Cum prevenim depresia dintre anotimpuri ?
Raspunsuri - Pagina 3
lisaelisa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui qsar Da, abia acum am vazut ca link-ul este protejat la copiere. Cel mai simplu este sa dai o cautare pe google dupa Depresie si gasesti destul de multe articole. ![]() Honi soit qui mal y pense... |

lisaelisa
mami de ingeras dragalas
mandyksch spune:
Daca tot a venit primavara si e mai mult soare ar fi bine sa petreci mai mult timp afara, sa te plimbi, sa stai la soare pur si simplu in parc.
Creste nivelul serotoninei din organism. Ciocolata la fel. La mine functioneaza. Si gandire pozitiva, ei la mine aici e buba 
lisaelisa spune:
| citat din mesajul lui mandyksch Daca tot a venit primavara si e mai mult soare ar fi bine sa petreci mai mult timp afara, sa te plimbi, sa stai la soare pur si simplu in parc. ![]() |
Eu am o gandire pozitiva, constructiva. Problema este trecerea de la un anotimp la altul.
Ii voi veni eu de hac si starii asteia parsive, care imi fura energia.
Deja am inceput sa ma simt mai bine datorita sfaturilor voastre.
Multumesc !

lisaelisa
mami de ingeras dragalas
lisaelisa spune:
Buna, fetelor. 
Astazi, fiind o zi frumoasa, am iesit cu fetita la aer 5 ore.
Ma simt foarte bine ! ![]()
Dar problema ramane.
Daca voi reusi sa aflu remediul depresiei, o sa va spun si voua.
Zilele astea ma voi duce la doctor.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
luminita70 spune:
Buna dragele mele!
Daca sunt meteodependenta? Nu cred! Imi place ploaia, nins0area, ceata, soarele...Imi impun lucrurile astea si dau rezultate foarte bune. Iar cand merg la birou imi place sa-i influentez pe ceilalti pozitiv.
Se intampla intr-o zi sa ma trezesc indispusa? Merg la birou pe ploaie si intru intr-un birou in care toata lumea este posomorata? Nimic mai simplu. Salut cu o mare veselie pe toata lumea, ei ma intreaba<<cum poti sa fii mereu optimista?>> si asta-i rezolvarea.Ei ma invidiaza pentru starea mea tonica, iar mie mi-a format un reflex in a ma simti bine indiferent de timpul de afara. Si in ciuda tuturor.
Tala spune:
nu te mai uiti la stiri....eu fac asta de cativa ani si mi-e tare bine. Incearca sa scoti nasul pe fereastra si sa detectezi un ciripit de pasarele. Bucura-te de soare, iar daca e ascuns dupa nori, observa cat de frumosi sunt norii de primavara. Uita-te la copilul tau ca si cum l-ai vedea prima data si razi cu pofta cand face vre-o trasnaie (chiar daca tu trebuie sa maturi dupa...). Daca te injura careva in trafic zambeste-i frumos - sa vezi ce fatza face...Nu te intreba de ce esti nefericita (asa cum spunea cineva, fericirea trebuie sa fie starea noastra de fapt, nefericirea doar un accident trecator) ci incearca sa constientizezi cat de norocoasa/fericita esti.
Bucurie!
Mindy spune:
Lisa, sunt curioasa ce va zice la Dr.
Intrebai de ce se remcomanda asa de usor Prozac? pt ca e o mafie in industria medicamentelor, cineva face bani grei in spatele acestei afaceri. Acest medicament creaza dependenta. Si nu e unul ieftin. Interesul lor e sa aiba cat mai multi pacienti. Doctorul ia procent din recomandarea unor medicamente, prozac sau unele antibiotice (doar la cele cu prescriptie).
Aici nu gasesti ceaiuri curative. Nu prea exista termenul de plante medicinale.. De ce? ca sa cumparam medicamente, sa ne dopam la greu.
In multe situatii ne-am putea trata singuiri, cum ar fi la raceala uneori cu ceaiuri medicinale alteori cu o alimentatie corespunzatoare (o supa de pui cu multa ceapa, lichide multe, ceai, transpirat etc). Dar alegem sa sarim pe medicamente, multi cred ca doar antibioticele ii ajuta.
Dintr-o banala depresie (care e o stare naturala absolut normala) ajung sa bage in tine pastile si ajungi ca crezi ca esti un om bolnav.
Depresia e o boala (daca se poate numi boala, eu as numi-o mai degraba stare) a secolului 21.. multi se plang de ea.
