Hipospadias(10)
Raspunsuri - Pagina 16
nicpop spune:
Buna seara ,
Sunt mama unui baietel operat la Zalau de catre dr. Hadidi si dr. Toth. Am avut cateva postari si dupa prima interventie. Lipsa mea de pe acest forum este justificata de faptul ca mult timp dupa prima operatie n-am mai putut sa vorbesc despre experienta prin care am trecut.(sper ca macar parte dintre voi pot sa inteleaga asta)
In 27 mai am scapat definitiv de toate temerile si groaza care mi-a provocat-o acest hs. Fiul meu a fost operat pentru reconstructia preputului , operatie finala .
Diagnosticul a fost : Hipospadias anterior cu preput intact . Prima interventie a constat in : Uretroplastie (procedeu Mathieu) , au trecut cele 6 luni in care nu au aparut nici un fel de complicatii si a urmat plastia de preput. Sambata , la doua zile de la operatie am plecat acasa iar astazi a fost ziua in care l-am privit pe fiul meu facand pipi din picioare- victoria finala.
Fiul meu nu a fost diagnosticat la nastere cu hs , medicul pediatru mi-a spus ca nu e problema ca deschiderea canalului urinar nu este in varf , e doar o problema de cosmetica , medicul urolog mi-a spus ca urineaza normal ca are canalul larg si nu e o problema ca urineaza stand pe colacul wc pentru ca in aceasta pozitie se goleste mai bine vezica urinara , va face el din picioare cand va fi mai mare. Si uite asa , fiul meu a fost operat la 6 ani. M-am dat cu capul de toti peretii cand dr hadidi mi-a spus ca am intarziat cam 5 ani cu aceasta operatie , dar acum respir usurata ca s-au terminat toate cu bine. Sper ca nu va ramane cu urmari , am vorbit foarte mult cu el in ultimul an despre ceea ce se va intampla. A doua operatie a trecut-o chiar foarte bine.
Parte dintre voi stiu ca la Zalau a fost un workshop pe tema hs cu invitati din mai multe tari.
O sa postez aici cateva linkuri cu detalii (operatii live)...eu n-am reusit sa vad decat max 3 secunde. Poate ca parte dintre voi au taria sa vada ce inseamna o operatie de hs
http://www.ztv.ro/video.html?task=videodirectlink&id=2153
http://www.ztv.ro/video.html?task=videodirectlink&id=2154
http://www.ztv.ro/video.html?task=videodirectlink&id=2152
http://www.adevarul.ro/articole/sansa-la-viata-noua-pe-ruta-cairo-zalau.html
Va doresc si voua sa treceti cat mai usor prin aceasta experienta a hs si sa aveti parte de zambetul unei vicorii finale . Multa sanatate micutilor vostrii !!!
roxana c. spune:
Nicpop, ma bucur ca totul a trecut si acum baietelul tau e bine. Va mai duceti la control, ce v-a spus, cat timp de acum in colo? De baietelul lui Makaua ce stii, parca avusese un inceput de stenoza atunci, dupa operatie, ce face acum, e bine si el?
De baiatul Monitutei stiu ca urma sa-i scoata sonda dupa 2 zile, cred ca azi.
Mai tineti minte, baiatul lui Eramyse de cine va fi operat? Ma duc sa caut in urma, ca nu mai stiu.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
filofteia spune:
Da Roxana, au facut inmultirea si impartirea, doua saptamani au dat teste in fiecare zi din ele, iar acum Adi le stie foarte bine. In vara ma gandesc sa-l invat inmultirea cu doi termeni, ca la tabla inmultirii nu mai avem ce repeta.
Nicpop si eu ma bucur ca ati trecut cu bine peste asta. Si totusi la 6 ani sa inteleg ca nu facea din picioare ca nu putea?
nicpop spune:
Mergem la control peste o luna (il vede dr. Toth) si apoi la 6 luni de la operatie cand va veni si dr. Hadidi.
Dupa prima operatie am fost la control doar la o luna de la operatie apoi am facut poze si le-am trimis celor doi medici si m-au asigurat ca nu mai este nevoie sa fac drumul pana la Zalau pentru ca este in regula.
Copii operati in prima serie (acum 6 luni)sunt bine , baietelul lui Makaua a crescut mult si el a venit pentru operatia finala -reconstructie preput.
