Sezatoarea canadiana (136)
Raspunsuri - Pagina 18
biscu spune:
Ana, uite o alta alternativa la x-ray: www.vitalitymagazine.com/digital_infrared_breast_thermography" target="_blank">http://www.vitalitymagazine.com/digital_infrared_breast_thermography
multa sanatate
Magdone spune:
AnaS, multa multa sanatate!
Olga, si eu as zice ca nu se merita sa te chinui asa, mai bine la distanta, mai mult stai cu grija decat sa te ajute.
Laura, da sper sa vina ai mei, acum asteapta raspunsul de la viza. Doamne ajuta!
Vai Mona, acum am citit, asa au trimis si ai mei actele, ma ingrijorez, ca nici ai mei n-au primit inca un raspuns si a trecut deja o saptamana. Nici nu stiu ce as face in situatia asta.
Magda, cu Razvan (5 ani) si Olivia (9 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Margott spune:
Mona poate ar fi bine sa trimiti un mail la ambasada, in care sa le explici situatia, eventual sa atasezi copia dupa chitanta de la dhl. De obicei nu dureaza mult pana sa raspunda.
http://community.webshots.com/user/arcultro
http://community.webshots.com/user/Margott2009
maru spune:
Mona, imi dai fiori, ca si ai mei tot cu DHL au decis sa trimita actele, sa nu mai mearga pana la ambasada
Emma Invinge cancerul! Inaltam ruga fierbinte miercuri, 25 martie, ora 12 ora Romaniei, ora 6am ora Canadei!
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
mikiion spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanagabriela Si citeva stiri interesante : Ghiseu unic pentru a gsii o gradinita la Montreal: http://www.cyberpresse.ca/vivre/famille/200903/23/01-839403-un-guichet-unique-pour-les-garderies-a-montreal.php Si vesti bune pentru mamicile cu copii sub 2 ani din Quebec: Le ministre Tomassi a toutefois rappelé que, dès l'an prochain, le gouvernement augmentera de 7000$ à 9000$ le montant admissible au crédit d'impôt remboursable pour les frais de garde. «Pour les parents dont le revenu familial est de 125 000$ et moins, le coût d'une place de 25$ à 35$ par jour en garderie privée équivaudra pratiquement, avec ce crédit, à celui d'une place à 7$.» Le ministre a aussi réitéré l'engagement du gouvernement libéral de créer 15 000 nouvelles places en garderie d'ici la fin de son mandat, en 2013. Il a dit espérer que chaque région du Québec ait droit à son guichet unique d'ici septembre 2009. Oana, mama lui Antonia |
Buna gluma, sunt inscrisa la ei din 2006 Si acum un an cand am sunat s-a rastit unul la mine, ca nu stiu ca se asteapta doi ani pentru un loc, cum am tupeul sa vreau un loc dupa doar un an jumate? Plus ca gradinita pe care o vizam a iesit anul trecut din cooperativa ( nu stiu de ce)si apoi au amestecat listele intr-un hal, lista noua si lista veche ca nu mai comentez.
Poate daca controleaza statul putin o sa ajunga si sa functioneze, cum am vazut ca merge in Laval ghiseul unic.
Iar de cresterea de la 7000 $ la 9000$ as vrea sa am si eu informatii si nu gasesc. pentru ca eu platesc 35 adica peste 9000 pe an, si pana acum nu imi recunosc ca cheltuiala decat 7000. De cand se aplica cresterea asta? Din 2009 sau 2010. Cred ca o sa sun la Revenu Quebec sa intreb.
Oricum merci Oana ca mi-ai adus aminte ca sunt inscrisa si la astia. Toata dimineata o sa-i sun pana ii prind sa ii mai intreb ce mai fac
Eu sunt super nervoasa cu gradinita, pentreu ca anul trecut am platit( calcul facut cand am facut impozitul) 17 pe zi, ceea ce mi se pare enorm pentru mine. Vorbesc de calculul final, dupa ce scad ce mi-au dat ei la impozit.... Asa ca acum reincep cautarea gradinitei. Macar din septembrie sa gasesc ceva, dar nu dau cea buna de acum numai pentru ca e alta la 7 cad. Ca eu am in cartier 2 care sunt mai proaste si sunt la 7 cad( spatiu plus mediul familial de provenienta)Conditiile ideale: La 7 cad in CPE...Cu o curte cu multe jocuri. La maximum 5 km de casa. Cam multe conditii vreau. Si sa am si acces in autobuz. Asta daca nu imi iau permisul.
mimitete spune:
Laurajr, ktrinel, inacanada multa sanatate si aveti grija de voi.
AnaStroe, imi pare tare rau d evesti dar sa ai incredere ca o sa fie bine. Distratie placuta si vreme buna in vacanta!
Dana, ai fost la endocrinolog, te-ai mai linistit?
pitilache, condoleante.
ritah, multa sanatate, virusul/bacteria de anul asta a "indoit" pe multi care de obicei nu se imbolnavesc usor.
Olga, spune-i "multumesc de ajutor dar mai bine ne descurcam si singuri" si trimite-l acasa ca o sa te urci pe pereti de nervi cind o sa fii oricum cu hormonii in pioneze si el n-o sa te ajute.
Ica, multa sanatate lui ala mic.
Cit despre soacre/mame, oricit te iubesti cu ele, convietuirea in aceeasi casa, chiar daca casa e foarte mare, nu e usoara si trebuiesc multe compromisuri.
Hai mai ktrinel, ca e asa de cuminte minunea ta ca poti sa vii la intilnire. Eu tot mai sper ca simi vine cu baiatul
mikiion spune:
acum am apucat sa citesc si restul
Pitilache condoleante.
Ana multa sanatate si vacanta placuta.
Vezi ca la ville marie au o tehnica noua de mamografie numerica, dar care nu e acoperita de Soleil. Am inteles ca la alte centre e acoperita de asigurarea de stat.
Eu din cate stiu la varsta ta sanul nu mai e asa de dens iar mamografia ar fi mai fiabila. Dar cred ca ei respecta o procedura idioata. Eu le-am facut pe amblele .
revenind la service de gard, obsesia mea.
http://www.budget.finances.gouv.qc.ca/Budget/2009-2010/fr/Garde2009_Francais.html
Asta e noul util de calcul, cat e de bun nu stiu.
Si aici un document unde gasiti gradinitele care au primit locuri in plus. In zona mea nu e decat una( acolo unde nici macar pe lista n-am reusit sa intru, insa o prietena care nici macar nu era pe lista a obtinut loc) dar in alte zone( Monicutza am vazut CPE bois de Boulogne pe lista ) s-au primit locuri.
http://www.mfa.gouv.qc.ca/publications/Places_06_Montreal.pdf
monicutza_bb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mikiion Eu sunt super nervoasa cu gradinita, pentreu ca anul trecut am platit( calcul facut cand am facut impozitul) 17 pe zi, ceea ce mi se pare enorm pentru mine. Vorbesc de calculul final, dupa ce scad ce mi-au dat ei la impozit.... |
Miki cum adica ai platit 17 cad din 35 cad pe zi? Inteleg ca depaseste plafonul acordat, dar totusi daca la o gradi de 25 cad pe zi parintelui i se ramburseaza pana la 7 cad pe zi (dar cineva mi-a zis ca ajunge la 6.25 cad pe zi) inseamna ca subventia este de 18 cad pe zi. Deci guvernul plateste tot 18 cad pe zi si pt gradi mai scumpe de 25?
Nu v-ar avantaja mai mult sa va mutati in alta zona unde sa gasesti mai usor gradinita pt Marc? Poate ca diferenta la chirie (nu stiu daca platiti mult sau putin) ar merita pt linistea voastra.
Fetele care lucreaza in conta am si eu o intrebare: daca platesc gradi cu 25 cad pe zi si cer retur d'impot anticipat la fiecare 3 luni este acelasi lucru cu declarat totul la sfarsit cand imi fac impozitul? Adica daca acum la 3 luni primesc inapoi 1170 cad (exemplu) inseamna ca la sfarsit de an (in cazul in care nu aleg returul anticipat) as primi inapoi vreo 4500 cad, echivalentul diferentei de 18 cad intre 25 si 7 cad? nu stiu daca ati inteles ce vreau sa zic ca am explicat asa alambicat, dar si pt mine este nou, pana acum am platit tot din buzunar indiferent ca era 20 sau 7 pe zi.
Pitilache condoleante
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13
Monica & printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) & nazdravan de Alex (18 iunie 2006) & tati
"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."
mikiion spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui monicutza_bb
Miki cum adica ai platit 17 cad din 35 cad pe zi? Inteleg ca depaseste plafonul acordat, dar totusi daca la o gradi de 25 cad pe zi parintelui i se ramburseaza pana la 7 cad pe zi (dar cineva mi-a zis ca ajunge la 6.25 cad pe zi) inseamna ca subventia este de 18 cad pe zi. Deci guvernul plateste tot 18 cad pe zi si pt gradi mai scumpe de 25? Nu v-ar avantaja mai mult sa va mutati in alta zona unde sa gasesti mai usor gradinita pt Marc? Poate ca diferenta la chirie (nu stiu daca platiti mult sau putin) ar merita pt linistea voastra. Fetele care lucreaza in conta am si eu o intrebare: daca platesc gradi cu 25 cad pe zi si cer retur d'impot anticipat la fiecare 3 luni este acelasi lucru cu declarat totul la sfarsit cand imi fac impozitul? Adica daca acum la 3 luni primesc inapoi 1170 cad (exemplu) inseamna ca la sfarsit de an (in cazul in care nu aleg returul anticipat) as primi inapoi vreo 4500 cad, echivalentul diferentei de 18 cad intre 25 si 7 cad? nu stiu daca ati inteles ce vreau sa zic ca am explicat asa alambicat, dar si pt mine este nou, pana acum am platit tot din buzunar indiferent ca era 20 sau 7 pe zi. Pitilache condoleante Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, ora 13 Monica & printesa Aylin Nicole (27 iulie 2007) & nazdravan de Alex (18 iunie 2006) & tati "Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body." |
Ziceam ca ma apuc de lucru( ca e singura jumatate de zi cand sunt acasa fara pitic cica ca sa lucrez si sa fac curatenie nici macar n-am deschis fisierul) dar am vazut mesajul tau. Sunt multe amanunte personale pot sa ti le dau pe privat ca eu am studiat problema. Iti pun PM, ca scrisesem si mi-am dat seama ca suneam prea multe, gen venitul meu...etc.
Da, ei considerau doar maximum 25 cad pe zi. S-ar putea sa se schimbe din 2009 dar n-am vazut inca nimic. Eu am primit avizul de cotizatie mult inainte de buget, asa ca poate mi-l schimba acum.
OlgaTarziu spune:
Va multumesc....
Deocamdata am draci nu alta. Sper sa fiu mai bine curand. Dar se pare ca scandalul i-a prins bine. Incepe sa intrebe ce sa faca...
Va las ca nu pot sta pe scaun de contractii si crampe. Asa simt ca se intampla pe saptamana viitoare!