e.
Numai ca si eu as refuza alturarea mea, pe vreo lista, cu Pippidi.
Stai putin, tu cine zici ca-i pupaza: Basescu, Pippidi sau amandoua?

Mergi la inceput

Eu zic de EBA (cum am vazut ca ii spune acum, ceva cam ca FDR and JFK , but not really).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Eu zic de EBA (cum am vazut ca ii spune acum, ceva cam ca FDR and JFK , but not really).

Aha...
Credeam ca de aialalta...hai, ca aberez...ia uite ce zice unul de Pippidi, cea care nu vrea pe liste cu EBA...
http://www.ziare.ro/articol.php?id=1236635162

Daca tot discutam de pupeze...

Mergi la inceput