Secrete in Bucatarie
Raspunsuri - Pagina 2
gogosel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mindy cum scapati de mirosul de ceapa prajita? cand fac tocana sau orice cu ceapa calita, e nebunie ce nasol miroase. Blatul de tort si orice blat mi se lasa sau il coc prea mutl sau prea putin. Proba u introdus scobitoare in blat nu prea o inteleg ca mereu mi se pare ca batzul ala e umed cand il scot. Si am tendinta sa fac orice blat uscat. |
nu stiu daca si pt ceapa eate valabil, insa pt improspatarea aerului de la fumul de tigara- coaja de lamaie pusa pe plita incinsa(dai drumul la aragaz un minut si apoi stingi flacara). ideea e sa nu arda cu flacara ci doar sa se incinga sa iasa uleiurle aromate.
mie blatul sau chechul/pandispanul mi se lasa atunci cand aluatul este prea moale. daca il coc mult, tot se va lasa cand se raceste si in plus devine inchis la culoare. la fel mi se intampla si cu cozonacul.
solutie pentru curatarea rapida a cuptorului cu microunde aveti?
pustiului meu ii plac mult ouale fierte moi. de cele mai multe ori imi ies tari ca le tin mult la fiert. cat sa le tin corect ai sa iasa moi si delicioase?
mami & bubu, foarte specialul meu
NU voi fi un parinte obisnuit, deoarece am ocazia sa fiu unul extraordinar
Mindy spune:
Merci Gogosel de pont..imi place mirosuld e lamaie, acasa puneam si coji de portocale.. Unii zic sa pui la fiert apa si bete de scortisioara.
De oua moi si delicioase nu stiu secretul ca mie imi plac de regula tari
( de ne citeste un barbat o sa zica ahh perverselor)
Mircoundele le sterg numai cu carpa uda cu apa fierbinte, sau apa si otet .. ma feresc sa bag chimicale tari in cuptor ca sa nu intre mirosurile parfumate in mancare.
adi69 spune:
Gogosel,pentru oua fierte moi/cleioase,pui oul la fiert in apa clocotita,exact trei minute pe ceas.
Oul sa nu fie din frigider ca se sparge.
carina spune:
Painea tine cel mai bine congelata. Eu o fac, o las la racit, o feliez daca nu fac sub forma de chifle si o inghet.
Ouale se separa mai bine cand sunt reci, dar albusurile se bat mai bine daca sunt calde (am vazut ca cineva a scris contrariul inaintea mea)
Daca vreti blaturi fara varf in mijloc, se coc timp mai lung la temperatura mai mica
Torturile se asambleaza mai usor si mai fara batai de cap daca blaturile le tineti in congelator 30-40 de minute inainte
Eclerele ies mai bune daca se ingheata (faceti aluatul, faceti formele pe hartie cerata si bagati in congelator)
Aluaturile dospite sunt mai gustoase daca se pune drojdie mai putina si se cresc in frigider peste noapte
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
mika12 spune:
Pentru a da un gust deosebit la supa sau ciorba, se spala o ceapa cu coaja cu tot, se taie in doua pe latime, cele doua jumatati se pun la copt (pe plita aragazului sau pe o tava ca cele pentru coptul vinetelor) pana capata o culoare maronie si apoi se pun in oala.
mina spune:
pentru arome deosebit la legumele fierte (cartofi natur de exemplu, dar eu, pt ca plodu imi papa f bine legume fierte, fac legume natur, adica pun si cartofi si morcov si telina), adaug la fiert 2-3 catei de usturoi cu tot cu coaja.
Tot asa la cartofii tzaranesti, in etapa de perpelire pe teflon cu un strop de ulei de masline, adaug aceeasi catei de usturoi in coaja. Se elibereaza aroma intr-un fel subtil.
Petru dres cu ou si smantana ciorbe si supe, pun doar galbenusul de ou si dupa ce-l bat bine cu smantana adaug un strop de otet (mai mare sau mai mic dupa caracteristicile ciorbei :). Nu stiu daca e vechi sau nu trucul dar eu de cand l-am descoperit sunt super incantata ca nu se mai taie smantana aia odata turnata in supa.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it