Nazdravani de august-septembrie 2003 (mart.2008)
Raspunsuri - Pagina 8
Sasha.p spune:
Cristos a inviat ! Am intrat doar pe fuga sa va urez cele bune, recunosc ca nu am apucat sa citesc din urma, suntem pe ultima suta de metri sa ne mutam si sper ca de saptamana viitoare ne apucam de reamenajari acasa, Dumnezeu stie cat o mai dura si aici. Tot ce imi doresc este sa apuc si eu cateva saptamani de liniste inainte de nastere, in propria mea casa !!
In rest, sasha a fost saptamana trecuta la tara cateva zile, l-am adus duminica si, bineinteles ca aseara mi-a facut febra. Cum bona e in vacanta (plecata din Buc) nu pot apela la ea si sunt prinsa in casa. Si as fi avut atatea de facut .... Mai ales ca am si o energie destul de mare si nu pot sta locului !!
Revin cand apuc sa citesc !
Anca, mami de Sasha si 29 + cu ;
surioara lui sasha
Nazdravani de august - septembrie 2003
http://bd.lilypie.com/fNiwp2.png
cristinamh spune:
buna fetele,
si... adevarat a inviat!
noi am revenit de la tara... intregi din fericire. copiii au bantuit singur pe ulita, dupa pofta inimii, au fost incantati.
de inviere am fost la biserica... inca nu m-am hotarat ce le explic exact copiilor, dar lor le-a placut venitul acasa cu "lumina", si au fost in delir cu ciocanitul oualelor. azi am ajuns si-au fugit la o vecina sa ciocaneasca...
la noi partea cu "moartea" e explicata cat de cat... daca un om se imbolnaveste, si doctorii nu-l mai pot repara... moare, si il ducem sa doarma la cimitir. iar cand mergem la cimitir, aprindem lumanarile ca cel drag sa stie ca suntem acolo in vizita si ne gandim la el. pentru ca flacara e magica si o poate vedea in somn.
la povestea asta n-ar fi greu de adaugat partea cu invierea, dar as vrea sa mai creasca nitel...
andrei e de-a dreptul macabru... cand ajungem pe la cimitir... ne intreaba cand murim noi... avea o placere nebuna sa citeasca epitafele de pe cruci in cimitir, ca tot am fost pe la toti bunicii... si uite-asa a gasit si strabunicii ...
explicatia pare ca tine, si e destul de logica pentru ei.
aa, si andrei a hotarat ca el o sa moara la 100 de ani, si sor-sa la 104. mie nu mi-a dat inca un termen
am uitat sa adaug in incheiere, pentru cine nu a primit urarile noastre de paste... http://geocities.com/hornoiuc/paste2009.pps
a fost un chin cu dialup-ul la tara, abia am reusit sa urcam pe net... apoi frate-miu a dat linkul...
ankalaura spune:
Cica revin... Daaaa dupa un secol!
IULIANA - eu ma inspir tare mult de pe culinar. Cel mai mult imi plac retetele in imagini, dar aici sunt mai multe deserturi parca. La celelalte categorii gasesti fel si fel de mancaruri. In urma cu niste ani, ma uitam in reviste, dar am renuntat. Uneori nici nu exista ingredientele la noi, sau sunt cine stie ce ingrediente ca trebuie sa faci piata 100% pentru un fel... Pe culinar sunt multe retete rapide si foarte inspirate.
Uite www.culinar.ro/forum/" target="_blank">aici
Si eu fac feluri separate pentru dimineata / pranz / seara, dar totusi mancam cam acelasi lucru a doua zi la pranz. Totusi e in regula, de cand sunt acasa e o placere sa stau in bucatarie.
Ma duc sa o culc pe Erika si revin.... dupa un secol mai mic
l_carmen2003 spune:
cu adevarat a Inviat!
M-am intalnit cu psiholoaga la care il duceam pe Alex si m-am plans ca s-a facut un obraznic si jumatate... are un tupeu si niste expresii...
M-a pus sa fac o lista de dorinte, de obligatii de copil - gen spalat pe maini, vorbit frumos, etc - de lucruri pe care nu are voie sa le faca si de lucruri la care renunta daca e obraznic... Si am inceput sa le citim zilnic dimineata... la 5 obraznicii pe zi se taie cate cava din lista de dorinte subliniind si pe lista de lucururi la care renunta... daca duminica a fost cuminte si nu are chiar 35 de puncte i se cumpara ceva, adica nu se mai face asta zilnic, la primul vreau... si se aplica si la reviste si la carti nu numai la jucarii...
