Aspirante optimiste, peste 35 de ani(16)
Raspunsuri - Pagina 17
guzelnico spune:
Buna dimineata, dragelor!
Galliciana, ai ramas cocoselul desteptator. Si vestile despre chistuletul tau sunt imbucuratoare. Te-ai alarmat degeaba.
Goldi, ai demarat procedura pt FIV? Esti pregatita?
Mona, cum te simti? Ai grija la ce eforturi faci, s-a intors pisaloaga si e cu ochii pe tine!
Simonia, a mai prins curaj sotul tau, i-ai explicat ca el doar tb sa presteze "lucru manual", adica nimic dureros? Cum merge procedura pt FIV?
Lyly mar, ce se mai aude cu fibromul tau? Te-ai operat?
Miki-miki, tu ce vesti ne mai dai?
Bun venit, fetelor noi!
Draguta, ai facut HSG, cum te simti? Care sunt concluziile dr?
Alina06st, e bine ca-ti faci analize inainte de sarcina. Dar nu-l uita pe sotul tau. Si el tb investigat.
Soricica, spune-i "soricelului" tau sa nu-i fie teama. Extirparea varicocelului nu dureaza mai mult de 15-20 min, a doua zi dupa interventie ii da drumul acasa, a treia zi are "trezirea de dimineata" normala si intr-o saptamana e ca nou. Cu exceptia cicatricei, desigur, care insa nu e mai mare decat cea de la apendicita. Eu ii spuneam sotului meu "elefantul japonez", a avut varicocei la ambele oute. Succes!
Calde imbratisari tuturor!

guzelnico spune:
Galliciana, nu te necaji, uite, iti trimit eu apa 

, depine pt ce iti tb.
Soricico, las' ca beau eu cafeluta Monei. Daca, DD ajuta, Mona are bb, nu tb sa exagereze cu cofeina. Si cum ea nu e prea ascultatoare
, mai bine ii spunem ca nu are voie.![]()
lyly_mar spune:
Nico, Bine ai revenit!

Inca nu m-am operat, am asteptat sa-mi iasa toate analizele .Ma duc la dr pe 9 aprilie. Probabil in luna mai o sa ma operez si ma bate tare gandu sa-mi fac embolizare,chiar daca dr a zis ca pot sa fac embolizare doar ca pregatire inainte de mieomectomie si ca el imi recomanda direct mieomectomie. Poate vrea DD si nu mai este nevoie si de mieomectomie.![]()
![]()
![]()
In rest, sunt cu ochii pe voi!![]()
![]()
![]()
si astept producatorul pt film ,ce film?facem serial ![]()
![]()
![]()
la toate fetele si sa dea DD numai vesti bune!
Mona40 spune:
Fete, alta viata....
Asa da activitate...
Nico e de vina pentru lincezeala....
Un lucru e sigur...ai un f bun simt al umorului, si asta sunt sigura este una din retete pentru reusita in ceea ce vrem noi.
Deci keep going this way...
Soricica,merci de invitatie la cafeluta, dar vezi " dusmanul de clasa" - sta la panda ca nu am voie de multa cofeina![]()
![]()
![]()

Sper ca operatia ta va decurge bine si vei putea sa te intorci pe metereze.
Pana atunci, pune-o si tu ...doar de cozonaci
, relaxeazate, si bucura-te din plin de Sarbatori.
Guzelnico,dragutza de tine, cati pupici sa-ti mai dam ca sa te alinam....un catralion 
Ma bucur ca te-ai refacut moral si sunt sigura ca in curand vei vedea soarele.
Goldy, Simonia, Miki, Lyly, Bafta si voua si va asteptam la o cafelutza, ....virtuala...ca asa e politica la noi.![]()
Dragutza, Alina, Soricica, pupici cu vesti bune
Gali, la tine ca la tine...iti trimitem tone de apa 

Lyly, asteptam sugestii pentru Foileton
Si acum la raportul zilnic.
Dragel mele...dupa cum stiti, eu Z 10 de la IUI, si sperantele mele, aproape nule..iar ca sa fie tacamul complet, ieri am avut rand la gastroenterolog avand serioase prob in reg anala , inclusiv fisura operata , hemo, + polib vizibil+ constip..)si am fost trimisa la...Colonoscopie.....foarte frumos si foarte recomandat, mai ales ca aceasta analiza nu este in cosul de sanatate al ministrului local si deci tre sa ma simt norocoasa, fiindca, la rec medicului pe motive serioase..., da se face gratuit.
Si mai beton este...ca dupa ce l-am anuntat ce sunt in trat de fertilizare, mi-a zis sa astept luna asta si doar daca nu sunt insarcinata sa facem analiza in mai....cu pauza de tratament de fert pana dupa analiza...
Daca sunt...o sa astepta pe dupa sarcina, fiindca nu e indicata...
Deci, daca e de NU, atunci avantajul este ca voi face in mod eficient o analiza care poate fi salvatoare de viata....
Vedeti ca exista si aspecte pozitive in a nu fi insarcinata?![]()
, asa consolare mai zic si eu.
Ma scuzati ca v-am introdus in orificiile mele.....
Tone de pupici tuturor, si merci ca existati...

Mona
:)
2 IUI nereusite,facut IUI 3 pe 23-24 martie,plina de speranta
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%
guzelnico spune:
Aurel-cris, cum fac sa atasez un fisier? Am incercat cu copy- paste in mesaj si nu am reusit. Help!
draguta spune:
buna! pup toate fetele!
ce noutati mai aveti?
eu maine merg la medic pentru HSC, sper sa vin cu vesti bune ceea ce va doresc si voua sa aveti
de cateva seri nici numai dorm
care stiti, ce analize trebuiesc facute inainte de sarcina, eu am fost internata pentru o metroanexita acum doua saptamani:mi-a facut analizele la sange care au fost bune, am avut o infectie urinara care mi-a spus ca se rezolva cu ceflaxinul care a spus ca este cu spectru larg si in continuare am luat acasa 7 zile de amoxicilina
altceva , analize mai sunt necesare??
Mona40 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui draguta buna! pup toate fetele! ce noutati mai aveti? eu maine merg la medic pentru HSC, sper sa vin cu vesti bune ceea ce va doresc si voua sa aveti de cateva seri nici numai dorm care stiti, ce analize trebuiesc facute inainte de sarcina, eu am fost internata pentru o metroanexita acum doua saptamani:mi-a facut analizele la sange care au fost bune, am avut o infectie urinara care mi-a spus ca se rezolva cu ceflaxinul care a spus ca este cu spectru larg si in continuare am luat acasa 7 zile de amoxicilina altceva , analize mai sunt necesare?? |
Dragutza,, iata aici cateva informatii care sper sa te lumineze.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=135146
Analize necesare inainte de IA: :
Dozari hormonale:
Ziua 2-5 (FSH , LH, ESTRADIOL)
Ziua 14 ( FSH , LH, ESTRADIOL,)
ziua 21 (ESTRADIOL PROGESTERON)
TESTOSTERON , TSH si PROLACTINA nu conteaza in ce zi a ciclului.
- analize uzuale sange
- investigatii serologice (Hepatita B- HBs, Hepatita C- HCV, HIV, VDRL)
- grup sangvin; Rh
- HSG / Histeroscopie
- Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Toxoplasma, Rubeola, Citomegalovirus, etc.
- Papanicolau
- sotul: - spermograma si/sau spermocultura
Barem minim de investigatii pt IAS sau FIV la Dacia Medical Center:
Pentru sotie:
1. Dozari hormonale Z3-5: FSH, LH, ESTRADIOL, PROLACTINA
2. Dozari hormonale Z21-24: PROGESTERON
3. Analize uzuale de sange: HEMOLEUCOGRAMA, UREE, CREATININA, GLICEMIE, CALCEMIE, TGO, TGP, GRUP+RH, COAGULOGRAMA
4. Investigatii serologice: HIV, VDRL, HBS, HCV
5. Zoonoze: TOXOPLASMA IgG;IgM, CITOMEGALOVIRUS IgG;IgM, LISTERIA, RUBELLA IgG;IgM.
6. Culturi col pentru: MYCOPLASMA, UREAPLASMA, CHLAMYDIA, SECRETIE VAGINALA, PAPANICOLAU
7. Histerosalpingografie
Pentru sot:
1. Spermograma
2. Investigatii serologice: HIV, VDRL, HBS, HCV, GRUP+RH
3. Dozari hormonale: FSH, LH, TESTOSTERON, PROLACTINA
4. Cariotip genetic ambii parteneri
5. Deletii brat scurt cromozom Y in patologia severa masculina
Laboratoare analize medicale:
Dacia Medical Center lucreaza cu Medlife. (Bv. Dacia nr. 101, vis-a-vis de Pta Spaniei, telefon: 0766536553)
avantaj: se poate recolta sange pt. analize, spermograme, etc, consultatii la dr. de specialitate (tot aici e si dr. Diana Cocei, dr. Bekir si dr. Bucur - sotul Cezarei, care e androlog, deci numai bun pt. sot), monitorizari si inseminari, toate intr-un sg. loc.
- IDS Laboratories (Calea Dorobantilor nr. 58, sector 1, telefon : 021-211 58 63, 021-211 58 64; fax: 021-211 58 62
Luni - Vineri : 08:00 - 20:00; Sambata : 08:00 - 13:00)
aici activeaza ca biolog celebra ms. Matei, mana dreapta a mai celebrului mr. Tutunaru!
se pare ca aici spermogramele nu ies deloc "darnice", dar sunt si cele mai detaliate, asa ca sa nu va speriati daca faceti acolo.
avantaj: au program si sambata pt analize si chiar interpretarea lor (dr. Matei e acolo sambata dimineata pana pe la ora 13).
- Bios Diagnosis (Str. Roma nr. 39 sector 1, Bucuresti)
- Renar
Analize necesare in caz de avort spontan/avort menstrual/sarcina oprita din evolutie, recomandate de obicei dupa doua, chiar trei sarcini pierdute:
- AC. ANTI-CARDIOLIPINICI IgG - 40 lei (rezulatat in 14 zile)
- AC. ANTI-FOSFOLIPIDICI - 40 lei (rezulatat in 7 zile)
- ANTICOAGULANT LUPIC - 50 lei (rezulat in 5 zile)
Singura clinica unde se fac toate cele trei analize este Medlife sau puteti sa va duceti la Dacia, dar cred ca sunt mai scumpe. Babes face doar una dintre ele. Uite linkul catre siteul Medlife cu centre de recoltare si alte detalii. http://www.medlife.ro/index.php?show=tip_analize
Preturi:
- la MEDSANA: este 350euro fara ecografii si consultatii.
- la SABYC: in jur de 1000RON , prima consultatie 200RON
-la dr. PROTOPOPESCU: 1800RON procedura fara tratamentul de stimulare, ecografii, injectii. stimularea este facuta cu menogon,urmind pregnylul la urma. nu face stimulare in fiecare luna
- la dr.MARINESCU la cabinetul personal: 150euro, numai miercurea (numai atunci vine dr.Cocei acolo)
- la DACIA MEDICAL CENTER: costul inseminarii este intre 600 - 680RON, incluzand o ecografie; restul de ecografii (in alte zile) se platesc, o ecografie este 80RON; consultatie 100RON; pregnyl-ul este 35RON, Puregon 50ml 100lei/fiola, Puregon(100) 165RON/fiola, Ovidrell 120RON/fiola, prepararea spermei: 400RON
- la MED NEW LIFE: costul este de 600RON dar e mai ieftina monitorizarea; prima infatisare consultatie+ECO = 80RON, ECO monitorizare: 50RON
- la dr. MOISA: consultatie+eco = 100RON; eco (monito)= 50ron ; inseminare+eco (din ziua inseminarii) = 400RON
Preparare sperma pt.IA la dr Moisa la cabinet 200RON
- La Gynera cu dr Dracea: 400RON, consultatie: 100RON
- La Giulesti este 200RON IA , monitorizarile nu costa nimic, eco: 100RON iar IAD 250RON
- MED LIFE - prima consultatie 200RON, IA - 780RON (include si monitorizarile), in jur de 1180RON daca faci IA dubla
- clinica dr Tutunaru - prima consultatie:100/150RON, monitorizari 200/250RON, IA: 500RON (+60E pt IAD)
- Spitalul Judetean Ilfov (fost Titan) - IA: 350RON, monitorizarile(3eco): 50RON
Cred ca si in mod normal, un cuplu ar trebui sa faca cel putin parte din aceste analize....cu siguranta toate cele ref la virusologie....
pupici
Mona
Mona40 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui guzelnico Aurel-cris, cum fac sa atasez un fisier? Am incercat cu copy- paste in mesaj si nu am reusit. Help! |
Nico,dupa cum mi s-a ( fetelor am scris corect?) explicat si mie, se poate insera doar o adresa de pe net ( un articol sau etc...)
trebuie sa ai pagina pe care vrei sa o copii , adica sa faci copy pe adresa respectiva ...acolo susul paginii unde scrie http://etc...
apoi dai paste in casuta ta de text si apesi tasta enter.
Nu vei vedea nimic deosebit in mesajul tau inafara de adresa copiata , dar dupa ce trimiti mesajul , pagina pe care ai vrut sa o copii, va aparea subliniata....
cum am facut eu in mesajul anterior.
sper ca te-am ajutat...
am vazut ca alte fete, scriu un cuvant si de acolo se face trimiterea spre un anumit site , dar asta e deja o arta, pe care eu inca nu am patruns-o.
Aurel cris, cred ca ar fi interesant daca pe pagina de inceput la noi ai face un link cu analize necesare pt pre-insarcinate....
pupici la gagici
Mona
Mona40 spune:
Fete, ma intorc la ciclul " sa ne privim chilotii" ![]()
Raportez Z10 dupa IUI, pata pe chilotel ( uitat pus protejslip de dim ) asa ca 2 picaturi de pipi, putin albicios....e de naspa?
PS, am remediat prob, si adaugat in garderopa protejslipul....![]()

Mona
draguta spune:
multumesc Mona40!
ce spui tu cred ca e de bine, cam asa se intampla la gravidute din ce am azit si eu
DOAMNE ajuta!!!!!