Nazdravani de august-septembrie 2003 (mart.2008)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

De azi dimineata ma chinui cu pozele. Sper ca am reusit ceva, ceva. oricum am multe poze ... am pus doar cateva la intamplare ...

edit : inca nu merge, sorry ! mai incerc

Anca, mami de Sasha si 37+ cu Iris Laura;
surioara lui sasha

Nazdravani de august - septembrie 2003
http://bd.lilypie.com/fNiwp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sisi spune:

Aoleu, cat ati scris... cat pe ce sa ma pierd iarasi

Buuun, acu sa ma organizez:

Iuliana, eu m-as muta in Austria si maine daca as putea si unul din multele motive e si felul in care se circula. Anul trecut ma fatzaiam cu motorul pe acolo prin munti (plus Germania si Elvetia unde se circula la fel de civilizat) si se strangea frate cate o coloana in spatele meu pe curbe de credeam ca o sa ma ucida toti pe rand. Deh, uneori ploua si nu ma avantam prea tare. Culmea e ca daca trageam pe dreapta ca sa ii conving sa ma depaseasca treceau pe langa mine facandu-mi semne de multumire. Cand am ajuns in Viena am simtit ceva diferenta, asa cum zice si Danat, mai sunt cativa mai aprinsi la fire dar oricum nu se compara cu Romania.

Ce mandra sunt ca Viena e pe locul 1!

Sasha, nastere usoara! Ce trece timpul, nu imi vine sa cred...

Cristina, cum, nu ii cumperi cabana fetei? Tz tz tz...
Astia mici ai tai sunt jos palaria, ce sa zic, m-au dat gata...
Nu stiu cum e pana la Omu da' m-ar tenta ... problema e ca s-ar putea sa nu rezist eu.

http://community.webshots.com/user/sisi03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Sisi ma distreaza imaginea pe care ai povestit-o cu tine ca motociclist cu un cird de masini cuminti mergand incetisor in spate...a ajuns sa ma distreze normalitatea, pt ca, in mintea mea de roman inca imbibat de realitatea bucuresteana din trafic, imi si imaginez astfel de situatie in Romania. Pfuaaaa, ce si-ar mai lua-o motociclistul...pe toate partile, si suplimentar pe la rude
Pe aici soferii sunt cam speriati de biciclisti (in oras, mai ales) si motociclisti (pe autobahn, mai ales) pt ca apar f rapid, cand nu te astepti, si au mai fost accidente.

In orice caz, s-a facut o statistica referitoare la nr de accidente si anul trecut au fost 980 accidente (pe tot anul!!!), din care doar cateva zeci mortale (in timp ce in Ro, numarul victimelor il depaseste pe cel al accidentelor de aici de cateva ori ). Si se pare ca in majoritatea accidentelor sunt implicati cetateni straini, nu austrieci. Nu ca or fi ei perfecti si mari soferi, dar ce e al lor, e al lor, sunt extrem de disciplinati.

Si eu sunt mindra ca Viena e pe primul loc ...sa ii auzi pe austrieci ce umflati in pene sunt...mamma mia!

Dana mama lu'Radu Stefan

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Hobby

www.youtube.com/watch?v=6Ml3NUIDpFg" target="_blank">Melodia mea de azi :-)

Mergi la inceput

Si putin "gust" vienez pentru cine are chef :-)

http://hailaplimbare.wordpress.com/2008/12/14/658/

Dana mama lu'Radu Stefan

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sisi

Nu stiu cum e pana la Omu da' m-ar tenta ... problema e ca s-ar putea sa nu rezist eu.

sper ca tentatia nu e cu motorul...

fetele, de acord cu circulatia. tocmai am aflat ca eu o sa fiu soferul, cica sunt tare buna de gura la dat sfaturi, si ma lasa sa conduc pana la veszprem. exceptie face valea oltului, ca pe autostrada ma lasa, ca am mai multa rabdare. asa ca m-am apucat de foto-memorat noduri de autostrada si directii de mers, pentru ca... cu un copilot ostil trb sa ajung singurica la destinatie.

danateu, o intrebare... daca ajung cu masina la viena, dar nu vreau sa intru in oras cu ea, pe unde pot s-o las?

ps. cer multa ingaduinta celor care sunt in lista de mess a lui andrei, copilu a descoperit o noua pasiune, sa streseze lumea... si e asa mandru de lista lui de "prieteni", ca nu-i pot sterge...
oricum sta pe messu meu si se uita la poze, care ce "nazdravan" e, din ce localitate...