Aseara a fost obraznic, dar obraznic tare, si tocmai a renuntat la cea mai mare dorinta a lui de anul asta... Disney - vorba vine, ca am luat biletele din decembrie... si le-am platit la un euro=4.29, adica imi bag gheara in gat daca trebuie sa ma tin de cuvant si sa respect pedeapsa... chit ca eu nu cred ca am sa intru in parc...
Azi Alex are nu'sh ce concurs, si dupa masa tenis si e cam obosit... si imi spune: - mami sunt stresat. - De ce? - pai cu asa program... si mai vrei sa fiu si cuminte! - pai daca esti stressat stai acasa si dormi si te de-stressezi!!! - glumesti?! toti copii sunt stressati cand trebuie sa fie cuminti!!! si cine mai participa la concurs daca ar face toti asa? - nu esti cuminte... nu ma intereseaza cat esti de stressat pedepsele se dau pe puncte sa stii... - mami, asa as vrea sa fii tu copilul meu! atunci ai vedea ce inseamna sa primesti puncte!
ankalaura spune:
Asheaaaa
A propos de cum isi spun copiii unii altora. Mai frate e un copil in parc, care in urma cu vreo 10 zile i-a luat Elizei sapca de pe cap si a aruncat-o intentionat in fantana plina cu apa. Ei, tot ala, desi e cu ma-sa care converseaza tacticos pe o banca, striga dupa copii "pipi" sau "kk". Mai e unul care striga dupa copii "gandacule". Te doare capul!
La Eliza la gradinita nu am auzit, sunt putini copii (doar 2 grupe in toata gradinita), si chiar daca nu fac ei mare lucru de activitati, macar la vocabular sunt controlati.
Dar astia din parc... Si in fond ce ma mir, cand toti casca ochii la programele de desene unde aud tot felul de tampenii. Cel putin pe Cartoon si Jetix e dezastru. Pana si pe MInimax mai auzi un "idiotule" sau "tampit" sau prost, sau altele...
Mai e una... Am reclamat la CNA dar probabil ca degeaba... Zice asa:
"Daca nu iti iese ceva din prima, mai bine renunta, chiar daca succesul este garantat" Este la reclama la Petson si Findus pe Minimax. Bai ce text idiot! Ori a tradus un bou, ori chiar asa trebuia si e mesaj "subliminal" daca ii pot zice asa, sau cum sa ii zic, conspirativ sau cum?
Cu Eliza se pare ca avem noroc. Nu spune absolut nimic din toate astea, chiar daca ne mai aude uneori si pe noi (eu zic des "tampit", mai ales la volan... ) Ea nu zice nici macar prost. Mai zice prostanac sau nataflet. Dar nu am stiinta sa fi jignit vreodata un alt copil zicandu-i intr-un fel. Sau poate n-am stiinta
Ma duc sa mai citesc din urma, ca sunt abia la pagina 4
ankalaura spune:
MIHAELA - am citit de pe blogsi vazut lucrarile Silviei. Ce frumos ca ai facut blog! Ma tot gandesc si eu sa ma apuc de unul, dar nu m-am decis cu ce (ca sa nu fie o varza cu de toate!) dar nici timp nu am...
Pune-l la semnatura ta pls, daca nu te supara
Cu greselile sau punerea la zid... Din pacate, la noi, putini pedagogi au talentul asta... Mult prea putin... Talentul de a corecta fara a umili copilul... Sa corecteze copilul explicandu-i frumos e ok, sa il scoata in fata clasei si sa il faca de rusine, nu e ok, dar astea sunt extreme. Dar de ce sa corectezi copilul care a colorat o pisica verde? ca nu e bine? Nu e bine ca pisica e verde? Unii vad in asta imaginatie. Altii vad greseala. Eu ii prefer pe aia cu imaginatia Nici la Eliza la gradi nu sunt diferentiati, pentru moment, toti fac bine cat timp se straduiesc si fac cum pot. Cica la anu' la pregatitoare se ridica exigenta la un rang superior
Hai sa va zic despre noi, ca sunt tot la pagina 4....
Ieri am primit, in sfarsit, confirmarea oficiala ca imi lucreaza dosarul. Am pierdut 2 luni deci... Abia pe 1 aprilie mi-au extras ei din cont diferenta pierduta de bezmaticii astia de la banca... Stiam ca extrag o singura data pe luna. De-acuma, pierd mult mai mult, nu doar astea 2 luni, caci trebuie sa am un noroc chior sa ne cheme la interviu luna viitoare! Care e ultima luna de interviuri, inainte de vacanta. Altfel, ma arunca in septembrie. Daca ne ducem in septembrie la interviu, nu avem viza mai devreme de ianuarie si nu plecam mai devreme de martie 2010.
