Copilasi de iulie-august 2004 (15)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Bulina rosie inseamna de obicei ca a facut ceva bine - ca a fost cuminte, ca a realizat ceva bine, etc...

Sa nu ma intelegeti gresit - ceea ce refuz eu este sa dau o carca de bani in plus, pe niste produse, doar pentru ca scrie pe ele BIO! Or fi bune, sanatoase, etc, dar nu vad de ce ar trebui sa platesc in plus pentru ceva ce ar trebui de fapt sa reprezinte normalul, pesticidele, ierbicidele,etc, alea costa - de ce sa platesc mai mult pe niste legume, fructe, etc ca sa le creasca natural???
Si eu cumpar acum oua de la cineva de la tara - nu stiu cum le creste si cum le hraneste ca nu pot verifica, dar ouale au categoric alt gust (adica AU GUST!) si culoare. Mezelurile de mult le-am redus aproape de zero, brinza cumpar in general de la tarani (atunci cind cumpar), carne de la macelarie dar si de la SM... Cea mai mare durere mi se pare insa cea legata de legume - asa cum zice si Lia, fiertura nu are aproape niciun gust, oricit de concentrata o fac eu - asta daca nu ii adaugi o alta minune de chimicala, un knorr, maggi, etc....de asta as vrea eu cind ma mut la curte sa incerc sa imi fac o agricultura locala, care sa acopere cit de cit nevoile noastre! (dar oricum semintele cumparate din magazin sunt deja tratate...)

Si gata cu dizertatia pe baza produselor BIO....

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Mey nu te inteleg deloc gresit! Io nu am incredere in taranii romani..decit daca-i cunosc personal...Merci de explciatie la bulina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

pai taranii romani nu neaparat sunt tarani toti, sunt unii care au si ei la dispozitie o gradina mare si cultiva legume personal, din asta traiesc, daca mergi la ei acasa poti vedea gradina, si din felul cum arata legmele iti dai seama ca nu-s "tratate, "unii "tarani" insa prefera sa importe legume de la unguri, adica merg personal cu o camioneta, cum ungurii-s la o aruncatura de bat de timis, si aduc legume/fructe, le comercializaeaza in piata la pret evident mai mare, ei bine ori ai lua de la ei ori de la selgros e perfect = ....

legumele de la cei ce le cultiva aici insa sunt f gustoase, si ca sa zic asa de exemplu la o cucta de zeama de carne daca pun 2 patrunjei micuti si 3 morcovei, o ceapa si o telina f mica, o bucata de ardei, rezulta o supa tare buna, eu nici nu am in casa cubulete sau adausuri de legume de tip vegeta, knor etc In schimb cu legumele de la unguri, pot pune un castron plin si supa tot nu e buna, parca e fada, daca mai fac si supa de pe un pui de comert iese un lichid dea dreptul gretos ca gust si aspect, poate m-am obisnuit eu cu supa ca la mama acasa care avea si ea legume in curte si pui in cotet. off, in ultimul timp ma gandesc serios sa ma mut la casa in "provincie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

bey, la noi in piata ie tarani, tigani si moldoveni, io cin` cumpar verdeturi sau lactate okesc taranca cea ma rosha la fata (musai tre sa aiba batic d`ala verde;))) si marc banu`. mai ie dati cind ma iau si dupa coada ca ma gindesc ca aia de stau la rind or sti ei mai multe decit mine;)) astea is criteriile mele ca timp sa merg la pocreaca sa verific gaina babei n`am;) si`n plus geaba creste gaina cu graunte daca alea ie cu pesticide
edit, lio, tot respectu` ca le poti tine pe toate`n friu da` brei, zau asa, daca asa alegi ou` poi` cin` ai cata nora pentru danut cum faci? eh, acu nu te supara, mai glumim si noi, ce drequ
edit, gaini mai luam de la maica`mea da` p`astea de le are acu le tine de oo drept urmare fierbi la ele de ti se taie si tot is atoase doar i-am zis de`o mie de ori sa le taie pe toate si sa`si ia o vaca daca tot ii place carnea tare;))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Fetele, multumesc pentru urari..sunteti niste scumpe...multe pupicuri din partea mea

Alunel,lasa ca o sa slabesti fara sa-ti dai seama cand oi fi cu doi in prajma...
Simona, vazut ursuletul....e moartala caciulita...
Olivia, bulina rosie e pozitiva, cea neagra e negativa......a luat si Andreea una negra pe motiv c-a alergat prin clasa

ouale din supermarket sunt stantate...alea care incep cu 01 si 02 sunt oua bune, alea stampilate cu nr. 03 cica sunt oua facute de gaini crescute cu chimicale si tinute intr-un mediu de stres...alea cu 00 sunt bio

Mergi la inceput

asta cu nora mi-a placut
eu zic ca e o lupta inutila cu BIO...ne-am nascut in lumea asta, o traim asa cum este...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLUE ANGEL spune:

si noi papam oua de la tarani , lapte tot de la tarani (dar dam deoparte caimacul ala cu grasimi), pui la fel , legume si fructe musai din piata de la tarani si cand nu avem timp de ajuns in piata , mai luam si de la SM ..dar nu au acelasdi gust ...asa e

in rest mai mancam si mezeluri si conserve si fast food , mai bem si-o Coca Cola (doar noi , nu si copiii) ..dar nu cat sa exageram ..cate putin din fiecare ...si incercam sa mentinem un echilibru ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

...si io am zis la fel,ie ca-n jungla cine sa adapteaza norocul lui,cine nu,nu..
Felicia cum sarbatoresti?
Meii la mandra la gradi nu exista bulina neagra...ci albastra pentru obraznicie,rosie pentru desteptaciune,verde pentru talent si galbena pentru cumintenie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Bonjur! Azi am program de munca dupa-masa... Bona a fost dimineatza la casa pensiilor. Onor statul ii cere bani de pensii inapoi, ca i-a calculat gresit pensia din 2006 incoace..

La multi ani, Felicia! Toate cele bune tie si familiei!

Olivia, noi bio cam asa: oo de la soacra din curte, cand are si cand nu uita sa trimita, branza de vaci de la cineva care creste vaci si caruia ii dam furaje, branza de oi de la ciobanul care ne creste oile, miere mai am din productie proprie. Legumele in schimb sunt din piata / supemarket, carnea la fel. Asta e, atat putem atata facem. Tot murim intr-o zi.

Mey, sa inteleg ca la intalneala nu se mai inscrie nimeni? Ca sa stiu daca ma apuc sa caut ceva mai serios sau organizam ceva mai soft... plizzzz

Va pupu

Mergi la inceput

cum sarbatoresc?! cu voi....

hai sa bem

Mergi la inceput