Copiii si comunitatea crestina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui StMihaela

Am cateva cunostinte baptiste care ma invita cu copiii la biserica. Au programe foarte frumoase si atractive pentru copii.
Sotul tine tare mult la religia ortodoxa. Unde putem merge cu copii in acest caz?

Noi ducem des fetita la o scoala de duminica la o biserica protestanta, ba am inceput si noi sa mergem din cand in cand la slujba. Parerea mea e ca poti sa fii crestin in orice biserica crestina si ceea ce difera e doar forma de expriamre, ritualul, daca vrei.
Cand ne lipseste ritualul ortodox mergem la biserica ortodoxa, dar e la mai mult de o ora cu masina.
In plus, biserica ortodoxa nu are programe pentru copii, doi la mana, unul din noi trebuie sa stea afara cu baietelul cel mic care nu sta linistit in biserica. Deci doar o jumatate de familie beneficiaza cu adevarat.
Iar programele pentru copii de la bisericile protenstante sunt intr-adevar foarte frumoase. Pe langa ceea ce invata efectiv, ma bucur ca fetita mea invata si sa fie deschisa, sa fie toleranta, sa impartaseasca usor cu alti copii din alt cult.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Mihaela, preotul de la biserica ortodoxa din Freidorf are tot felul de activitati cu copiii, cel tanar. Daca vrei mai multe detalii da-mi un pm si iti raspund cu placere .

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui StMihaela

Am cateva cunostinte baptiste care ma invita cu copiii la biserica. Au programe foarte frumoase si atractive pentru copii.

Despre ce fel de programe e vorba?
Ce fac, efectiv, copiii acolo?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

ce fac, ce inavata ?? Pai povestiri din Biblie si nu numai , toate cu morala educativa , invata sa cante , invata despre natura, despre Dumnezeu, se pune baza pe un comportament etic,invata despre cum sa traiesti moral... fac programe muzicale, poezii, etc. toate astea si multe altele care se fac pe grupe de varsta, primii pasi, gradinita, primara si asa mai departe pana la 18-20 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns StMihaela spune:

multumesc anda, mi-ai luat-o inainte cu raspunsul. si ai facut-o mai bine decat as fi reusit eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

la biserica sf. nectarie din iasi preotul are multe activitati educative pentru tinerii din parohie si nu numai: conferinte adresate elevilor(in care elevii adreseaza intrebari legate de probleme lor), avem cerc de pictura pe sticla, cateheze religioase, tabere si excursii pt copiii nevoiasi si lista mea ar putea continua. am cativa prieteni preoti si stiu ca si ei au inceput activitati cu elevii in parohiile lor, asta ca un bun inceput in activitatea lor si ca un exemplu pt cei ce vor sa schimbe ceva in comunitatea ortodoxa. nu putem spune ca sunt toti la fel, dar sa nu aruncam cu pietre in toti pt ca sunt si preoti muncitori si vrednici de harul lor.

"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanka80

la biserica sf. nectarie din iasi preotul are multe activitati educative pentru tinerii din parohie si nu numai: conferinte adresate elevilor(in care elevii adreseaza intrebari legate de probleme lor), avem cerc de pictura pe sticla, cateheze religioase, tabere si excursii pt copiii nevoiasi si lista mea ar putea continua. am cativa prieteni preoti si stiu ca si ei au inceput activitati cu elevii in parohiile lor, asta ca un bun inceput in activitatea lor si ca un exemplu pt cei ce vor sa schimbe ceva in comunitatea ortodoxa. nu putem spune ca sunt toti la fel, dar sa nu aruncam cu pietre in toti pt ca sunt si preoti muncitori si vrednici de harul lor.

"Cand traiesti cu Dumnezeu gasesti fericire si in nenorocire"-Sfantul Tihon Zadon

Nu da nimeni cu pietre.Daca au inceput aceste activitati, slavit sa ie Domnul.Este mare nevoie!Sper sa se inspire mai multi preoti!

Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii

Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns decolorette spune:

Cunosc in Cluj un club al copiilor, care nu se aduna intr-o biserica ci intr-o casa a unei fete din Cluj. Parintii vin si-i aduc pe copii si tot ei ii iau. Este un fel de Club al Cercetasilor. Din pacate noi romanii nu avem cultura cresterii copiilor prin a descoperi intr-un mod adecvat varstei lor lumea si credinta. Am participat si eu la un curs si am fost uimita cat de receptivi sunt copiii si cat de creativi sunt intr-un mediu deschis. :)Imi pare rau ca in orasul in care locuiesc eu nu este asa club... dar cine stie.. poate cu timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

duminica trecuta doamna de la scoala de duminica mi l-a felicitat pe baietelul meu (clasa a 2-a), ca a fost singurul care a stiut numele cartilor Vechiului Testament si nu numai ca le-a stiut numele dar le-a spus aproape in ordine exacta.

sunt f incintata de programele de aici.le explica cartile din Biblie pe intelesul lor. uneori le da versete care sa le invete pe dinafara si sa le spuna duminica urmatoare cand vin,sau au teme cu intrebari din Biblie.
invata cintece pt copii astfel devin f. familiarizati cu caracterele si intimplarile din Biblie.

e uimitor cate pot invata copii la aceata virsta frageda si noi speram sa le foloseasca, aplice mai tirziu in viatza.

michelle

Mergi la inceput