Iuliana, in medie, intregul proces dureaza 9 luni - 1 an. Uneori mai putin, alteori mai mult. La noi, criteriile erau favorabile pentru termenul scurt. Eu mizam chiar pe viza in octombrie, daca totul ar fi decurs normal cu plata mea din ianuarie.
Acum nu pot sa fac altceva decat sa astept invitatia la interviu sau documentele prin posta. Eu sper la documentele prin posta (se cam practica asta pentru absolventii de franceza, deci m-as incadra bine)
Deci astea sunt preocuparile mele.... fetele, bucataria, dosarul... si printre picaturi ordinea si curatenia.
Fetele... nu prea am ce sa zic de ele. Erika mi se pare asa de mare, face 10 luni azi-maine, parca ieri am nascut. Nu vorbeste, zice doar GA, CA, BA-BA... da' mama sau tata nu. Eliza turuia deja la 10 luni, pe limba ei, dar turuia o gramada de silabe, iar mama si tata zicea constient.
Eliza e nazdravana. Nu prea am ce sa zic despre ea. Pare ca se plictiseste repede in spatii inchise, nu ii place sa coloreze, niciodata nu i-a placut, nu are rabdare. Mai picteaza, dar rar, si se satura repede. In schimb, daca ii dai sa decupeze si sa lipeasca, sau sa modeleze cu plastelina, ar sta ore in sir... Nu prea reusesc sa ii pozez realizarile. Ne inspiram de ici de colo. Uitati o mica mostra
www.activitaticopii.ro/coronita.html" target="_blank">AICI - vedeti pozele de sub prezentarea proiectului.
O regasesc in ce spune Anca mami de Sasha. Este o mica mani-pu-la-toare. Trebuie sa aiba ultimul cuvant, si de cele mai multe ori e greu sa gasesti contra-argumente. Chiar are dreptate, dar daca va continua asa, ma tem ca va fi considerata obraznica... Sper sa plecam din tara pana atunci, si sa fie considerata doar cu imaginatie
Se joaca foarte mult inventand povesti. De fapt, in putinele situatii in care deseneaza, ilustreaza de fapt povesti inventate de ea.
De exemplu a facut o poveste cu un curcubeu pe care il pazea nu stiu ce melc, ca sa nu vina ploaia si sa ii spele culorile. A facut un intreg dialog aici intre melc si curcubeu.
Apoi, alta, in care soarele si luna se contraziceau, care este mai frumos si mai stralucitor, si soarele stralucea ziua, se lauda catre luna, dar ea nu il vedea, ca era pe partea ei, si il tot urma pentru a-i demonstra ca ea este cea mai stralucitoare, dar in noapte, pe cand soarele era pe partea lui... si tot asa...
M-am gandit ca s-a inspirat ea de undeva, ca o fi auzit pe undeva istorii asemanatoare, dar se pare ca nu... Vorba Mihaelei, nu stiam eu ce talent am acasa.
Face deci povesti non stop, dialogheaza in continuu, face voci, etc.. Ma tem sa nu se faca actrita sau scenarista!
In spatii deschise insa, lumea e a ei, e o cocotzata si jumatate, n-am vazut asa ceva!
Acum am luat si noi role (a avut pana acum patine cu roti 2 cate 2, dar nu a fost atrasa de ele)... Am reusit sa iesim cu ele doar inainte de Pasti, apoi am fost plecati, sa vedem de acum inainte cum se va descurca...
Dar lunile anului nu le-a invatat inca in ordine Nu m-am ocupat. Bine ca stie care e treaba cu triceraptori si pterodactili... lasa ca avem noi timp de lunile anului...
ankalaura spune:
Cris - asa era la noi cu traducerile... Hai sa faca fiecare cate un capitol, cica tema scrisa semestriala... La aia de psihologie, era din psihologie... Si asa isi publica ea cica o lucrare... Ca doar nu verifica nimeni... La edituri, cica proba... sa traduci un capitol... vorba ta, cu 15 traducatori, pac era cartea gata gratis....
