Gravidute si mamici de Timisoara (27)
Raspunsuri - Pagina 18
bebeMaitra spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui toshador Salutare tuturor mamicilor si burticilor, Nu am mai scris de foarte multa vreme dar v-am urmarit cu atentie. Noi suntem deja in saptamana a 31-a asa ca mai un pic si suntem gata. Am citit comentariile voastre referitoare la Concediu de ingrijire a copilului. Daca ma poate lamuri si pe mine cineva. Din cate inteleg eu ati primit banii dupa 4 luni?????????pai si pana atunci ce facem? Sa o luam incetuc si sa va zic ce stiu eu si va rog sa ma corectati. Deci, eu trebuie sa nasc in 23 iunie si vreau sa-mi iau concediu de maternitate din 1 iunie. Asta inseamna ca timp de 126 de zile voi primi 85% din media veniturilor pe 6 luni. Corect? Dupa care intru in concediu de ingrijirea copilului. Cum se procedeaza cu baii???? Ce trebuie sa fac? Astept raspunsurile voastre. tare fericita, mamica de . Vom avea un !!!! |
Toshador, da, cam dupa 3-4 luni se primesc banii. Uneori chiar si dupa mai mult timp. Ideea e ca atunci cand ii primesti prima data, ii primesti pe toti pana la zi. Asaaa..
Dupa ce nasti, medicul de familie iti da concediu medical obligatoriu, pentru minim 42 de zile (maxim nu stiu cat e), timp in care iei banii de la locul de munca atat cat se ia pentru concediu medical (care iar nu stiu cat e..e procent din salar, cred ca 80% sau asa ceva, poate te lamuresc fetele care stiu).
Asaa..dupa cele 42 de zile, mergi frumos la primarie, cu dosarul pentru CIC (Concediu de Ingrijire a Copilului), care asta e cel la care primesti 85% din media salarului pe 6 luni, il depui, si astepti... astepti cam 4 luni, dupa cum am zis..pana sa primesti banii.
Nasol, stiu,.. Cum e cu burtica mare?:)
toshador spune:
Merci mult pt raspuns.
Mai noi suntem cat de cat ok, adica zic eu ca nu suntem mari si nici mici. Am pus pana acum 9 kg deci ne mandrim cu asta.
Eu stiam ca in CIC iei 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni inainte de nastere. E adevarat asta? Ce ziceti voi fetelor? cele care ati facut deja recalcularea ca din cate stiam eu in lege zice ca e 85% din media veniturilor impozabile dar is curioasa cum au mai intors-o.
Uite asa crestem noi: http://picasaweb.google.ro/toshador/Sarcina#
tare fericita, parinti de
Angelica. Vom avea un
!!!!
dyanira spune:
Toshador pana sa iti raspund eu am vazut ca a facut-o Meli deja.
Eu am intrat in CIC in 1 ianuarie si nu am primit nici acum banii la tel mi-au spus ca in mai deci 4 luni de asteptare.
Eu stiu ca mie mi-au calculat 85 % din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni.
Sarcina usoara in continuare si o nastere usoara!!!
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
toshador spune:
Dyanira mersi mult de raspuns, ma gandeam eu ca o vor intoarce in asa fel incat sa ne dea mai putini bani.
Faza cu 4 luni e super naspa, hai ca il avem pe tati langa noi, dar fetele care au sot cu venit mic sau nu au deloc? ele cum se descurca??
Is niste neseriosi!!!!!
Angelica. Vom avea un
!!!!
dyanira spune:
Da asa e ai dreptate.Si eu gandesc la fel dar asta e Romanica... si dupa alocatie am asteptat 5 luni...
Vai si amar.Sper sa nu ma fi mintit la telefon si sa ii primesc macar in mai ca daca nu se fac 5 luni de asteptare....
Cu cine nasti si la ce spital?
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
toshador spune:
Da ai dreptate, cum zice stim noi cine, traim in romania si asta ne ocupa tot timpul.
Eu ma bucur ca o sa luam 85%, ca noi cand ne-am hotarat sa facem un bebe nu era legea in vigoare deci a fost o placuta surpriza pt noi. Inca ma astept sa se schimbe ceva ca stii cum e la noi, cine vine la putere schimba totul.
