Terapie ericksoniana la copii

Terapie ericksoniana la copii | Autor: Marilen

Link direct la acest mesaj

As vrea ceva detalii legate de acest subiect.Exista riscuri la acest gen de terapie?Pentru ca am inteles ca e vorba de un fel de hipnoza si am avut mereu o retinere in privinta hipnozei.Ma tem de un transfer energetic negativ de la psiholog la pacient-in cazul unui psiholog fara multa experienta.El imi spune ca am idei preconcepute si ca nu exista niciun fel de risc.Nu stiu, poate gresec eu...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

De ce s-a ajuns la concluzia ca tocmai copilul ar avea nevoie de terapie (indiferent de orice fel)?

Participam si noi la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008&page=17" target="_blank">Clipe de viata 2008 - mis1 si mis2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Da, lucrurile sunt mai complicate, e greu de explicat in cateva cuvinte.Eu sunt divortata de aproape 5 ani si fetita nici pana acum n-a acceptat separarea mea de tatal ei.E vorba de o dependenta paterna extrema, practic in absenta tatalui este "bolnava".Tatal vine la noi de 2,3 ori pe saptamana, iesim impreuna, petrece mult timp cu tatal dar atunci cand pleaca...e daramata, ii vine sa planga, o doare capul,etc...La inceputul anului, in urma unei discutii pe care a avut-o la telefon cu tatal care era beat, copilul s-a speriat si practic are o stare de anxietate fata de tot ce o inconjoara.Am ajuns la psiholog si dupa cateva sedinte in care au stat de vorba copilul se simte mai bine dar ps. mi-a propus acest gen de terapie pentru perioada urmatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Terapia eriksoniana este o terapie nondirectiva care lucreaza mult cu metafore si de aceea este foarte eficienta in lucrul cu copiii care nu trebuie sa povesteasca neaparat ce probleme au ci se poate reprezenta totul simbolic.
Acceseaza in felul acesta resurse latente ale copilului sau il ajuta sa dezvolte abilitati noi si necesare pentru a depasi impasul.
Nu are efecte secundare si transferul energetic nu este o sintagma care sa apartina spectrului psihoterapeutic ci poate altor terapii alternative.
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Principesa, multumesc mentru informatii!

Mergi la inceput