cum albesc o rochita de in

cum albesc o rochita de in | Autor: bursucelu

Link direct la acest mesaj

Buna am o rochita de in alba si sa cam ingalbenit.va rog sa-mi spuneti cu ce o pot aduce la culoarea initiala.Mama mi-a spus sa nu folosesc clor ca strica inul.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

in apa fierbinte pui detergent de calitate (eu folosesc Persil) si lasi rochia o noapte in apa cu detergent (atentie, sa-l dizolvi bine inainte de a pune rochia, particulele colorate verzi/albastre din detergent pot lasa pete pe tesaturile deschise la culoare).

poti sa adaugi si orice alt produs de inalbit care NU este pe baza de clor, incepand de la vanish oxi-action, ace gentil (nu stiu daca se mai fabrica, este pe baza de apa oxigenata, pentru tesaturi delicate). in supermarket gasesti o gramada de produse, totul este ca citesti cu atentie ce au in compozitie si cum se folosesc.

mai exista produsele Sano, de care eu sunt super-multumita, au un detergent special pentru albirea tesaturilor (parca scrie pe punga ceva cu javel sau oxi-power). eu le gasesc in carrefour si mai nou in kaufland.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Eu am folosit o metoda mai veche valabila numai pentru albituri. Pui rochia intr-un castron si peste ea torni lapte astfel incat sa fie acoperita toata in lapte; o lasi in lapte pana se acreste laptele dupa care o scoti, eventual o spalare usoara.
SUCCES!

Mergi la inceput