Hipospadias(10)
Raspunsuri - Pagina 14
filofteia spune:
Monituta, super site-ul.
Theoo, lasa-l dezbracat si tine-te dupa el, ca altfel nu vad cum sa-l urmaresti. Fistula cel mai des apare unde a fost gaura veche. In general de face pentru ca pielita din care a fost reconstituita uretra nu rezista la urina, de aceea se si pune sonda, ca noul "material" sa nu vina in contact cu urina.
Daca totusi noua uretra nu are nimic in continuare, operatia de fistula este mai usoara, practic nu se mai reconstituieste uretra ci doar se coase gaurica.
yonacr spune:
Buna fetelor, iata ca dupa mult timp reusesc sa intru. Am citit theoo, si baietelul meu a avut la fel, la cea de-a doua op. ne- am dus pentru plastie de preput, dar n final era si fistula pe vechea gaurica. Am fost la control in mai si ne-a zis ca este bine, ca n-ar mai fi fistula, dar intro seara stand linistit am observat o gaurica pe preput, sunt foarte dezamagita, sper sa nu fie si pe vechea gaurica.
Pana la anul nu mai mergem la control decat doamne fereste de vreo urgenta, l-am stresat destul si asa, oricum deocamdata nu ma mai gandesc la nici o operatie.
roxana c. spune:
O tot sun pe Gratiela de ieri s-o rog sa intre sa o lamureasca pe Theooo, ca stie mai bine ce si cum, dar nu-mi raspunde pe nr de Cosmote( acolo am eu minute ), oare nu mai are nr acela, stiti vreuna?
Cristina, iarasi? Te-ai uitat bine, esti sigura, ptr ca uneori in zona aceea e pielea mai cutata, am si eu impresia ca e ceva, dar cand ma uit atent e bine, multumesc lui Dzeu. Cand v-a zis sa va mai duceti la control, dupa 6 luni sau 1 an?
M-am uitat si eu pe situl acela dat de Monituta, interesant, intr-adevar, dar dupa ce m-am uitat la pozele de acolo, pot spune ca la Calin nu arata ca in niciuna, era altfel, nici n-avea santul acela , deci cum bine spunea dr. Basca...sunt f multe tipuri.
Calin are aprox 10 zile de cand face la olita, pampersul il mai punem doar noaptea, dar si atunci dupa ce adoarme, ca altfel nu-l mai vrea, iar dimineata la prima ora( 5-6) si-l da singur jos si cere la olita.
Azi dimineata s-a trezit si a inceput sa spuna ca-l doare " cucul". Am crezut ca-i iritat, m-am uitat...nici vorba, nici la "cuc" si nici la fundulet. El tot plangea "auuuu, cuc" si spunea ceva de "nenea", va dati seama ca ma bagase in sperieti, dar ca sa-mi dau seama ca de fapt visase, si cred ca-l visase pe d-nul dr, probabil ca fusese iar la control. In concluzie, noua ne-a spus sa mergem la control in septembrie, dar ne vom duce la clinica, la Diagnosis, ca acolo nu-i mai umbla pe uretra, doar se uita.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
theooo spune:
buna dimineata
multumesc fetelor pt raspuns.
roxana, chiar ma gandeam sa te rog sa vorbesti cu gratiela....poate mai citeste pe aici si imi raspunde.oricum, multumesc mult.
eu il urmaresc zilnic pe bebe cum face pipi, il las fara pampers si saracul a inceput sa faca la comanda pipi ca sa pot vedea, dar nu stiu cum sa spun......el a avut santul ala si inainte de operatite si acum dupa operatie ar trebui sa aiba gaurica noua acolo, nu? sau vorbesc eu prostii? problema este ca i-am "disecat" putulica si nu vad nici o gaurica si deci chiar nu -mi dau seama pe unde ies acele picaturi de urina pt ca jetul iese clar pe la fistula. imi este teama sa nu mai functioneze uretra noua cum spunea emilia .
yonacr, la tine mai face pipi si prin fata pe gaura noua? face bine cu jet sau tot intrerupt?
multumesc tuturor
gogosel spune:
fetelor, am si eu cateva intrebari:
1. de unde cumpar Pregnyl 500ui?
2. cam care sunt efectele adverse?
3. are efect in marirea putzulicii?
de ce? am un baietel de 1.9 ani si am fost la un control urologic la Gr Alexandrescu(la dr catalin...nu mai stiu cum...o recomandare)si a constatat ca are un ouletz "plimbaret" si cica cuculetul cam mic. si zice ca sa evitam o eventulala operatie, sa incercam cu pregnylul asta , 12 fiole. si nu stiu ce sa fac, adica nu stiu experiente traite, adevarate, reactii..etc.
voi ati urmat cu medicamentul acesta?stiu ca nu se mai importa si va trebui sa il luam de undeva din afara.
multumesc!
mami & bubu, foarte specialul meu
NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar
gogosel spune:
am gasit numele: CATALIN CHIRIAC- BABEI. Stiti ceva de dr acesta?am vazut ca este rezident ?pe site
roxana c. spune:
Gogosel, Pregnyl de 500 nu se mai gaseste de mult, doar sa ai noroc sa mai gasesti. Baiatul meu a facut Pregnyl, 2 serii de cate 3 injectii, avea si un testicol flotant, care dupa tratament nu s-a mai plimbat, acum....nu stiu daca din cauza Pregnilului sau nu. Putza nu s-a modificat ca marime, decat atunci, imediat dupa tratament, apoi a revenit la marimea initiala( sau ma rog, n-au fost efecte spectaculoase).
De dr de care scrii tu nu stiu nimic, n-am auzit numele lui prin spital cat timp am fost acolo, dar sunt multi medici si am mai auzit doar de cativa, care aveau pacienti cu mine in salon, restul....
Theooo, ce mai faceti, ati mai fost la spital sa-l vada dr pe bebe? Am vorbit cu Gratiela acum cateva zile, nu stiu de ce n-a intrat sa scrie.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
gogosel spune:
roxana, pai cumparam de afara. am si vb cu cineva care este in spania si cu cineva din germania. sigur o sa gaseasca pe acolo. injectiile i-au fost recomandate tot pt testicol flotant, ca sa evitam operatia, insa din ce am mai citit pe net, problema s-ar putea sa revina chiar si dupa ani buni. si mai zicea dr ca ar fi cam mica putzi. dar daca zici ca nu ramane marita....nu ne ajuta. luni mergem si la dr basca(am mai fost acum un an) sa auzim parera dansului despre situatia actuala.dupa, vom decide cum e cel mai bine.
poti sa ma ajuti cu nr de la spital? mi l-a scris pe foaia de control de la diagnosis insa am pierdut-o.stiu ca lune de pe la 15-16, la grigore alex, ca la clinica poate in toamna prindem loc.
si dr chiriac ne-a dat un gel- DERMOVAT- sa aplicam dimi si seara pe preput si pe inel, sa semai largeasca , "sa iasa cuculetzul", ca cica e pielea prea intinsa si nu lasa cucul sa "apara" decat fff mic.o luna urmam cu unguentul asta.sper sa dea un rez bun si de durata.
noua ne-a spus sa cumparam 12 fiole, sa facem 2 cure. mi-e teama insa de efectele secundare(sexualitate precoce??). la voi ce efecte sec au fost?
multumesc mult!