ce v-ati dori de la gradinitza
Va salut sunt membra DC de ceva vreme si gravida in ultimele zile. In ultimul timp am devenit sensibila la subiectul gradinite si copii pentru ca deh! in curand voi fi si eu mama. Am o prietena care ar vrea sa deschida o gradinita particulara stiu ca multe dintre voi aveti o mare experienta in domeniu.
Lamuriti-ma si pe mine: Ce NU v-ati dori de la gradinita unde va lasati copilul 6, 7 ore? Cum v-ati dori sa arate, cat v-ati dori sa coste? Cum sa NU fie educatoarele? Orice informatie i-ar fi extrem de folositoare si, de ce nu, poate odata deschisa, va face un program de reduceri pentru membrele forumului nostru. Ce ziceti? Ma puteti ajuta?
ma gandeam ca este o ocazie buna sa o ajutam pe aceasta prietena a mea dar si pe noi,mamicile. ea este deschisa la sugestii, iar noi avem nevoie de gradinite mai bune pt puii nostri.
va multumesc tuturor
39+
poze
AMR 6 de zile 
Raspunsuri
happiness spune:
Interesant subiect!O gradinita buna ar trebui in primul rand sa aiba educatoare bine pregatite,calme,cu tact,iubitoare de copii,apropiate dar si severe atunci cand e cazul,cadre bine pregatite profesional si care sa stie sa educe copiii si sa aiba o relatie buna si cu parintii.Sa lucreze cu ei ,dar sa se si joace,pentru ca jocul este ocupatia celor mici.Sa aiba spatiu dotat corespunzator,clase mari si aerisite,mobilier adecvat varstei piticilor,...Eventual sala de mese si sala de sport separate de cele de clasa...Bucataria curata,mancarea sanatoasa si servita corespunzator.O curte in care copiii sa poate sa se joace cand vremea o permite...O oferta buna de optionale ...Si cred ca celelelalte mame vor mai gasi si alte aspecte.Ideea este sa fie un spatiu primitor si copiii sa vrea sa ramana acolo.
Ayla21 spune:
Aris, asta-i si visul meu, dar intr-o zi tot voi reusi.
Multa bafta prietenei tale!
_
I love you so much my tiny princess
You grew in my heart
Alma so small, so sweet, so soon
dia48 spune:
Eu sunt in cautare de gradinite,si cam asta mi-as dori:
1.EDUCATOARE cu experienta,si multa rabdare,dar si autoritate in fata copiilor.
2.CURATENIE MAXIMA in clase si la toalete.
3.SIGURANTA.
4.BUCATARIE PROPRIE.Bucataresele sa faca analize medicale la 3-6 luni:exudat faringian,analize singe,rx pulmonar.
5.LOC DE JOACA IN CURTE ARANJAT CORESPUNZATOR SI SIGUR.
6.ASISTENTA MEDICALA ZILNICA
7.SISTEM VIDEO
8.NUMAR REDUS DE COPII IN GRUPE 6-10.
Sper sa gasesc cit mai repede o astfel de gradinita.
sweetmelon spune:
Aris,in primul rand nastere usoara si bebe sanatos!!! Curaj, mamico!
Experienta nu am, dar pot sa iti spun cum arata gradinita ideala pt mine.
Despre locatie: siguranta, niste camere web ar fi super, curatenia sa fie facuta des si ca lumea, un zugravit anual cred ca este obligatoriu, o curte amenajata cu diverse chestii pt copii gen topogane, leagane etc, mancarea sa fie ok, chiar daca este de la o firma de catering sa fie naturala pe cat posibil.
Despre personal: toleranta este de baza( avea cineva pe aici un motto f misto" zero toleranta pt cei ce nu au toleranta pt copii", ceva de genul asta), sa ii invete prin joc, sunt contra obligatului de stat la masuta, am mai spus-o, sa ii faca pe copii sa se ataseze de ele, cred ca tine f mult de ele adaptarea copilului la gradi.
Daca vorbim de o gradi particulara, sigur ca trebuie tinut cont si de numarul copiilor in grupa, cred ca 12 este suficient. Iar mi se pare imp sa fie separate salile de dormit de cele de activitati.
Si niste mici maruntisuri care conteaza pt noi mamele: sa ni se dea acasa "operele lor", mazgalelile, nu conteaza, eu tin la chestia asta, sa fie deschise la discutii de cate ori avem nelamuriri, intrebari sau sugestii, sa ni se povesteasca pe scurt ce au facut copiii in ziua respectiva, daca au mancat, daca au fost tristi etc.
Sa fie sincere cu noi si sa nu aflam de la copii sau alti parinti ca lucrurile stau altfel decat ne-au fost relatate.
o_gargarita spune:
Sunt de acord cu sweetmelon. Un personal tolerant este foarte important pentru o gradinita. Pentru mine e important sa nu faca militarie cu copilasii. Eu trimit copilul la gradi in primul rand ca sa se joace. Si jucandu-se invata cum sa se comporte in societate si sa invete ce e disciplina.
Si inca o chestie. Vad ca multa lume se fereste de catering. Preferati niste gospodine, in bucataria proprie a gradinitei, pe care nu le verifica nimeni? Cineva spunea ca sa li se faca analize la 3-6 luni. E clar ca asa ceva nu se face. Eu prefer o firma specializata, care are autorizatii si care e controlata periodic de autoritati. E mai probabil ca acolo lucrurile se petrec asa cum trebuie.
mar_ina spune:
Dragele mele, sunt si eu in asentimentul vostru cu privire la asteptarile pe care le am de la gradinita ;
din fericire dupa ce am testat indelung piata am gasit ceva pe masura dorintelor mele:
1. educatoare f bine pregatite, calme, rabdatoare, atasate de copii
2. activitati prin joc si experimentare
3. bucatatarie proprie
4. loc de joaca aerisit,spatios atat in salile de clasa cat si afara ( leagane, topogan ...)
5. spatiu primitor inca de la intrare
6.iesiri cat mai multe in locuri care sa le trezeasca curiozitatea, interesul copiilor
7. deschidere la discutii despre copil: interviuri de inscriere si feedback scris si verbal despre copil
8. activitati comune cu noi, parintii
9. ...atentie sustinuta pentru nevoile puilor nostri :)
imi doresc si doresc tuturor mamicilor astfel de locuri.
sa se deschida cat mai multe !!!
pentru cautatori : cea de mai sus este situata in zona pod cotroceni si se cheama Discover me.
mAR:)