cum se face sosul besamel fara cocoloase?
Care-i secretul? Mie nu-mi iese fara cocoloase, noroc ca nu se simte cand il mancam. Va asigur ca mestec ca nebuna pana-mi pica mainile si tot se fac guguloaiele alea de faina. In momentul cand pun laptele se formeaza instantaneu, degeaba mai mestec eu dupa aia. Am incercat cu lapte la toate temperaturile posibile: tot aia e!
Corina
Raspunsuri
roxanaz spune:
cand adaugi laptele sau supa amesteca cu un tel in forma de para, nu cu lingura. ajuta la omogenizarea buna a sosului. si daca mai raman cocoloase strecoara sosul.. si scapi de ele.
Roxana
mika12 spune:
Poate te ajuta asta : [http://www.linternaute.com/video/3652/pratique-la-sauce-bechamel/].
ina_nz spune:
Craticioara in care faci sa aiba fundul gros (eu fac in una identica cu a aluia din video), faina sa o rajesti bine, daca nu e prajita face cocoloase, dar nici sa se faca maro nu e buna.
Eu lapte pun rece nu cald si imi iese de fiecare data
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
hannen spune:
haha,eu vroiam sa zic ca mie nu-mi iese niciodata cu lapte rece,doar cu lapte caldut!Si nu mestec cu tel,cu furculita asa ma descurc mai bine si nici cratita speciala nu folosesc ...acum dupa cum se vede nu-i nici un secret probabil doar "mana".
Citeodata mai dau si eu gres(cind fac cu lapte rece,zic eu),dar in general imi iese super.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
valentinag spune:
Corina,amesteca cu telul si toarna lapte putin cate putin,nu tot odata!Nu are cum sa nu-ti iasa asa!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
bubu05 spune:
Chiar azi am facut niste cannelloni si am facut sosul beshamel asa: 50 g unt, l-am pus la topit in craticioara de inox, cu fund dublu, apoi am pus 3 linguri cu varf de faina, toatao data, si am amestecat cu telul (ala para), si am pus 500 ml lapte, al meu era rece de data asta, putin cate putin. Cand a inceput sa fiarba s-a ingrosat si am amestecat continuu tot timpul. Nici un cocolos nu face, ever . Am condimentat apoi cu sare, piper, nucsoara si am adaugat o lingura de parmesan. Si gata, super delicios!
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras
madau spune:
Eu prajesc faina in unt si apoi adaug lapte fierbinte pe deasupra, putin cate putin amestecand cu telul. Nu mi-a facut cocoloase niciodata.
Daca tot nu reusesti, strecoara sosul si apoi il mai pui putin la fiert pana se leaga ca lumea
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , www.flickr.com/photos/madau/sets/72157606362146432/" target="_blank">de la 2 la 3 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
margele si alte zorzonele
Aldebaran spune:
Multumesc, fetelor, pentru raspunsuri. Am sa cumpar si eu tel din ala de sarma de care ziceti, pana acum numai cu lingura de lemn am facut. Si recunosc, eu pun laptele cam dintr-o data sa scap de el...
Bubu05, spune-mi, te rog, cu ce faci cannelloni, cu umplutura ca de lasagna?
Aris
Corina
louisea spune:
Mai poti incerca sa amesteci o parte din lapte cu faina intr-un borcanel. Pui capac la borcanel si agiti un pic pana se amesteca, apoi amesteci si cu restul de lapte si pui peste untul topit in cratita si amesteci cu telul..
Daca dupa ce l-ai agitat in borcal vezi cocoloase, il dai prin sita inainte sa-l amesteci cu restul de lapte
-----------------------------------------
Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci
bubu05 spune:
Uitati aici reteta mea de cannelloni cu spanac
http://www.bucataras.ro/cannelloni-cu-spanac-si-branza/
Se pot umple cu sosul bolognese, reteta este asta http://www.bucataras.ro/paste-bolognese/
Oana, mami fericita de Eric-Stefan (18 aprilie 2008)
si Vlad-Ionut (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Bubu mare
www.onetruemedia.com/shared?p=774cd5d8b8e87294224ee2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmulete
Poze
www.bucataras.ro/" target="_blank">Bucataras