Iuli ce pret nene la Barbie balerina Eliza mi-a smiorcait dupa o Tinkerbell cu aripi luminoase, nu mare, cam 25 cm, stiti cat era frate?? 126 de lei!! Stati sa socotesc... vine vreo 45-50 de dolari americanesti! Eu nu m-am indurat sa dau atatia bani... I-a dat cumnata-mea, si nu am mai gasit apoi papusa, am luat un set cu 6 zane mici cu 70 de lei, adica tot vreo 25 de dolari nu? Mamaaaaa... sa plec mai repede
Cris - si noi la fel... La soacra-mea... Aceeasi balamuceala... Am mancat de Paste ciorba de pui, peste si friptura de porc Masa de dimineata nu prea exista, la 11 sau 12 o iei pe aia de pranz, asta daca nu se decide careva ca mai vrea un mic dejun, pentru ca sigur unu' a mancat deja mai devreme, .... un balamuc Si in afara de anul trecut, in fiecare an de Pasti am fost la soacra-mea.
La botez, asta toamna cand am facut noi, nu gaseai meniu sub 100 de lei fara bautura... Stiu de la fetele de pe forum, ca noi am facut acasa doar noi si nasii si parintii mei si o familie de prieteni, atata.
DanaE - hai ca pana citesc eu, au trecut deja doua saptamani de la patania cu masa de tenis... Cum e fata?
Cu religia la scoala, CRIS > baietelul nasilor nu face, ambii parinti au subsemnat si nu face. Mie mi se pare anormal ca nici macar nu ii intraba pe copii sau parinti ce religie au, poate unii sunt musulmani, poate altii catolici... ce moda e asta cu religia la scoala? Si daca se facea la modul frumos, cu pilde, cu povesti universale, despre bine, etc... mai ziceam... Dar sa invete rugaciuni si sa faca impartasanii pe hol mi se pare aiurea...
Cris - cu mesajul tau m-am tavalit de ras! I-am dat cu copy/paste si lu barbatu-miu la serviciu!
Wow, animale de casa... Liliacule, vezi ca frate-miu a venit intr-o zi cu niste rame, ca sa mearga la pescuit a doua zi. Si i-a fost mila de ele, asa ca a dat niste gauri zdravene si multe in capacul borcanului in care le adunase. Cred ca avea vreo 10 ani. Si au plecam ramele prin casa noaptea pe racoare, de a gasit maica-mea una si pe perna! Erau de-alea alese, grase si lungi... Tot holul (avea 7 m si era cu gresie) era plin de dare mucilaginoase care se uscasera si in lumina aratau a curcubeu... Deci... vezi cu melcu'
Carmen, eu zic ca pestii sunt mai buni deocamdata....
Si Eliza si-ar dori un animalut dar iese din discutie. E greu tare, eu am avut pisica, si o caram peste tot, pisica era deja un bagaj. Cu un caine ce faci? Daca nu ai pe cineva care sa se ocupe de animal in lipsa ta, e tare greu in concedii...
Mie mi-e greu cu florile, daramite sa fi avut un animal!
ANCA de Sasha - spor cu modificarile! Eu nu mai vreau sa aud de renovari. Fac alergie!
Tot zic si eu ca fac un "barometru" de cumintenie, cu calendar si recompense, cu lista de dorinte, etc... Uite ca nu ma tin deloc de promisiune...
Hai ca azi v-am facut capul patrat dar baremi am recuperat tot!
cristinamh spune:
io radeam de liliacu, ca s-a pricopsit cu melcu... fi/mea a adus de la tara o familie intreaga... mama, tata si copilul. nu-s mari, ci mici... dar... 3 zile i-a pazit, acum sed pe lavita. si dorm.
tragedia a fost in masina... cand ii tinea in palma, si la orice frana ajungeau pe sub scaune... si da-i si cauta-i. bine ca de data asta am fost sofer, nu baby sitter... (ma laud... ca nu mai pot de fericire, primii mei 350km pe sosele "nationale"+autostrada, o placere)
aaa, si am uitat sa mentionez, ca a pus melcii pe masa. io nu m-am prins ca au inceput sa misune (dormeau) si m-am trezit cu unul ca mi se urca pe mana... scriam de zor la tastatura.
lui andrei ii e frica de melci. nu pune mana nici mort. sor-sa il tot bate la cap, "uite andei, n-ale gula, nu mushce, n-ale dinti!!"
ah, si in incheiere... in sfarsit se misca dintele bine. da' acum cica nu mai vrea sa l scoata, daca l doare...
iuliana spune:
Eu deocamdata stau bine la capitolul pets. le-am spus ca eu nu string caca si pipi de mitza sau ciine:), si nici ele nu au fost incintate de idee.
Anka, dar ai avut limbarnita azi, nu gluma:). Erika are deja 10 luni? mamaa, ce a mai trecut timpul! Nici mie nu-mi vine sa cred ca Diana face in iunie 4 ani si Emma 6.
