Cafea turceasca

Cafea turceasca | Autor: Jasmine

Link direct la acest mesaj

Imi place foarte mult cafeaua turceasca.In Bucuresti n-am gasit decat un sortiment : Mehmet Efendi.E foarte buna,dar n-o gasesc mereu.

As vrea sa stiu daca exista vreun magazin cu produse turcesti de la mama lor,poate gasesc si alte feluri de cafea.

Stiti astfel de magazine?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Da , sunt mai multe magazine in Bucuresti. In general, in cam toate macelariile turcesti poti gasi si alte produse,printre care si cafea tot turcesti, aduse direct din Turcia. Iti pot sa cateva exemple unde poti gasi:
-Macelaria Efendi , sos.Pantelimon nr 89
-Macelaria Cutitul de aur ,str. Ritmului nr.2

Mai sunt muuuulte, dar nu le stiu adresa exacta. Poti merge in Colentina, cam pe acolo sunt amplasate, daca vezi scris Kasap,( macelarie in turca) poti intra si sigur vei gasi cafeaua pe care ti-o doresti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cinezee spune:

CU ANI IN URMA BEAM, SI EU CAFEA TURCEASCA ...era foarte bunaa dar cu noasteam o araboauca si beam la ea

acum sincer fiindca este tare ..nu prea mai pot bea

pana la nunta mai sunt cam 5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

Da , sunt mai multe magazine in Bucuresti. In general, in cam toate macelariile turcesti poti gasi si alte produse,printre care si cafea tot turcesti, aduse direct din Turcia. Iti pot sa cateva exemple unde poti gasi:

Mai sunt muuuulte, dar nu le stiu adresa exacta. Poti merge in Colentina, cam pe acolo sunt amplasate, daca vezi scris Kasap,( macelarie in turca) poti intra si sigur vei gasi cafeaua pe care ti-o doresti

mersi mult
habar n-aveam ca la macelariile astea se mai gaseste si altceva inafara de carne
oricum n-am intrat niciodata
oare prin Drumul Taberei,Crangasi,Militari nu exista astfel de magazine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmine

Citat:
citat din mesajul lui cllaudia

mersi mult
habar n-aveam ca la macelariile astea se mai gaseste si altceva inafara de carne
oricum n-am intrat niciodata
oare prin Drumul Taberei,Crangasi,Militari nu exista astfel de magazine?

Nu stiu daca sunt si prin Militari, posibil sa fie. O sa-l intreb pe sot, ca el trebuia sa stie, ca doar e turc de origine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_s spune:

Si mie imi place cafeaua turceasca, dar nu stiu exact cum sa o prepar. Poate stie cineva sa imi dea cateva sfaturi. In turcia am vazut ca o faceau la spirtiera. Asta inseamna ca focul trebuie sa fie foarte mic? Si are vreo importanta forma ibricului? Ei folosesc ibricelea acelea foarte inguste la gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

eu folosesc un ibric obisnuit,ca n-am din ala "turcesc".Pun apa la fiert si cand da in clocot pun zaharul,apoi imediat cafeaua,o las sa se umfle o data,iau un pic de spuma/caimac si pun in ceasca,mai pun inca o data ibricul pe foc si cand se umfla cafeau inca o data e gata si o torn in ceasca peste caimac.

Mie imi place foarte mult.Nici o cafea "de firma cu pretentii" nu se compara cu cea turceasca.

Mergi la inceput