Mamici de octombrie-noiembrie 2003(10)
Raspunsuri - Pagina 12
Laura Takacs spune:
Julia, asa zic si eu, ca perioada critica a trecut. la prima sarcina a fost la fel, dupa luna a 7-a m-am simtit excelent, am mers pe jos la serviciu, nu am mai luat pastile. N-am mai avut contractii de doua saptamani cel putin, dar ma "ia" pe la burta daca fac ceva mai mult efort, chiar si cand ma duc sa iau posta asa vreo 50m din casa, mai ales cand urc panta (casa noastra e pe un delusor). Eu stiam ca bb vine mai repede la prima sarcina, mai ales daca nu e fata, dar vad ca depinde. La mine asa a fost prima data si sper si acuma sa mai scurtez asteptarea cu 2 sapt.
Mi-am adus aminte ca puiul meu vrea sa faca un tur al maternitatii, nu taica-su, ci el, asa ca sa dau un telefon sa fac programare si mergem noi doi.
Cu dormitul si eu am probleme, la 2-3 ore sunt drepti si la baie. Arsurile parca au mai trecut, dar apa din cand in cand pe perioade.
Fleur spune:
Julia,la mine bb n-a coborat nici acum iar astia se asteapta s-o faca in timpul contractiilor daca nu...cezariana.Cum o vrea Dzeu...Si la mine arsurile sunt mai dese in timpul noptii unde stam si in pozitia culcat.
Laura,sper sa-i placa Puiului maternitatea daca nu...nu stiu ce te faci...tare dragut e puiul tau,cred ca si el d-abia-si asteapta fratiorul.Las'ca-si aranjeaza mama singurica camera,tu stai cumintica.Si pe mine ma iau durerile cand vad ce dezordine e in garaj (noi acolo tinem tot ce vrei numai masina nu) si in pod dar...nu-mi mai pasa.O sa le vina si lor randul.
allya spune:
draga Lucia,
nu te nelinistii, la mine copilasul s-a pus in pozitia potrivita cu capul in jos abia in saptamana 36 si sunt la prima sarcina! nu te nelinistii mai ai timp! in unele situatii copilasul se poate aseza inainte de nastere doar!
nastere usoara,
allya
allya spune:
dragelor, cum va mai simtiti? eu ar trebui sa nasc pe 17 oct si deja m-am saturat, am si eu arsuri la stomac si as dormi mereu, macar respir mai bine caci puiutul s-a pus pe pozitie, azi am vrut sa-mi iau niste ciorapi si m-am aplecat si l-am infuriat f rau pe bebe care a ripostat f violent si cu manutele si cu piciorutele si a trebui sa ma indrept imediat si sa-l mangai si sa-i vorbesc saracutul, de obicei a fost un puiut cuminte a facut multe valuri si tot felul de giumbuslucuri, dar acuma cred ca si el s-a saturat deja, nu mi-a venit sa cred ce forta a avut...
va pup fetelor,
allya
Theiuta spune:
Scumpitzelor, sunt inca pe pozitii.Dr. a zis ca daca nu apare bebe pina duminica, pe 5 oct. sa ma prezint la maternitate "s-o facem lata", ca e el de garda.
Uite asa!Ma rog sa nu nasc pina duminica.
Va pupi, Theiuta
Luiza spune:
Azi am fost la doctor. Vrea sa ma vada si saptamana viitoare in cazul in care nu se schimba ceva pana atunci. Daca nu, pe 9 Oct verdictul este... inducere. Sunt foarte dezamagita, nu stiu de ce dar asta este sentimentul care ma incearca acum Poate ca mi-am facut prea multe vise in legatura cu nasterea si n-a fost sa fie asa cum ma gandeam. Gandul ca saptamana viitoare intru in 42 saptamani MA OMOARA. Noaptea nu mai dorm Si nu pentru ca m-as simti rau ci pentru ca ma nelinistesc si-mi fac tot felul de ganduri iar BB incepe sa se agite ingrozitor. Vreau sa se termine totul mai repede.
ioneasca spune:
buna ziua mamicilor
eu va dau vesti de ilenutza (adameasca). teoretic azi a fost convocata de doctor sa se interneze pentru marele eveniment si eventual sa se intample azi marele eveniment. dl. doctor se gandise sa-i induca travaliul.. si asa mai departe, dar, daca imi este permisa o parere personala, nu cred ca se va intampla azi. micul luca nu da semne ca ar vrea afara. eu cred ca o sa mai astepte cateva zile. pe de alta parte abia astept sa-l vad, pana si eu, ce sa mai vorbesc de cei doi viitori parinti. am vorbit de dimineatza cu ileana, era foarte relaxata si cred ca si-ar dori sa nasca azi, dar oarece urma de indoiala in privinta asta am sesizat si la ea. in rest astept telefoane cu nerabdare sa pot sa fug de le birou sa il vad pe micut si pe mamica.
aseara bebelusul s-a innoit cu un scaun de masina frumooooos, exact cum dorea mamica sa-i ia. :)
va mai dau vesti de ilenutza si de micul luca. :)
ps. important e ca suntem in luna octombrie. exact cum a vrut ileana: sa-l nasca in octombrie.
Theiuta spune:
Luiza, de ce esti dezamagita? Important este sa nasti un copilas sanatos si frumos, ce conteaza ca nu s-a declansat nasterea cind s-a stabilit initial!…Este relativ.Citeam undeva ca doar 5% dintre copii vin la DPN, restul de 95% se nasc in intervalul 38-42 saptamini, asa ca…Te rog frumos fii cumintica! Natura este perfecta in esenta ei asa ca las-o sa actioneze.
Curaj si nu mai fi suparatica! Theiuta
bubu spune:
Buna burticute,
N-am mai scris demult dar de citit va pot citesc. Nu pre pot sa stau mult pe scaun s inca nu au terminat de zugravit pe afara asa ca inc ama omoara si mirosul de vopsea. Sper ca saptamina asta sa termine ca nu stiu cum o sa mai rezist.
Azi am fost la doctor, am o burta de 96 cm si 61 kg, la 1m 50 al meu. Nu m-am ingrasat doar 9 kg toata sarcina. Doctorul mi-a spus sa am grija ca sint cam la limita proteinelor in urina. Bebe e bine, are 2.200.Am stabilit cezariana pe 31 oct, asa ca in 30 oct ma internez. Dcotorul ar fi vrut in 29, dar nu as rezista psihic, mai ales ca nu se stie cit voi sta dupa intre 7-10 zile. Asa ca mai am doar 4 saptamini si azi a intrat deja frica in mine, nu neaparat de nastere cit statul in spital. La cealalta sarcina am stat 4 zile inainte de nastere si inca 9 dupa asa ca asta ma sperie cel mai tare. Parintii mei vin peste 3 saptamini sa aiba grija de Melany cit sint in spital dar mi se rupe inima cind ma gindesc ca nu o sa vad in fiecare zi. Noroc ca s-a acomodat la camin.
Vreau ca sa aranjez apartamentul pina ce vin ai mei, sa pregatesc toate lucrusoarele in dulap. Sper sa reusesc. Ma simt ca un balon umflat, abia astept sa fiu deja acasa cu Brian.
Eu va doresc celor care sinteti in apropierea Dpn o nastere usoara, sa va vedeti bebeii cit mai repede si sa ne povestiti cum a fost.
Delia
monicar spune:
Sunt din nou la internet cafe in asteptarea nasterii.
Multumesc Vilma pt urari, nu cred ca voi veni prea curand la Gl. Poate de Craciun cand am vrea sa botezam copilasul.
Sambata 4 oct ma duc la spital pentru un ultim control. Daca e colul moale, imi va induce nasterea chiar atunci, daca nu, luni cel tarziu se va intampla.
Copilasul are deja aprox 3.6kg. Sper sa pot naste natural cu epidurala.
Mi-e cam teama, ca de ceva necunoscut, dar sper sa trec cu bine peste toate.
Va scriu eu sau sotul meu saptamana viitoare.
Succes,
Monica