Par gras! AJUTOR!
Raspunsuri - Pagina 4
camelia_daniela spune:
Lo_li_ta, multumesc mult!
O sa-l incerc cu siguranta!
Doamne ajuta sa fie asta leacul ...
Salvasem toate link-urile de pe topicul despre shea butter, mai putin asta!![]()
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“God could not be everywhere and therefore he made mothers.”
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA in fiecare zi ora 13 !!!
LILIMAR spune:
Fetelor,
Sufar si eu de acelasi lucru.La recomandarea pritenei mele, care culmea este in Elvetia, mi-am cumparat samponul cu argila de la Aslavital si masca pt.par din aceeasi gama. Au inceput sa se vada rezultatele. Samponul se gaseste mai mult la magazinele naturiste, plafar.
moana spune:
Eu de cand am inceput sa iau Diane s-a imbunatatit simtitor situatia. O data la 4 zile. Iar de vreo luna ii fac o masca din unt de shea o data pe saptamana, inainte de spalare. Si parca arata si mai bine dupa acest tratament. Oricum am ajuns cu spalatul - o data pe saptamana. E posibil sa ajute si vopsitul cu henna.....caci am citit pe undeva ca usuca parul. iar eu ma vopsesc cu henna de vreo 3 ani buni.
emilia_m spune:
Off... Am si eu aceeasi problema. Trebuie neaparat sa ma spal zilnic, altfel arata groaznic. Mi-am facut permanent si acum il pot lasa 2-3 zile.. numai ca stiu ca nu va dura. Am incercat sa il las mai mult timp nespalat (adica 4 zile) insa nu a avut efect. Problema mea este ca imi si cade parul destul de mult (s-a subtiat firul si mi-a cazut asa mult ca mi-a zis o prietena ca i se pare ca incep sa cam chelesc
). La mine nu e totul chiar ok hormonal dar sunt inca in stadiul in care fac analize si iar analize.. si intre timp incerc diverse impotriva ingrasarii si caderii parului... acum mi-am luat sampon Clear cu lamaie pentru par gras, am si o masca de la Dove cu care imi dau doar pe varfuri o data pe saptamana (ca am varfuri uscate despicate si degradate), nu ma spal pe cap vineri si sambata ci tocmai duminica seara sa fiu ok luni, incerc sa rezist sa nu ma spal marti si ma spal miercuri si tot asa... chin...
Impotriva caderii parului iau cate o capsula de Revalid pe zi (sper sa nu imi creasca par prin alte parti ale corpului ca am auzit de cateva cazuri de acest gen)...
Emilia M
Copii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Angelinne spune:
Mie mi-au fost recomandate sampoanele profesionale de la Tony &guy iar gama se numeste Label M....eu cred ca sunt mult mai bune decit ce este pe piata...adica in magazine sau farmacii....
Loma spune:
Henna nu usuca parul, regleaza secretia de sebum.
Sfatul No. 1 nu mai folositi sampoane din comert, au prea multe chimicale, in special cele pt. par gras, sunt prea agresive asupra scalpului si mai rau fac. Glandele de la radacina firului de par sunt si mai senzibilizate sa refaca secretia de sebum dupa aceea. Nu mai credeti in reclame. Folositi numai masti naturale pt. par, cu grapefruit ori zeama de lamaie, gel de aloe, ulei de germeni de grau sau de samburi de struguri sau orice alt ulei la alegere. De asemnea si cateva picaturi de uleiuri esentiale de rozmarin si salvie amestecate in cu cele de mai sus regleaza f. bine secretia de sebum.
Din proprie experienta, pastilele de urzica (3 pe zi) sau cate un grapefruit pe zi ajuta.
camelia_daniela spune:
Loma, multumim pentru sfaturi!
Eu una voi incerca sa le aplic!
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“God could not be everywhere and therefore he made mothers.”
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA in fiecare zi ora 13 !!!
Lillian spune:
Ma alatur si eu.
