fara religie
Raspunsuri - Pagina 2
madalenna spune:
Sincere multumiri tuturor pt pareri.Religiile in cauza sunt ortodoxismul si catolicismul, avand pareri si pro si contra am incredere ca vom reusi in final sa luam ceam mai buna hatarare pt bebelul nostru.Va mai astept cu pareri sau intrebari.
Hakimela spune:
Eu am ales sa nu imi botez copilul, pentru ca vreau sa aleaga, sa stie ce implica, sa fie prezent la propriul lui botez la modul constient. Iisus s-a botezat ca adult, pentru ca asa a ales. Daca fiul meu va dori sa imbratiseze o alta religie, nu ma voi opune. Ba mai mult, voi incerca pe cat posibil sa ii spun in mare cate ceva despre religiile importante, inca de mic. Pentru mine e mai important sa creada in Dumnezeu, nu neaparat sa isi faca o cruce sau sa se prosterneze la o moschee. Si nu pot fi de acord ca un copil nebotezat nu e protejat. Botezat, cum? Crestin? Strict statistic, se pare ca musulmanii sunt mai protejati decat crestinii, ca sunt in mod cert mai multi
Later edit: am citit pe un site ortodox ca botezul la bebelusi e de fapt o traditie romaneasca, nu e impus de biserica ortodoxa. Deci, se poate boteza copilul si mai tarziu, nu neaparat in primul an de viata.
Tzuni spune:
Eu stiu ca la ortodocsi preotii nu inmormanteaza la o adica copii nebotezati. Adica nu li se canta slujba de inmormantare.
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA
si....
www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU
Hakimela spune:
Tzuni, stii bine ce stii, dar... Ce facem, botezam copiii asa, in caz ca mor? Brrrrrrrr... Doamne fereste! Hai sa ne gandim la bine, nu la rau. Vorba aia, noi sa fim sanatosi, ca belelele curg garla
Tzuni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Hakimela Tzuni, stii bine ce stii, dar... Ce facem, botezam copiii asa, in caz ca mor? Brrrrrrrr... Doamne fereste! Hai sa ne gandim la bine, nu la rau. Vorba aia, noi sa fim sanatosi, ca belelele curg garla |
Da, ai si tu dreptate! Sorry, n-am vrut sa fiu macabra!
_
Tzuni mic si drag si scump si pisicos si fericit siiii.... IN LUPTA CU KILELE
www.youtube.com/watch?v=VCAx2YciYx8&eurl=http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134738&whichpage=13" target="_blank">MELODIA MEA ZILNICA
si....
www.imdb.com/title/tt0846789/" target="_blank">SECRETUL MEU
roli25 spune:
Macabru este sa-si lasi copilul nebotezat. Parintii care aleg sa nu-si boteze copii cred in Dumnezeu, merg la biserica? Stiu ca acei copii nebotezati nu pot merge la biserica?
Sau stau acasa linistiti si "apeleaza" la Dumnezeu cand vine necazul peste ei?
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
roli25 spune:
Macabru este sa-ti lasi copilul nebotezat. Parintii care aleg sa nu-si boteze copii cred in Dumnezeu, merg la biserica? Stiu ca acei copii nebotezati nu pot merge la biserica?
Sau stau acasa linistiti si "apeleaza" la Dumnezeu cand vine necazul peste ei?
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
LoraG76 spune:
Roli25, stii tu ca cei nebotezati nu au voie sa mearga la biserica? Sau ca cei care nu-si boteaza copiii din frageda pruncie nu cred in Dumnezeu? Reiese din postarea ta cumva ca numai ortodocsii/catolicii procedeaza bine? Dar cu restul cultelor religioase in cadrul carora botezul se face atunci cand persoana in cauza il constientizeaza si il accepta, cum ramane??? Ei sunt necredinciosi cumva? Sau sunt mai prejos de cultul ortodox/catolic? As vrea sa iti stiu parerea cu privire la asta, fara cearta, sincer. Cat despre etichetarea ca macabra a deciziei unui parinte de a nu-si boteza copilul, no comment!
Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
roli25 spune:
Da, crestinii nebotezati nu pot intra in biserica. La ortodocsi cel putin, i se citeste pruncului la 40 de zile si la botez la intrarea in biserica. Abia apoi, botezat il duce preotul la altar si la icoane.
Despre alte religii nu stiu, deci nu comentez, insa cea care a pus intrebarea este crestina si sotul ei la fel.
BAIETII MEI IUBITI
LoraG76 spune:
Ok, iti inteleg punctul de vedere. Acum ma gandesc doar la faptul ca sunt reguli instituite de preoti...si preotii sunt oameni... Sa ma ierte Dumnezeu daca gresesc, insa de felul meu sunt mai toleranta, mai libera in gandire... Ma gandesc doar ca Isus, atunci cand a intrat prima data in Templu, nu era botezat...si nu a stat nimeni la intrare cu parul sa ii spuna: iesi, nu ai voie sa intri... Dumnezeu eu stiu ca este peste tot prezent, nu numai in biserica si ca biserica se cheama nu locul ca si cladire, ci locul in care se aduna mai mult de o persoana sa se roage...asa m-au invatat bunicii mei, asa sunt eu, asta e parerea mea, dar o respect pe a voastra. Dar cu faptul ca pruncul nebotezat nu e protejat eu nu pot fi de acord...nu pot si pace! Si sunt ortodoxa, sa nu suspectati altceva si mi-am botezat copilul. Si mai stiu ca Dumnezeu nu spune: ii iubesc pe cei botezati, spune doar ca iubeste toti oamenii... ca trebuie sa ne botezam, da, e adevarat, dar nu scrie in Biblie varsta si modul in care trebuie facut botezul.
Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766
(Niciodata sa nu spui niciodata!)