Codex Scepticus 2

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

Interesant dosarul Darwin din Dilema, multumim Doruletz ca ni l-ai semnalat.

Nu-i asa de amplu ca cel de-acu' o luna din Observatorul cultural dar e cu siguranta de citit.

Mi-a atras atentia articolul lui Ecovoiu jr. www.dilemaveche.ro/index.php?nr=265&cmd=articol&id=10204" target="_blank">Neodarwinismul -paradigma biologiei moderne -, foarte la obiect si cu bun simt.

eu nu stiam cine e Alexandru Ecovoiu (geneticianul) inainte de a-l asculta prima data intr-una din www.stiintasitehnica.ro/index.php?news=161" target="_blank">cronicile din stiinta si tehnica pe care le-ai pus tu aici in prima parte a subiectului. Mi-a placut cum a vorbit acolo si m-am mai informat intre timp despre el:)

Apropos de cronicile scepticului (merci de link) ma tot uit cand am timp la cate una, sunt interesante. Si mai ales ma bucur de fiecare data ca exista si astfel emisiuni pe ecranele din ro printre atatia creationisti, prezicatori si astrologi.
Cu atat mai mult cand vad cate una despre fenomene mioritice de-a dreptul socante, ca www.stiintasitehnica.ro/index.php?news=159" target="_blank">asta la care m-am uitat azi:

In prima parte e vorba de o emisiune tv (!!) unde a fost invitata o "terapeuta" (nu-i da numele dar euwww.protv.ro/noutati/silvia-teodorescu-terapeut-pot-vindeca-boli-incurabile-precum.html" target="_blank"> am gasit-o) care vindeca ... nici mai mult nici mai putin decat cancerul.

" si-a dat seama ca este diferita de ceilalti oameni inca de la varsta de 12 ani, cand, peste noapte, a ajuns din roscata bruneta. Mai tarziu a remarcat ca poate sa vada organismul uman in interior, sa le perceapa organele si oasele.
Ea numeste procedeul terapie genetica si promite ca poate sa produca o autoregenerare in organism prin stimulare bioenergetica.

Dupa aceea, isi provoaca o tensiune [30/17] si face codul genetic al pacientului sa se transforme si sa se reabiliteze. Primul semn al transformarii este schimbarea culorii parului bolnavului. Potrivit Silviei, a doua etapa este chiar vindecarea.

Marturisesc ca am citit de mai multe ori articolul ca sa vad totusi undeva scris ca e doar o gluma. Sau ma asteptam macar sa fie mentionata undeva parerea vreunui medic sau a unui biolog despre aberatiile sustinute de aceasta individa. Nimic! Totul e prezentat ca si cum ar fi un nou tratament stiintific! astfel incat in comentarii bietii oameni disperati cer nr de telefon al "terapeutei"!

Ma intreb daca jurnalistul (?) care a putut invita un asemenea personaj la un post de televiziune national e doar un iresponsabil in cautare de audienta ... sau o face si el parte dintre 'filosofii' pentru care atata timp cat se stie ca "in genetica nu s-a descoperit totul" asta inseamna ca orice "teorie" a oricarui dus cu pluta e la fel de valabila ca si cea stiintifica si merita loc de cinste la televizor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Mare este gradina Domnului!
Sunt curioasa ce vopsea de par foloseste(in poza este evident de calitate indoielnica)si daca este aceeasi cu aceea care a facut-o din roscata bruneta,sau invers ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz
Ma intreb daca jurnalistul (?) care a putut invita un asemenea personaj la un post de televiziune national e doar un iresponsabil in cautare de audienta ... sau o face si el parte dintre 'filosofii' pentru care atata timp cat se stie ca "in genetica nu s-a descoperit totul" asta inseamna ca orice "teorie" a oricarui dus cu pluta e la fel de valabila ca si cea stiintifica si merita loc de cinste la televizor.

E doar un jurnalist tanar care a prins orele de religie in scoala (La biologie a chiulit).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Hai sa va inviorez, ca ati cam amortit!
Aceia care sustin teoria ca noi am saltat pe scara evolutiei cu ajutor "extern" in ce categorie ii incadrati?
Evolutionisti sau Creationisti?Sau ambele, .

Explica mai clar ce intelegi prin "saltat pe scara evolutiei"?