Eu voi naste cu Bacila la Odobescu.
Angelica. Vom avea un
!!!!
toshador spune:
Fetele,
stateam si ma gandeam acuma..... cele 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, se ia in calcul si prenatalul, nu? Incercam sa-mi fac un calcul cat va fi suma aproximativa si acum am realizatt ca intra si prenatalul in cele 12 luni inaintea nasterii copilului, adica e o perioada cu venituri de 85%.
Voi ce ziceti...gandesc bine sau nu?
Angelica. Vom avea un
!!!!
Asa crestem noi: http://picasaweb.google.ro/toshador/
buluna spune:
Buna fetelor,
Eu nu sunt o mamica de TM, dar o sa nasc la voi acolo...asa ca ma consider tot mamica de Timisoara
.
Vad ca discutati lucruri interesante, ma intrebam si eu cum se calculeaza concediul postnatal...incluzand cele 2 luni de prenatal...Astept cu sufletul la gura sa aflu mai multe informatii.
Acum am o mare, mare rugaminte la voi.
Cum am zis, nu sunt din TM, dar intentionez sa nasc acolo si pentru a evita o nastere neasteptata la mine in oras, vreau sa vin din timp la TM. Asa ca acum am inceput sa caut chirie...dar se pare ca este greu de gasit.
Acum va intreb pe voi...poate ma puteti ajuta cu ceva in perioada lunii iunie. Va rog mult de tot...daca cunoasteti pe cineva...sa-mi dati si mie o informatie. Eu trebuie sa nasc in jur de 20 iunie...
Va multumesc.
Nu exista lucruri marete, doar lucruri mici cu o dragoste mare.
30+
toshador spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buluna Buna fetelor, Eu nu sunt o mamica de TM, dar o sa nasc la voi acolo...asa ca ma consider tot mamica de Timisoara Vad ca discutati lucruri interesante, ma intrebam si eu cum se calculeaza concediul postnatal...incluzand cele 2 luni de prenatal...Astept cu sufletul la gura sa aflu mai multe informatii. Acum am o mare, mare rugaminte la voi. Cum am zis, nu sunt din TM, dar intentionez sa nasc acolo si pentru a evita o nastere neasteptata la mine in oras, vreau sa vin din timp la TM. Asa ca acum am inceput sa caut chirie...dar se pare ca este greu de gasit. Acum va intreb pe voi...poate ma puteti ajuta cu ceva in perioada lunii iunie. Va rog mult de tot...daca cunoasteti pe cineva...sa-mi dati si mie o informatie. Eu trebuie sa nasc in jur de 20 iunie... Va multumesc. Nu exista lucruri marete, doar lucruri mici cu o dragoste mare. 30+ |
Buluna,
Din cate inteleg eu tu te referi la concediul de maternitate care include prenatalul si postnatalul, adica cele 126 de zile.
"
Concediul de maternitate se poate intinde pe o perioada de 126 de zile calendaristice, si poate fi acordat inainte si dupa nastere, indiferent daca copilul se naste viu sau nu (art. 24 alin. (4) din O.U.G. nr. 158/2005).
a) Concediul de maternitate dinainte de nastere se acorda pe o perioada de 63 de zile si poarta denumirea de concediu prenatal;
b) Concediul de maternitate acordat dupa nasterea copilului, pe o perioada de 63 de zile, poarta denumirea de concediu postnatal.
"
"
Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.
Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul asigurarilor sociale de stat.
"
Sper din tot sufletul ca ti-am raspuns la prima intrebare.
Din pacate cu a doua intrebare nu stiu nimic dar promit ca voi fi pe faza in caz de ceva.
O zi buna tuturor burticilor si mamicilor
Angelica. Vom avea un
!!!!Asa crestem noi: http://picasaweb.google.ro/toshador/
Roxyn spune:
Stiti cumva daca trebuie sa-i fac obligatoriu control la sold?
Pediatra mi-a spus e ok si nu m-am dus cu Vlad la control. Voi ati facut la 4 luni?
mamica de
Vladut