alimentatia mamei in timpul alaptatului

alimentatia mamei in timpul alaptatului | Autor: anncutza

Link direct la acest mesaj

sunt o mamica de 2 saptamani care alapteaza si sunt tare disperata ca nu stiu ce sa mai mananc . m-am saturat de pui la cuptor si legume fierte. ma poate ajuta vreo mamica sa-mi zica clar ce as putea sa pap ca sa nu-l afecteze pe micutul, eventual chiar exemple daca nu cer prea mult. mai avem si probleme cu colicii. exista vreun ceai pe care as putea sa-l beau eu si sa-l ajute pe bebe?
va multumesc anticipat
o zi cat mai frumoasa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cami2003 spune:

Pot sa iti spun ce sa nu mananci: muraturi, mici, sarmale, vinete, fasole, tot ce fermenteaza sau baloneaza, mezeluri. Poti manca: supe si ciorbe de legume, de pui, de vita, friptura la tava sau la gratar, snitele, tocanite, ostropel, pilaf, piure, legume sotate, pilaf cu legume (iei orez Scotti care se fierbe in pungute si apoi le desfaci si amesteci orezul cu legumele sotate - este exact ca la restaurant), mazare, fasole verde, paste, cartofi copti la cuptor in coaja (ii desfaci si amesteci miezul cu putina sare, zahar, unt si daca vrei smantana), budinca de gris, de orez, de paste - cu diverse sosuri sau dulceata, pandispan cu fructe din compot, compoturi. Incearca si ceapa si usturoiul crude si vezi cum este scaunul lui BB - daca nu se schimba consistenta poti manca. La orice aliment studiaza scaunul lui BB. BB al meu avea scaun spumos de la limonada si am eliminat-o. Se inrosea la fundulet de la portocale - le-am eliminat. Si tot asa vezi si tu ce se intampla.
Ceai - incearca Baby drink - dar pui un plic la 100 ml apa nu 50 pt ca este prea dulce. Eu ii dau doar 1-2 pliculete pe zi si in rest ceai din 1 lingurita anason, 0,5 lingurite chimen si 0,5 lingurite marar + 200 ml apa fiarta. Nu il indulci si pune in biberon max 50 ml pt ca se tulbura in cateva ore si nu mai este bun. Il versi si pui altul. Din acesta e bun si pt tine - eu beau 1,5 l pe zi , dar poti sa bei si alt ceai de colici, dupa gust. Daca il doare rau burtica incearca sa il culci pe burtica si sa il obisnuiesti cu suzeta. Cand o sa iesi in parc o sa aiba mamicile grija sa te informeze mai ceva ca la carte. Sanatate si pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_70 spune:

Imi pare rau ca te contrazic Cami2003.
Am avut bucuria de a ramane insarcinata abia la 33 ani. Eram in stare sa fac orice pentru binele omuletului pe care-l purtam in pantec.
Am cautat informatii pe toate caile: internet, reviste, documentare, tot ce-mi pica in mana in domeniu, era devorat.
Niciodata n-am pus in practica ceva, daca nu am avut cel putin trei surse identice.
Eu nu ti-as recomanda biberonul.
Alaptezi si asta este bine. Pe Dragos l-am alaptat pana la 1 an si 7 luni. De la 5 luni a primit supliment, cu lingurita de silicon (se gasesc pe toate drumurile si o lingurita de calitate rezista la sterilizare timp de ani buni).
Tu trebuie sa te hranesti bine (nu in cantitati industriale), sanatos si sa incerci sa bei ceaiuri (pentru lactatie seminte de marar, chimion, fenicul, anason,... o sa caut reteta daca te intereseaza).
Copilul are colici, in primul rand, pentru ca inghite aer in timpul suptului (suptul din biberon) nu datorita hranei tale.
Suzeta in nici un caz. Sunt foarte multi medici care interzic folosirea ei. Este mult mai comod cu ea. Dar cand pui in balanta avantajele si dezavantajele???
Nu pot spune ca Dragos a avut colici. Dureri de burtica linistite cu mangaieli usoare si circulare pentru a facilita eliminarea aerului, uneori se linistesc daca ii asezi cu burtica pe pieptul tau.
Citeste, informeaza-te si nu in ultimul rand urmeaza-ti instinctele. Nimeni nu simte mai bine nevoile puiului decat mama lui.
Ca am procedat bine mi-o confirma faptul ca am un copil sanatos, care pana la varsta de 4 ani a fost o singura data racit (atunci a inceput gradinita si... o sa vezi si tu)
Sa nu ma indepartez prea mult de topic.
Mie mi-a recomandat medicul sa fiu atenta cu alimentele puternic aromate (ceapa, usturoi) si cu cele puternic condimentate.
Sa-ti tina Dumnezeu copilul sanatos iar tu lasa disperarea. Nu stiu cum mai ai timp sa fii disperata (glumesc). Gandeste pozit. Esti binecuvantata cu un urmas.

Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Eu am reusit sa tin regimul de care zici pana pe la o luna si apoi am mancat de toate inafara de fasole uscata si usturoi(stiam ca schimba gustul laptelui). Poti sa mananci cam orice dar o sa iti dai seama ce nu ii face bine la bebe. de ex. Stefi facea colici de la laptele crud baut de mine si deci l-am eliminat. Oricum se zice ca bebe este obisnuit cu stilul tau alimentar inca din burtica. Faza cu regimul drastic este depasita.
Poti sa bei ceai de stimularea lactatiei care contine fenicul, marar si alte plante care ajuta si pentru colicile copilasului.
Spor la alaptat in continuare

Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

buna, am o fetita de 6 luni alaptata exclusiv. nu am tinut niciodata vreun regim - mananc ceapa, usturoi, muraturi, prajeli orice fruct, ciocolata, mezeluri...

contra colicilor: gasesti la plafar ceai de chimen, fenicul, anason. pune cate o lingurita din fiecare in 1.5 - doi litri de apa fiarta si bea ceaiul in loc de apa.

sunt bune preparatele care contin simeticona - sab simplex, espumisan, infacol.

bonnisanul e un siropel din plante.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

multe informatii despre alaptare gasesti aici: www.drjacknewman.com, www.kellymom.com.

sunt informatii de ultima ora iar pe mine m-au ajutat enorm. mai citeste si topicul alaptatul help line (si capitolele mai vechi) si vei avea de invatat inca multe lucruri.

un sfat: nu suplimenta hrana copilului cu lapte praf. daca vreodata ai mai putin lapte ia pastile- galafor, nutrinatal, spirulina, galactogil.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

poti lua omega3 - ajuta la dezvoltarea sistemului nervos al lui bebe. sunt mamici care spun ca e si usor antidepresiv.

din punctul asta de vedere la mine a functionat f bine spirulina. m-am enervat mult mai greu cat timp m-am indopat cu ea. adevarat sau nu- e f. bogata in minerale si proteine. sunt bune niste capsule care chiar miros a alge, nu mai stiu producatorul din pacate deocamdata.

scuze pt spam dar de pe mobil am limita de scriere.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput