Asistata sau nu de sot la nastere???????

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

MAI FETELOR ,,,ESTE EXACT ASA CUM SUNETI VOI,,ADICA ESTE BINE SA ASISTE SOTUL LA NASTERE caci te tine de mina caci iti va face masaj caci te va intelege mult sau mai putin in timpul durerilor! dar acum eu am o intrebare si cu totate caci se zice ca nu este asa eu tot va intreb!
Eu mereu am intrebat-o pe Mama mea problema asta caci a nacut 5 copii,,dar Mama mea mereu mi-a spus ..asteapta si vei vedea cum va fi si ce va fi...acum intrebarea mea este ...
In timpul cind nastem oare nu avem aceea senzatie de a face si de a trage cite un pirttt?????...la mine asta este o problema care nu cred ca as putea face fata...
Sa nu aruncati cu rosii....este doar o intrebare si raspunde cine vrea
Pupici

Elena cu burtica & sotul AL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Elena, ai sa vezi ca atunci cind vine momentul, un "gaz" este cea mai mica grija a ta !

Nastere usoara,
Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudya spune:

julia23 ,ai citit cum am nascut eu?Daca nu,cauta la naserea pe glob si te vei lamuri cum e cu sotul langa tine.Pe scurt,multumesc lui Dumnezeu ca am putut fi impreuna atunci,iar el,chiar daca inainte spunea ca nu rezista,acum e foarte mandru de cat de cooperant a fost si ca a fost primul care a vazut fetita.

Elena,citeste si tu cum am nascut si ai sa vezi ca exact asta trebuie sa fie senzatia cand impingi.Cel putin asa m-a invatat asistenta care a fost langa mine.Dar cum spunea si ancadm,nu o sa-ti mai pese atunci si te vei gandi ca abia astepti sa vina bebe.Important e ca si personalul sa fie dragut si sa te incurajeze .Acolo unde esti nu ma indoiesc de asta.Curaj si nastere usoara!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra M spune:

A nascut cineva in Timisoara asistata de sot? La ce Spital se poate?
Sunt inca la inceputul sarcinii, dar sotul meu mi-a spus ca vrea sa ma asiste la nastere inca dinainte de a ne casatori.

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Stie cineva daca la Filantropia te poate asista sotul la nastere?
Multumesc mult!
Adrianain 18 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Salutari viitoare mamici si actuale!
Mi se pare super aiurea sa nu fie lasat sotul in sala de nasteri. SUPER aiurea. Au am vrut sa nasc acasa, dar in ultimul moment a trebuit sa merg la spital (evident si sotul). Ce sa va zic ca acolo i-au propus sotului sa faca poze, sa filmeze, sa faca ce vrea el (i-au propus chiar si sa-i dea calmant ca era mai agitat ca mine). Nu s-a uitat direct (intelegeti voi), ci il tineam de mana (l-am invinetit). Initial nici eu nu am vrut sa fie acolo in momentul expulziei (nu de alta dar a fost odata cu mine la gine si nu i-a placut ce a vazut), dar in valtoarea evenimentelor am uitat de tot si il vroiam cat mai aproape. Eu zic ca in acele momente doctorii trebuie sa faca orice ca TU sa te simti degajata, asa ca (ma repet), daca tie iti face placere si bine sa fie sotul langa tine, spune-le ca asa vrei si sa-ti asculte rugamintea.
Toate cele bune, sarcina placuta si nastere usoara (pt viitoarele mamici).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Noi am fost atit la cursurile prenatale impreuna cit si la nasterea lui Patrick; si uite ca acum ne pregatim din nou si el isi doreste sa asiste a doua oara si sa fie linga mine in acele clipe.
Din partea mea un da hotarit...
Nu stiu in RO daca in foarte multe spitale e posibil asa ceva.

narcisa 20 saptamani si bb Patrick 1 an si 2 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amik spune:

eu ma-m chinuit teribil la nastere.si mi-as fi dorit atat de mult sa il am pe razvan langa mine.doar pt a ma tine de mana sau pt a ma masa pe mijloc in timpul contractiilor acelea infioratoare.dar el era in curtea spitalului,innebunit,dandu-mi mesaje in disperare-ca nu eram in stare sa vb tot timpul.
eu cred ca e un lucru nemaipomenit sa il ai langa tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caion spune:

Inainte de toate imi cer iertare ca intru pe o pagina "interzisa barbatilor" si daca asta v-a deranjat, promit ca nu o mai fac...

Se stie ca femeia este cu mult mai rezistenta decat barbatul la dureri, atat fizice cat si psihice. Sunt barbati care la cea mai mica raceala sau la cel mai mic junghi se vaieta, iar la cateva picaturi de sange lesina! Cunosc putine femei care au lesinat la vederea sangelui la analize sau la o rana si multi barbati care au lesinat. Sigur, nu trebuie generalizat, dar asta e totusi un adevar.
Si atunci pt. un barbat sensibil la sange, dureri, strigate poate sa fie o experienta dura si sa vrea sa o evite. Din ce in ce mai multi barbati insa, datorita iubirii din sufletul lor reusesc sa treaca peste aceasta si doresc sa asiste la nastere.

Ub bun prieten stabilit in Germania cu sotia lui si-au dorit un copil. Dar si-au dorit tot ce e mai bun pt. acest copil. L-au conceput alegandu-i zodia, sexul (dupa niste invataturi yoghine - ei au practicat mai intai yoga pentru a concepe un copil cat se poate de sanatos), au urmat chiar o alimentatie cat mai pura, lacto-vegetariana, in timpul sarcinii viitoarea mamica a practicat niste exercitii pe care i le recomandasem dintr-o carte despre nasterea fara dureri si visul lor s-a implinit. Acum 10 ani, pe 31 august, s-a nascut o minunata fetita al carei nas au vrut sa fiu. Mama a nascut acasa, au inchiriat un bazinas special pentru travaliu pe care l-au umplut cu apa calda (s-au documentat inainte), au pus o muzica relaxanta, linistitoare si, intr-un timp scurt de la declansarea travaliului si aproape fara dureri, fetita s-a nascut.
Tatal a tinut-o de mana si a taiat cordonul ombilical. Au mai fost asistati doar de o moasa. Ce sa va mai spun? I-am serbat anul acesta cei 10 anisori in Constanta.
In Romania, in randul medicilor, exista inca multe prejudecati si, fara sa fie neaparat numai vina lor, o anumita ramanere in urma pe aceasta directie fata de alte tari. Dar atunci cand cei 2 soti isi doresc lucrul acesta si barbatul are o mare putere de transfigurare pentru a vedea in acele momente ale nasterii un adevarat miracol cosmic, iar in sotia lui o zeitza a iubirii, frumusetii (fizice si sufletesti) si a fecunditatii si maternitatii - atunci medicii ar trebui sa permita ca barbatul sa asiste la nastere si sa tina cont si de latura sufleteasca a cuplului, nu numai de cea anatomica a nasterii.

Inca o data scuze pentru amestec. Nu sunt un strain de domeniu, impreuna cu un prieten medic am pregatit mai multe femei pt. nastere, si stiu cat este de important ca sufletul femeii sa simta in acele momente fiinta iubita alaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Si eu ma numar printre mamicile asistate de tatici la nastere si va spun ca e un lucru extraordinar. As fi trecut mult mai greu peste acele momente daca nu ar fi fost acolo sa ma incurajeze si sa ma tina de mana.Desi travaliul a durat putin, durerile mari mai putin de o ora, el a fost alaturi de mine si a putut sa-si vada fetita din prima clipa. A fost foarte fericit pentru ca a putut face asta.

mihaela

Mergi la inceput