Cine zice ca nu o are din cand in cand eu cred ca minte sau se minte pe sine (ma refer la adulti, mai ales dupa 30).
Mi-a spus un medic ca majoritatea pacientilor se pling la medic de depresie si oboseala, mai ales femeile.
Asta e adevarul.. traim in secolul vitezei, lumea e stresata, stiri negative, mancare proasta, joburi grele, somn putin. Griji. E o asa mare presiune pe noi.
Pt un om mai sensibil e greu sa care toate astea si normal ca il loveste o stare de sfarseala, de depresie, de ingrijorare. Dar se poate lupta cu ea.
DC este un bun atidepresiv!
si multe din sfaturile ce le-ai primit aici.
Mindy spune:
| citat din mesajul lui luminita70 Buna dragele mele! Daca sunt meteodependenta? Nu cred! Imi place ploaia, nins0area, ceata, soarele...Imi impun lucrurile astea si dau rezultate foarte bune. Iar cand merg la birou imi place sa-i influentez pe ceilalti pozitiv. Se intampla intr-o zi sa ma trezesc indispusa? Merg la birou pe ploaie si intru intr-un birou in care toata lumea este posomorata? Nimic mai simplu. Salut cu o mare veselie pe toata lumea, ei ma intreaba<<cum poti sa fii mereu optimista?>> si asta-i rezolvarea.Ei ma invidiaza pentru starea mea tonica, iar mie mi-a format un reflex in a ma simti bine indiferent de timpul de afara. Si in ciuda tuturor. |
E bine ca poti avea atitudinea asta! Un zambet cald face extraordinar de mult. As vrea sa te am in preajma. :)
Nu uitati fetelor ca tristetea si depresia asta se vede si pe fata noastra, daca suntem mereu triste imbatranim urat, ni se increteste fruntea si se lasa coltul buzelor in jos.
O atitudine pozitiva ne face sa fim mai frumoase!
Apropos de ceaiuri: ceaiul de sunatoare e un bun antidepresiv.
Condimentele, usturoiul, ceapa.
Nu uitati de o terapie cu lumanari cu arome naturale si o sare de baie relaxanta.
Si sexul!
Mindy spune:
| citat din mesajul lui Tala nu te mai uiti la stiri....eu fac asta de cativa ani si mi-e tare bine. Incearca sa scoti nasul pe fereastra si sa detectezi un ciripit de pasarele. Bucura-te de soare, iar daca e ascuns dupa nori, observa cat de frumosi sunt norii de primavara. Uita-te la copilul tau ca si cum l-ai vedea prima data si razi cu pofta cand face vre-o trasnaie (chiar daca tu trebuie sa maturi dupa...). Daca te injura careva in trafic zambeste-i frumos - sa vezi ce fatza face...Nu te intreba de ce esti nefericita (asa cum spunea cineva, fericirea trebuie sa fie starea noastra de fapt, nefericirea doar un accident trecator) ci incearca sa constientizezi cat de norocoasa/fericita esti. Bucurie! |
Corect!
Trebuie sa ne bucuram de ce avem , de lucrurile simple.
Sa il evitam pe NU macar o zi si apoi sa observam diferenta.
Ati remarcat vreodata in cate propozitii il inlcudem pe NU intr-o zi?
niste exemple:
'Nu stiu ce sa mai fac cand plange copilul. Nu cred ca ajung la timp. Nu mai am nimic in frigider. Nu ma simt in stare sa merg acolo. Nu gasesc parcare. Nu am chef de vizita asta. Nu mai iasa soarele odata. Sotul nu ma prea ajuta. Nu reusesc sa slabesc... mama lui de NU :)
As vrea sa il fac sa dispara din vocabularul meu :)
Era o poveste 'Fetita care l-a luat pe NU in brate', as vrea sa o recitesc sper sa mai dau pe uneva de ea.
lisaelisa spune:
Multumesc pt sfaturi.
Cine reuseste sa fie vesel tot timpul, bravo lui
. Eu, una, nu reusesc.
Nu stiam ca depresia este o stare normala...
, nu m-as mai fi gandit atata, ca oi fi eu mai defecta ca altii; si asta, cu toate ca am o gandire pozitiva; nu sunt negativista.
Stirile de la tv nu imi provoaca vreo trauma, dar, uneori ma oripileaza.
De ciripitul pasarelelor si a infloririi naturii ma bucur din totdeauna. Incepand cu mijlocul primaverii si continuand cu vara ma simt bine. Dar urmeaza toamna si iarna...
Si stiu ca altii sunt mai nefericiti ca mine.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas