Viata in Germania (55)
Raspunsuri - Pagina 11
Alina spune:
Gabi,cred ca depinde mult de la land la land cu inscrierea in scoala.Daca vine aici cel mai bine sa intrebe la Schulamt.Stiu totusi ca la fiica-mea la inscrierea la scoala se pune destul accent pe limba si vocabular,de aceea s-a introdus in anul de vorschule si cursul de Förderung.
Fiica-mea avea anul trecut la balet o fetita din Ro,era venita de vreo 6luni si mamica ei mi-a povestit ca a avut probleme la inscrierea in clasa 1,tipa de la Schulamt care i-a evaluat a zis ca nu stie destul pt clasa 1(au avut si ceva de povestit si vocabularul era cam problematic) si i-a recomandat inca un an de gradi,mama nu a vrut si a inscris-o pe proprie raspundere in clasa 1...acum nu stiu daca face fata,daca e ok,ca ne-am mutat de-acolo.
Imi pare rau de catelus,sper ca l-a gasit cineva cu inima buna.
Alina,mami de printesa si baby
kleea spune:
Buna,
As vrea si eu sa stiu daca la scoala primara se dau note, calificative sau caracterizari, eu am fetita in clasa I aici in germania si cand am intrebat-o pe invatatoare m-a aburit si am cam inteles ca e vorba de caracterizari.. asa e? sau am inteles eu aiurea? cum se face promovarea?
Kle
Alina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kleea Buna, As vrea si eu sa stiu daca la scoala primara se dau note, calificative sau caracterizari, eu am fetita in clasa I aici in germania si cand am intrebat-o pe invatatoare m-a aburit si am cam inteles ca e vorba de caracterizari.. asa e? sau am inteles eu aiurea? cum se face promovarea? Kle |
Si fiica-mea e in clasa intii si note se dau din clasa a 2,a doua parte a anului.In februarie am primit Zwischenzeugnis,sunt caracterizari foarte amanuntit facute la toate materiile pe care le au:Deutsch,Mathematik,Heimat-und Sachunterricht,WGG,Kunst,Music,Sport,etc.
Sincer,nu stiu cum putea sa te abureasca sau de ce sa o faca,despre Zeugnisele astea am tot primit informatii de nu stiu cite ori la sedinte,la inceputul scolii,e clar si toti boboceii stiu.
In ce land esti?
Alina,mami de printesa si baby
kleea spune:
Buna,
M-a aburit in sensul ca mi-a zis ceva de caracterizare de final, dar nu ne-a dat nimic, oricum pana acum am avut o sedinta generala si una particulara, iar la cea particulara nu mi-a zis decat ca totul e ok dar nimic despre caracerizari amanuntite sau altceva de genul asta, problema e ca eu la toamna imi inscriu copilul la scoala in romania, cum or sa faca trecerea de la caracterizare la calificative?
Eu sunt in Hessen.
Kle
helbi spune:
Kleea, eu stau in Hessen si am fata in clasa a a3-a. Nici eu in primul semestru din clasa 1 nu am primit nici un Zwischenzeugnis. La fel, am avut o sedinta generala, la inceputul anului si apoi, una particulara, la inceput de semestru 2. Ulterior,a mai fost una generala. La sfarsit de clasa 1 s-a dat Zeugnis carea continut numai Algemeine Beurteilungen. Nici un calificativ, nici o nota.
Am auzit insa, ca tu in RO va trebui sa mergi cu acest Zeugnis la minister si acolo ei fac o echivalare. In RO nu se dau note ina in clasa a a4-a inclusiv, asa ca nu cred ca vei avea vreo pb. Gindeste-te ca, copii aici primesc note din semestrul 2, clasa a 2-a si la mutarea in RO li sunt echivalate cu niste calificative.
kleea spune:
pt. Helbi si Alina,
Am inteles acum, m-ati linistit va multumesc de explicatii.
Imi faceam griji, caci cei din Romania mi-au spus ca au nevoie de o hartie din care sa reiasa promovarea si nu numai frecventarea si caracterizarea ei si nu prea stiu ce sa cer de aici, iar invatatoarea mi-a spus ca altceva decat ce da de obicei nu poate sa ne dea.
Kle
helbi spune:
Kleea, invatatoarea itzi va da Zeugnisul, dar itzi poate face si o caracterizare mai amanuntita a copilului.
Cred ca ai putea insa sa iei legatura cu Ministerul Invatamintului is sa-i intrebi exact ce itzi trebuie. Din ce imi amintesc eu, ai nevoie la dosar si de fisa medicala a copilului. Asa ca, inainte de a pleca din DE nu uita sa treci pe la pediatru (poate ca ar fi bine sa iei mai rapid legatura cu el) si sa.-l rogi sa-tzi faca un istoric al copilului. + carnetul de vaccinari.
kleea spune:
Helbi, asta e o super idee, merci mult de tot, chiar uitasem definitiv de asta.
Nici nu mai stiu la ce sa ma gandesc.
Klee
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinedic Mai am o problema arzatoare! Daca reusesc sa ajung in Germania, gasesc ceva de lucru?In Romania sunt profesor de lb. romana si franceza! Am vreo sensa sa fac ceva, nu invatamant, neaparat! |
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me