Dr Hadidi si Toth mi-au spus sa aleg metoda plastiei : circumcizie sau reconstructie preput. Mi-au explicat avantajele si dezavantajele celor doua metode si am ales reconstructia. Eram destul de nesigura in aceasta alegere pentru ca am citit tot felul de opinii controversate in privinta celor doua metode dar m-au asigurat ca am ales ce e mai bine pentru fiul meu. Am un prieten al carui fiu a fost circumcis dupa nastere , acum baiatul are 16 ani si e total nemutumit de forma penisului , le spune parintilor tot timpul ca el vrea sa fie la fel ca si ceilalti colegi ai lui.
Monituta e bine , cu emotiile si reactiile unei mame care trece prin experienta asta. Micutul ei e un cuminte si un scump , a trecut cu bine de operatie , nu stiu nimic in privinta sondei pentru ca eu am plecat sambata din spital.
Recomandarile finale postoperatorii au fost: evita baia o luna , evita bicileta , sporturi si jocuri violente. Ca tratament am primit: antibiotic -augumentin , nurofen , si unguent cu kanamicina.
Restrictiile legate de baie , bicicleta le-am tinut cu sfintenie si dupa operatia trecuta. Fiul meu daca sta in apa 5 min i se fac mainile si picioarele buretei , stiam ca firele se resorb intr-o luna sau chiar mai mult si mi-a fost tare teama de contactul cu apa in zona operata. Asta nu inseamna ca am fugit de apa o luna, ii faceam dusuri scurte si il imbracam cu chilot (pampers) pentru piscina -se gasesc in farmacii
nicpop spune:
Filofteia
Pana la 3 ani a facut din picioare , dar nu tot timpul. Jetul ii curgea foarte in jos si se stropea pe picioare. Apoi de la 4 ani cand a mers la gradi a refuzat sa faca din picioare pentru ca se stropeste si rad copii de el , ba mai mult , nu mergea niciodata cu toti copii la toaleta . El imi spunea ca nu asta e motivul ci ca nu poate sa faca. Acum, dupa operatie am insistat sa incerce sa faca din picioare. A avut retineri la inceput , dupa ce a vazut cum curge jetul a inceput sa rada fericit si sa tipe de bucurie ca face pipi ca baietii.
theooo spune:
LA MULTI ANI ! sa ne traiasca toti copiii, sa creasca mari ,frumosi si sanatosi.
nicpop , felicitari pt reusita operatiei. interesante linkuri dar greu de vazut. poate doar taticii vor reusii sa vada asa ceva ca noi nu prea cred.
cristidogaru spune:
Buna ziua!
Acum am ajuns acasa de la control la Bucuresti. Dl. Basca era in operatii si mai dura doua ore pana sa iasa. Dl. Andriescu a ajuns la policlinica dupa ora 15-si el intrase in sala de operatie. A venit singur.Toti rezidentii erau cu Basca.
In urma controlului facut de dl. Andriescu am aflat si diagnosticul: "stenoza de meat". A intervenit cu o penseta pe capul putei sa incerce sa largeasca canalul si ne-a programat peste doua saptamani la un nou control in urma caruia va hotara ce face mai departe-pune sonda pe canal sau face alta interventie cu penseta.
A fost groaznic. A plans bietul copil foarte tare. Si ce este noutate, plange la pipi. Stiam ca se va intampla asa, pentru ca ne-a avertizat dl. Andriescu de o usturime vreo doua zile.
Bun. Cam asta a fost. Sunt foarte obosita, dragelor.
Voi iesi.
A. Am fost intrebata de Pregnyl-cat a durat efectul injectiilor. Pai este cam greu sa ma pronunt pentru ca puta ar fi putut fi inflamata si in urma interventiei chirurgicale. Nu stiu ce sa spun. As spune ca am descoperit o revenire la forma initiala cam la 3-4 saptamani dupa operatie, dar nu o pot pune pe seama interventiei (tumefierii) sau a injectiilor.
Sanatate tuturor.
Cristina
radusca spune:
theooo credeai ca taticii sunt mai puternici??? Aiurea, sotul meu nu a rezistat sa vada imaginile nici o secunda, nu a suportat nici macar sa ii povestesc cam ce se intampla, pe cand eu....le-am urmarit pe toate si daca as fi putut as fi bagat si capul in monitor sa vad mai bine ce si cum.
La multi ani si multa sanatate le doresc tuturor copiilor.
Baietelul eramysei va fi operat de dr. Topor.
Succes tuturor celor care urmeaza si recuperare usoara si rapida celor operati la Zalau.