Ce lapte praf pt nou nascuti ?

Salut,
Voi cu ce lapte praf va hraniti bebeii ? Al meu la 2 saptamani mananca f putin, in medie 30 ml la o masa, din ora in ora de m-a capiat .... ma gandesc ca nu-i place laptele praf sau poate o fi vreunul care sa le faca pofta de mancare mai mare .... eu ii dau Nan 1 ca asa l-au hranit la clinica .... pls help.
Ii mai dau si de la san dar cam de 2 ori pe zi, ca atata avem si pe asta vad ca-l papa mai cu spor, deci ma gandesc ca e o chestie de gust .... voi cum faceti ?
Raspunsuri

Carmenela spune:
A mea tot NAN 1 HA a primit si a mancat f bine. Am inteles ca nu au gusturi dezvolatate acum si ca NAN e cam fara gust tocmai ca sa o lase sa isi dezvolte singura dorintele mai tarziu... Nu stiu cat e de adevarat..eu iti zic ce am auzit.Succes.
Believe deep down in your heart that you are destined to do great things!
Mami de Allegra Cara, o regina inteleapta si puternica
Carmenela

nastasie spune:
tin minte ca si al meu l-a acceptat din prima pe NAN.si manca bine.
adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

AdrianaSM spune:
DarAl, nu pot sa te ajut in privinta laptelui praf, pentru ca alaptez (fetita mea are 6 luni), in schimb vreau sa iti spun ca daca ai lapte de san pentru doua mese pe zi poti sa faci sa ai si pentru restul.daca sanul produce 60 de ml de lapte pe zi poate sa produca si 500.important este sa iti doresti si sa urmezi cativ apasi esentiali:
- sa pui pe bebe cat mai des la san, asa se stimulaeaza cel mai bine lactatia...si dc sta acolo cate o ora, nu-i problema.el se simte cel mai bine in bratele tale si iti si stimuleaza secretia.
- sa va bei multe lichide (ceaiuri pentru stimularea lactatiei, sucuri naturale,supica)
- sa te odihnesti si tu atunci cand bebe doarme
- sa nu crezi vorba de genu' ca nu ai lapte sau laptele tau nu e bun.laptele de mama e cel mai bun pentru copilas.
ti-am scris doar catvea sfaturi,poti sa intri la Alaptatul- Help line si acolo vei gasi mult mai multe.
Iit doresc multa sanatate si rabdare, si puiutului tau o crestere frumoasa si armonioasa si multa sanatate.
Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)
Copilul meu iubit
O satmareanca intre baimarence
Asa cresc eu

bernix spune:
DarAl, ma alatur si io Adrianei si te sfatuiesc sa insisti pe alaptat. E normal ca bb sa manance putin si tocmai de-asta nu cred ca n-ar gasi la tzitzi laptic sa se sature. Pune copilul la san ori de cate ori e agitat sau plange, ca el e cea mai buna pompa. Daca tu nu reusesti sa scoti lapte din san nu inseamna ca nici el nu poate, ba din contra.
Despre laptele praf nu stiu ce sa-ti zic, ca fi-mea are aproape 1,7 ani si nu l-a gustat.
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=5" target="_blank">Clipe de viata 2008 - be1 si be2
www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi

Nicolest spune:
Eu am nascut prin cezariana si nu am avut lapte din prima asa ca fetita mea a primit Nan ca asa se dadea la clinica si am mers tot cu Nan si a fff bine ... ii place mult...vrea lapte dupa fiecare masa.
Acum are 10 luni si am alaptat-o si eu pana acum dar ca si la tine nu a fost suficient indiferent cate eforturi am facut: ceaiuri multe, pompa de san, pus copilul la san care nu prea vroia sa suga mai mult se juca, cu odihna am stat mai prost. Sa stii ca eu am insist mult cu alaptatul la san si nu am reusit exclusiv asa ca i-am dat si formula.
Initial am vrut sa merg cu Humana dar am vazut copii umflati rau de la laptele asta...iar acum as merge cu Hipp ca e bio dar atunci nu am stiu.
Sper ca am fost de ajutor.
Se pare ca Nan e mai bun dar nu se compara nici unul cu laptele de mama ... a si am mai auzit de laptele toepfer ca e bun dar asta iti pot confirma mamicile care l-au dat la copii lor.

loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicolest [Initial am vrut sa merg cu Humana dar am vazut copii umflati rau de la laptele asta...iar acum as merge cu Hipp ca e bio dar atunci nu am stiu. |
Ai facut tu un studiu pe aceasta tema despre Humana??
Copilul meu a crescut absolut normal cu acst lapte.
Daca ai vazut copii umflati,nu cred ca laptele este de vina ,ci parintii care i-au indopat.

flo1980 spune:
La prmul baiat am alaptat pana la 4 luni pentru ca nu prea ii placea sa suga, era mai puturos. Lactatia a scazut, aveam mai mult rani caci nu era mamelonul format si el sugea greu. Am mers cu milupa milumil mai departe.
Acum la al doilea, inca alaptez, are 8 luni si jumatate, dar doar dimineata si seara. Am baut lichide, am luat stimulente (galafor) dar o masa pe zi tot ii dateam formula. Nu se satura, cerea si la o ora, el este mai mancacios in comparatie cu fratele. Ar bea lapte dupa fiecare masa.
ii dau tot milumil cu toate ca in maternitate a primit nan, i-am luat si acasa o luna de zile, apoi am schimbat cu milumil.
Mult succes si sa cresteti mari!
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!

roli25 spune:
Daca ai lapte pentru 2 mese pe zi poti sa sporesti cantitatea de lapte punandu-l mai des la san si mulgandu-te. Pe masura ce va suge mai mult de la tine vei putea diminua laptele praf. Laptele matern este alimentul ideal pt. bebelus cel putin pana la diversificare.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

beshter spune:
Nicolest, si eu am nascut prin cezariana si n-am avut lapte 3 zile, timp in care fi-miu a primit Nan cu lingurita. Insa cand am avzut prima picatura de ceva albicios care iesea din sanul meu nu l-am mai pus decat la san. Si asa s-a rezolvat.
DarAl, si eu iti spun ca ar trebui sa-ti pui copilul la san de cate ori deschide gurita. Se rezolva mai repede si mai usor decat crezi. Unde e cerere e si oferta. Daca ai lapte - macar un pic - bebele il face si mai mult.
You cannot both dance and not pay the piper.

nemora spune:
alaptatul este "greu" si laptele "nu e suficient" pentru ca in general copiii stau foarte mult la san. adica cu orele. nici io nu am avut nimic o saptamana dupa nastere desi am nascut natural, dupa o saptamana mi s-au facut brusc sanii tripli si nu iesea nimic, apoi mi s-a imbolnavit fata si am pierdut si ce abia aveam, si cu toate astea, am alaptat pana la 1 an si 5 luni renuntand la formula la 4 luni. asa ca cine vrea cu adevarat sa alapteze si are si rabdarea necesara (aia lipseste de obicei) poate.
Dar Al, pune pruncul la san, din ora in ora daca vrea, lasa-l sa stea cat vrea el, si eventual apoi da-i sticla. si neaparat pune-l la san si noaptea daca se trezeste. si sa stii de la mine ca poti renunta la lapte praf.
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)