Am deschis si eu un subiect asemanator cu ceva vreme in urma. Parul meu nu numai ca e gras... e gras, moale, rar si nu are nici o forma. Orice produs as folosi pt a-l apreta putin, imi face niste minuni pe pielea capului de as sta numai cu mana in par sa ma curat. Sa va spun ca ma uit cu invidie la alte femei si parca nu mai vad la nimeni asa par? Acum stiu ca existati, in jurul meu nu vedeam decat femei carora nu li se clinteste un fir de par, pe langa faptul ca au mult, mai sta si cum il aseaza de dimineata. Impreuna insa ii dam noi de cap. Inca mai sper.
Eu sustin ca principala cauza e hormonala. Cat am fost insarcinata uitam sa ma spal, era des, lucios, ondulat... apoi, cand m-am curatat de hormonii respectivi, l-a atras din nou gravitatia.
Am incercat cateva sampoane uscate, au oarece efect, dar trucul e sa le pulverizati dupa ce v-ati spalat si s-a uscat parul, nu la 1-2 zile, cand e deja gras. Unuii mai folosesc si pudra de talc... n-am incercat.
Am incercat si sa ma spal cat de rar se poate, dar, asa cum spunea o fata aici, imi da stare de nervi vecina cu nebunia, dar in fine, am rezistat, sa zic, o saptamana. Diferenta nu e f mare, dar e ceva.
Imi fac permanent lejer cam la 6 luni si asta ma mai salveaza. Are si un fel de forma, se mai si usuca putin, pare si mai bogat.
M-a sfatuit cineva odata sa il masez cu ulei de ricin si in timp se va regla cantitatea de sebuum. Nu am rezistat sa fac asta, dar cred ca e o idee care merita luata in calcul. Vad ca si aici ne-a sfatuit cineva sa folosim ulei. Care e ideea? Ulei peste... ulei? ![]()
Folosesc si eu masca de la Gerovital, dar de cand au schimbat reteta pur si simplu nu o mai pot intinde pe par. Aceeasi problema aparea si la uleiul de ricin simplu, mai sus, e prea vascos. Masca initiala, cu petrol, chiar ma ajuta. Daca stiam ca dispare, faceam stoc.
Am aflat zilele trecute alte cateva trucuri, inca nu le-am pus in aplicare: 1 lingura de bicarbonat de sodiu in sampon, apoi masezi pielea capului cu zeama de lamaie. Stati asa sa imi aduc notitele... Mai am un fel de sampon: 1 lingura Bicarb de sodiu cu care se freaca parul, apoi se limpezeste, se amsteca apa cu otet 50-50, se freaca parul, se lasa putin, se limpezeste iar. O sa incerc si asta. Fara sampon! Asta ar fi samponul. La mine in casa bicarb de sodiu si otetul sunt la loc de cinste, asa ca sper sa aiba un efect cat de mic si pt parul meu gras.
Mai am o solutie: sa adaugi la sampon 1 lingura suc de lamaie + 1 lingura gel de aloe vera. Nu am aceste gel, asa ca nu am testat nici asta.
Daca va incumetati sa testati solutiile mele, scrieti feedback aici, sa vedem ce merita sustinut.
L.
Lo_li_Ta spune:
Eu am reinceput sa-mi clatesc parul cu zeama de lamaie. Parca se vede o diferenta cat de mica, in timp sper sa fie din ce in ce mai bine. O sa comand totusi argila aia. Sampon de la Aslavital n-am gasit.
camelia_daniela spune:
Lo_li_Ta, ai comandat pana la urma acel rassoul "clay" ?
Acum m-am hotarat sa-l incerc si eu si voi face oo comanda destul de repede! Sper sa fie bine. Am mai gasit pe acelasi site indicat de tine si un Bentonite clay care ar avea efect "absorbant" asupra grasimii tenului si parului.
O sa incerc o combinatie din cele doua!
ASsteptam impresii/ noutati daca ai! 
Cami & Alexandra Daria
(02.01.2006)
Cresc si iar cresc ... !
“The child must know that he is a miracle, that since the beginning of the world there hasn't been, and until the end of the world there will not be, another child like him.” (Pablo Casals)
Ramas bun, EMMA! Nu te vom uita niciodata!