Termenul "saltat" nu prea are sens dpdv evolutionist. Speciile pe care le cunoastem noi azi reprezinta doar 1% din toate cele care au existat pe planeta de la inceputul vietii si pana acum prin urmare putem spune ca aproape toate speciile existente azi sunt in cel mai "inalt" stadiu al evolutiei lor pentru simplul motiv ca sunt adaptate mediului in care traiesc. Restul... au disparut sau sunt pe cale sa o faca:)

De asemenea ar trebui sa precizezi ce intelegi prin "scara evolutiei"?
De ex arborele filogenetic al speciei umane arata www.hominides.com/data/images/buisson/evolution-des-hominides.jpg" target="_blank">cam asa. Imagine care seamana mai mult cu un tufis decat cu o "scara" deci, iarasi, nu prea avem unde ne cocotza:)

Prin urmare, daca precizezi putin termenii "saltat pe scara evolutiei" s-ar putea sa afli si raspunsul la intrebare :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragilor, despre ratiune, dragoste si moarte...eu parca as prefera sa nu vorbim prea serios.
Statistica nu mi se pare relevanta in cazul asta, poate doar ca masura a predictibilitatii naturii umane. Voi sustineti ca credinciosilor le e mai frica de moarte, credinciosii sustin ca iubesc si respecta viata mai mult. Dar cine poate la urma urmei sa decida in linii generale inerent simpliste intre quality of life si quality of death (cum spune in articolul lui Xeno). Daca ne gandim un pic la Terri Schiavo, ce mai era de ales? si daca a fost o alegere, oare de ce eu si milioane altii am simtit ca omenirea a atins a new low that day?
Slujba ortodoxa de inmormantare (pe care se presupune ai ascultat-o cel putin o data din moment ce ajungi sa ti se cante) spune sa rupi legaturile...ce e mai rational si mai "manned up" decat asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:

" si-a dat seama ca este diferita de ceilalti oameni inca de la varsta de 12 ani, cand, peste noapte, a ajuns din roscata bruneta. Mai tarziu a remarcat ca poate sa vada organismul uman in interior, sa le perceapa organele si oasele.

De unde deducem ca Brucan era in optimist incurabil in prevestirile lui. Dar el inca nu auzise de modificari genetice cu mijlociul intins in sus,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Dragilor, despre ratiune, dragoste si moarte...eu parca as prefera sa nu vorbim prea serios.
Statistica nu mi se pare relevanta in cazul asta, poate doar ca masura a predictibilitatii naturii umane. Voi sustineti ca credinciosilor le e mai frica de moarte, credinciosii sustin ca iubesc si respecta viata mai mult. Dar cine poate la urma urmei sa decida in linii generale inerent simpliste intre quality of life si quality of death (cum spune in articolul lui Xeno). Daca ne gandim un pic la Terri Schiavo, ce mai era de ales? si daca a fost o alegere, oare de ce eu si milioane altii am simtit ca omenirea a atins a new low that day?
Slujba ortodoxa de inmormantare (pe care se presupune ai ascultat-o cel putin o data din moment ce ajungi sa ti se cante) spune sa rupi legaturile...ce e mai rational si mai "manned up" decat asta?

I love you!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:

Mmda... iti spune sa rupi legaturile cand deja s-au rupt, dar cat traiai si rationai, nu te-ajuta nici cu un deget popa sa intelegi ca trebuie sa rupi legaturile. Dupe ce-ai dat coltzu', vine si popa si zice: da, da, acum poti sa mori linistit! :(
merci frumos, dar stii cum e, "dupa razboi..."

Ei, sigur, o sa zici ca vorbeste cu sufletul, ca nu cumva sa ii vina ideea sa se bage inapoi in trupul care deja a inceput sa se faca tzarana... ok, atunci...bine!

PS: vezi, te-am ascultat si nu vorbesc in cei mai seriosi termeni :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Citat:

Mmda... iti spune sa rupi legaturile cand deja s-au rupt, dar cat traiai si rationai, nu te-ajuta nici cu un deget popa sa intelegi ca trebuie sa rupi legaturile. Dupe ce-ai dat coltzu', vine si popa si zice: da, da, acum poti sa mori linistit! :(
merci frumos, dar stii cum e, "dupa razboi..."

despre care popa vorbesti ca nu te invata despre suflet?
citeste Eclesiastul cand ai timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:

In prima parte e vorba de o emisiune tv (!!) unde a fost invitata o "terapeuta" (nu-i da numele dar euwww.protv.ro/noutati/silvia-teodorescu-terapeut-pot-vindeca-boli-incurabile-precum.html" target="_blank"> am gasit-o) care vindeca ... nici mai mult nici mai putin decat cancerul.

Ea numeste procedeul terapie genetica si promite ca poate sa produca o autoregenerare in organism prin stimulare bioenergetica.

Dupa aceea, isi provoaca o tensiune [30/17] si face codul genetic al pacientului sa se transforme si sa se reabiliteze.

Singura modalitate fezabila prin care poate altera codul genetic al pacientului este in mod evident ... sa se reproduca cu el.
Probabil din cauza asta isi schimba frecvent culoarea parului. Ca sa n'o prinda Politia.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput