bambus , dintr o data uscat

bambus , dintr o data uscat | Autor: alegriacasa

Link direct la acest mesaj

ciao!
sunt disperata ca mi se usuca bambusul, tin la el! are o valoare sentimentala , il am de mult timp si am observat ca de cateva zile i s au uscat si frunzulitele, iar tulpina deja parca este deshidratata,

nu stiu ce sa i fac?,
il am in pamint , pus la geam, la caldura poate am gresit cumva???
multam pentru timpul acordat!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

trebuie muuulta apa!! nu pamant neaparat, dar trebuie sa stea in apa...eu am avut un aranjament cu mai mute bete de bambus, toate s-au uscat chiar si in apa, unul singur a supravietuit. Il tin intr-un castronel cu putin pamant care balteste mereu de apa si ii merge bine

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Pe langa apa pe care o pui la radacina ,trebuie musai sa-l pulverizezi cu apa zilnic,probabil in atmosfera nu ai umiditate si s-a uscat saracul.

Eu am in gradina foarte mult bambus,cand e iarna lunga si seaca se usuca dar isi revine primavara.

pulverizator poti sa transformi o sticla de la solutia pt.geamuri care s-a terminat,o speli bine si pui apa.
Eu pulverizez mai toate plantele de interior plus am si un umidificator de interior.

Sophia 2ani 06.09.06
+37 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alegriacasa spune:

oauuuuu!!!

multumesc din tot sufletul!pentru bunavointa dvs.

acum merg sa/i pun apa multa , gata am inteles!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Si eu patit la fel cu al meu. Am avut din acela decorativ in apa cu petricele in straturi de diferite culori si dupa un timp a inceput pe rand sa se usuce, am avut vreo 5 bucati si rand pe rand s-au uscat si le-am tot aruncat, mai am doar unul. Eu le tot adaugam apa dar nu de mult la un show la radio am auzit ca trebuie schimbata apa cam o data pe saptamana. Asa ca acum incerc sa ma mai arunc din ea cat pot sa nu stric designul pitrelor si apoi completez. Am sa incerc si varianta ta, Ionica.
Inca ceva, stiti cumva cam cata lumina le trebuie in conditii optime?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

DAca aveti bete de bambus intr-un vas si un bat se usuca este bine ca sa clatiti de mai multe ori pietrere si celelalte bete cu apa rece, deoarece bambusul care a murit elimina prin tulpina toxine.
Eu mi-am cumparat un vas cu 5 bete de bambus de la un magazin chinezesc, dupa 2 zile un bat s-a facut galben si i-au cazut frunzele, iar cand am apasat pe acel bat era moale. Apa mirosea urat si era tulbure.M-am dus inapoi la magazin si chinezul de acolo mi-a explicat chestia asta. Mi-a inlocuit bambusul si mi-a zis ca este de referat sa-i pun pietricele pentru ca se clatesc mai usor.
Mai am si acum bambusul, ii un apa proaspata odata la 2-3 zile si odata pe saptamana ii schimb apa total.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Daca este "bambus norocos", (de fapt e un fel de dracena) si este mutat in ghiveci cu pamant, atunci caldura si lumina excesiva nu-i fac bine. Eu am la fereastra dinspre nord si am grija sa-l ud zilnic, sa nu se usuce pamantul.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu tin bambusul in vaza, una transparenta, ii schimb apa o data pe saptamana. Daca a inceput sa se usuce din una din parti, atunci il taiati de und epare bolnav si ii dau iar radacini, respectiv frunze. Se regenereaza foarte usor, dar mai bine sta in apa in vaza decat in ghiveci.

Mergi la inceput