Cristina, la noi cu dintele nr. 2 a fost dezastru. Acum o luna a inceput sa i se miste si Emma a vrut sa i-l scoatem ca sa vina zina maseluta. Vreo 3 saptamini am incercat sa i-l scoatem fara succes. Acum cind i s-a miscat mai tare, nu a vrut si gata...parca era isterica....da-i cu plins si lupta. Nici nu as fi vrut sa i-l las sa cada singur ca asa mi-e frica ccc ca o sa ii creasca strimb. Aseara i-am zis ca daca nu ma lasa sa i-l scot, nu o mai duc la programul de mate si citire, ca trebuie sa o duc la dentist si costa bani si nu am bani de amindoua. Ei, a fost tragedie....mami, but I love going there, I love doing homework - math and reading....please let me go there. Isi luase posetuta cu teme si dolarii cistigati si o tinea strins in mina, mai ales dupa ce ta-su i-a zis ca i-o arunca la gunoi si canu se va mai duce niciodata acolo. Cu chiu cu vai m-a lasat sa i-l zgintin in gura cu ata atirnindu-oi de dinte:) si cind nu a fost atenta, i l-am tras. Nici macar nu a simtit. Ta-su s-a suparat tare pe ea. Dimineata primul lucru pe care Emma l-a facut a fost sa se uite sub perna sa vada daca a a venit zina. A gasit banii, dar de rusine, nu i-a zis lui ta-su care era suparat pe ea de aseara.
Diana a fost de milioane....cind i-a luat ta-su Emmei posetuta, s-a dus la el sa il convinga sa o mai trimita pe Emma la mate si citire si sa ii cumpere alta posetuta.
mihaela_s spune:
Ziulica buna! Si daca aveti sarbatoriti azi in familie!
roisin, vizionat pozele. Mai seamana fetele tale ca si cele ale danei-ene si ale iulianei intre ele...pe biciclete la un moment dat nu mai stiam care e una si care e alta, cand erau pozate separat. Pana m-am prins ca au biciclete de culori diferite. Frumos de tot la Muzeul Botanic, in primele poze am crezut ca la tine acasa ai asa aranjamente frumoase si ma pregateam sa te intreb cum le-ai facut.... Mi-a palcut ca una din fete a fost roz si alta albastra. Da' acu' am si eu o intrebare ...de ce aveau castile pe cap cand erau fara biciclete?
anka, multam de aprecieri. Pai io am nu numai un blog, am 3. Ca sa nu fac varza de varza, ca in ala cu Silvia "e" multe pe acolo . Asa ca fotografiile artistice sunt la hobby si calatoriile la calator de profesie. Pai toate 3 blogurile sunt la semnatura.
Succes cu dosarul. Si pune si tu cateva foto cu aia mica care e mare deja sa le vedem cat de bine seamana.
Carmen, e varsta la care devin ei asa mai "slobozi" la gura. Slobod inseamna pe ardeleneste liber . Ooof, nu trebuia sa-l ameninti si sa-i spui ca nu mergeti la Disney. Eu sper ca macar asta sa-l cuminteasca daca asta ai intentionat si sa nu-l dea peste cap cu faptul ca daca va mai fi obraznic, tot veti merge...
cristina, liliana...cu melcii...am avut si noi acu' vreo 3 ani, in SM. I-am tinut pe funze de salata intr-un borcan legat cu hartie gaurita ca sa aiba aer. I-am lasat apoi afara dupa 2-3 zile, ni s-a facut mila de ei. Dar Silvia a fost topita, ca dupa toate animalele...
Noi inca n-am gasit pisica. Oricum ,acum daca plecam in concediu nu e momentul sa luam, o vom face dupa ce venim. Ca sa se obisnuiasca cu noi, cu casa...
Acum despre noi: Silvia si Diana au primit role de la iepuras si Silvia a invatat tare repede sa se dea cu ele(Diana stia, avusese role numai ca i-au ramas mici) dupa ce in prima zi abia am tinut-o eu cu Ovi. I se duceau picioarele fara ea Nu merge singura ca nu-i place, dar a fost cu Diana de mana, amandoua pe roti .
Puteti sa le vedeti aici.
Eu am primit job de vara, la laboratorul unde fac practica si sunt tare bucuroasa. Voi lucra o luna, dupa ce venim din concediu si vor fi primii bani suedezi ai mei .
PS ca intre timp a scris iuliana...cica pisicile stiu sa mearga singure la cutie. Oricum inainte de a implini 3 luni nu pot fi luate de la mama si pana atunci invata. Cu cainii cred ca e mai greu. Dar mie tot un caine mi-ar placea...poate cand o sa creasca copiii si o sa fiu si eu la pensie. O sa le iau nepotilor .
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie