Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (80)
Raspunsuri - Pagina 4
babymom75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamona Alta intrebare: dupa introducerea completa a mesei de fructe+cereale, se mai da lapte? Dar daca adminsitrezi fier la acea masa? cand mama e la servici,bebelusii alaptati la cerere vor avea nevoie de tot atatea mese de lapte ca si atunci cand mama statea acasa? |
Anamona, dupa masa de fructe+cereale, ca de altfel dupa si inainte de fiecare masa poti sa-i oferi sanul ( sau lapte muls, daca tu esti plecata ). Depinde de copil daca mai vrea sau nu. Daca te referi la faptul ca laptele dat dupa fructe ar putea da diaree, lucrurile functioneaza diferit la bebe, fata de adult.
Eu cred ca Thea nu va mai dori asa de mult lapte pe de o parte pt. ca va papa si altceva, si pe de alta parte pt. ca nu te va vedea pe tine prin preajma ei. Asa cum ai spus tu bebeii sug si doar asa de confort psihic. Daca tu nu vei fi se va linisti cu altceva.
Am vazut asta si acum cu Dragos - cand am fost plecata la spital la finutele mele, am lipsit si 4 ore, timp in care el cu siguranta daca as fi fost acasa ar fi supt; dar asa i-am dat sa suga inainte de a merge si a stat linistit fara supt, pana m-am intors eu.
Dar cu siguranta Thea va recupera cu suptul din timpul noptii, care va dveni mai frecvent. Si asta am vazut-o la Dragos ieri, cand fiind la curs, a supt el dar nu prea bine ca era intr-un mediu total strain asa ca azi-noapte s-a trezit mai des ca oricand.
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
mamidestefan spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui babymom75
Eu nu pot sa fiu 100% de acord cu afirmatia asta - daca bebe e foarte flamand, mai ales unul care suge, cred ca se asteapta sa primeasca sanul atunci cand ii e foame, iar faptul ca nu-l primeste, ba din contra i se ofera un aliment cu totul nou, nu poate decat sa-l enerveze si sa-l frustreze, facandu-l reticent la toate incercarile noastre. De aceea eu una voi merge pe recomandarile LLL, care spun ca alimentul nou trebuie oferit dupa supt; cel putin la inceput asa voi proceda. Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003) |
din experienta personala ...
dupa supt ..orice incercare de a-i da sinul (mai ales atunci cind nu il golea bine ) se lasa cu un refuz categoric...(parca nici nu il mai recunoastea)..nu vad cum ar accepta ceva nou...atunci cind e satula
iar cit priveste infometarea...eu nu ma refeream la un bebe care astepta de ceva timp lapte si nu a primit...ci la unul care e la primul semnal de foame..
fiecare mama isi cunoaste puiul si ritmul lui..cind se agita de somn..foame...mingiiere...etc...
LIDIA de Izabella-Cleopatra (20.09.2008) si Stefan-Eduard (21.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella
babymom75 spune:
citat din mesajul lui mamidestefan iar cit priveste infometarea...eu nu ma refeream la un bebe care astepta de ceva timp lapte si nu a primit...ci la unul care e la primul semnal de foame.. fiecare mama isi cunoaste puiul si ritmul lui..cind se agita de somn..foame...mingiiere...etc... |
Da, cu asta sunt de acord . Dar cuvantul "infometat" mi-a sugerat un bebe tremurand deja de foame. Asa sa incerci sa-i dai papa la primele semne s-ar putea sa mearga, dar... doar la unii bebelusi. Cu Victor nu am avut norocul asta. Deci pana la urma tot copilul decide.
Eu ma gandeam sa incerc cu Dragos varianta alaptarii inainte de alimentul nou, dar sa nu-l las sa se sature deplin - adica el oricum nu suge continuu, ci in decursul unei "mese" se intrerupe de mai multe ori, discuta cu mine, radem, ne dragalim si apoi se decide din nou sa suga. Daca intr-un moment de asta de respiro as interveni cu mancarica, ce stiu?... poate as avea mai mult succes, ca nu ar fi rupt de foame si dornic de tzitzi. O sa incerc, apoi vom vedea noi ce iese.
mamidestefan spune:
sa nu ma ma faceti CUCUVEA ...dar eu inca mai scotocesc dupa MEDIC HOMEOPAT ...
dar sunt cu un ochi si pe aici
MUUH poate ma ajuti si pe mine!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2badf071b77356f846bd48" target="_blank">Voinicelul meu de la nastere pina la 1 an
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=6ca8c6ea1e4392fcb4bee7&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Aniversare Stefan - 2 anisori!
www.flickr.com/photos/7342832@N03/sets/72157607916419749/show/" target="_blank">Pozici cu printzesa mea -Izabella
babymom75 spune:
Lidia, tocmai despre asta scriam acum - medic homeopat bun din Bucuresti, dar... s-a dus raspunsul in eter . M-am interesat si dr. Catalin Sararu e OK; lucreaza la cab. Similia si are nr. de tel. 0788413215.
Parca mai era cineva care intreba de homeopat.
nikolici spune:
babymom crezi ca ar fi ok si pt pb mea sa-l contactez???
Nikole mami de Karinutza(14.10.2008)
babymom75 spune:
citat din mesajul lui nikolici babymom crezi ca ar fi ok si pt pb mea sa-l contactez??? Nikole mami de Karinutza(14.10.2008) |
Ai PM.
mamidestefan spune:
citat din mesajul lui babymom75 Lidia, tocmai despre asta scriam acum - medic homeopat bun din Bucuresti, dar... s-a dus raspunsul in eter . M-am interesat si dr. Catalin Sararu e OK; lucreaza la cab. Similia si are nr. de tel. 0788413215. Parca mai era cineva care intreba de homeopat. Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003) |
la fundatia Similimum ..e Constantin Sararu ..e aceeasi persoana ...sau coincidenta de nume?????
CosmyB. spune:
Fetelor am inceput si noi marea diversificare
Am inceput cu cereale, din mai multe motive, nu le mai insir,iar lingurita a fost primita cu mare drag Ieri i-am facut o lingurita cereale cu destul de putin laptic de la tzitzi cat sa fie pasta, iar azi am pus doua linguri cereale. Maya a papat tottt, i-a placut de la prima lingurita, mai vroia, iar la urma i-am dat lingurita la lins de voie Azi dupa ce a terminat de papat, a apucat-o jalea dupa papa asa ca oricum tzitzi e prietena ei cea mai buna
Babymom in cateva zile ar trebui sa mai cresc cantitatea de cereale si ma gandesc ca daca pun 4 linguri de cereale si apoi lapte cat sa se faca pasta, nu va fi prea concentrat? Adica prea multe cereale si prea putin lapte? Ca nu nu as vrea sa le dizolv in lapte si sa o invat si cu biberonul
Si inca o intrebare: cam in cat timp pot adauga fructe in cereale?
Cu cat am citit mai mult cu atat sunt mai in ceata, stiu ca in diversificare nu exista reguli batute in cuie, fiecare mamica face cum crede ca e mai benefic pt puiul ei, dar eu totusi am nevoie sa ma "agat" de ceva
Simo ma bucur ca ai revenit si ca totul e bine. Il am pe Tudor sa doarma bine la noapte
Ati scris si in weekend nu gluma
Pozici
Mamica deMaya
babymom75 spune:
citat din mesajul lui mamidestefan la fundatia Similimum ..e Constantin Sararu ..e aceeasi persoana ...sau coincidenta de nume????? |
Lidia, cu scuzele de rigoare, e posibil sa fie vorba despre aceeasi persoana ca prea seamana datele. Eu nu-l cunosc, dar l-am intrebat pe homeopatul nostru si el mi-a dat numele asta. Poate n-a retinut el corect sau n-am inteles eu bine. Cert e ca e medic bun.