Mergi la inceput

Cristina ca parcare rezonabila, exista asa numitele P+R (park and rail) unde parchezi masina cu 3 euro/ zi; aceste parcari se afla de obicei linga o statie de metrou (U-bahn) sau S-bahn care iti face legatura cu ce vrei tu (de obicei spre centru).
Insa ca sa ajungi la aceste P+R tot intri pina la ele prin oras cumva, chiar daca pe la margine...e vreo problema sa circuli in viena, sau de ce nu vrei sa intri cu masina in acest oras superb? Ai sa vezi si tu cum e sa conduci ca omu'

Uite aici o listutza a P+R din Viena:
http://www.wkw.at/docextern/garagen/pur.htm

Ce traseu aveti voi? cand plecati?
Despre ce noduri de autostrada zici? Ca e f f complicat aici, cand se ramifica cate 4 autostrazi dintr-un loc si ai imediat iesire la 300 m dupa ce abia ai intrat pe autostrada, trebuie sa fii super cu lectia pregatita, daca nu ai cumva un GPS ajutator.
Daca iti pot sta la dispozitie cu orice informatie...zi-mi!

Dana mama lu'Radu Stefan

Hobby

Mergi la inceput

Cristina, vai de mine, nu cu motorul la Omu, il rup in doua, nu e bun de asa ceva... ma tenteaza doar sa o vad pe Petra cum urca

Pleci la Viena sau nu am inteles bine?

Danateu, cafea nu mai beau de vreo juma de an da' ce pofta mi spa facut de strudel, yammi! Lasa ca acusi o sa il gustam din nou.

Am uitat sa va zic ca am hotarat sa o taiem in trei spre Austria si Germania. Eu vreau sa ajung la Garmisch la intrunirea moto BMW (am fost si anul trecut dar nu mi-a ajuns ) si de data asta nu mai vreau sa plecam fara Petra.
Nu ne permitem sa ne lungim asa mult ca anul trecut, ne vom limita la 8-9 zile. Oricum o sa o duc pe Petra in cele mai frumoase locuri din punctul meu de vedere (vezi Hallstatt) pe acest traseu.

Ce sa mai zic ca era sa patim ca Iuliana. Ne-am hotarat vinerea trecuta si am fi stat si acum linistiti daca nu imi venea mie ideea ieri sa verific daca mai e valabila asta mica pe pasaport... ei bine, nu era. Si cum noi plecam pe 30 iunie si pasapoartele se elibereaza in 7 zile a trebuit sa cotizez pt "urgenta" si sa il am gata in 2 ore desi chiar asa de repede nu imi trebuia. Deh, au mai gasit cum sa ia niste bani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Hahaha, Sisi, se pare ca patania mea are "succes" si povete:)))).

Dana, chiar asa de scump de inchiriat poate fi o masina? Sor-mea a fost azi si a intrebat si i s-a zis ca pentru o zi costa vreo 170 euro(o masina in care sa incap eu si ea si 3 copii in spate cu scaunele). La asta se mai adauga scaunele de masina, plus faptul ca am vrut schimbator automat si GPS, plus asigurare...ajungea bine la peste 200 si de euro. Am ramas tablou. M-am uitat si eu pe internet si e acelasi lucru, ba chiar mai scump...mi-am facut jdemii de cruci. Aici e mai putin de juma de pret.

Si aici lumea e fffff. politicoasa...si m-am invatat si eu sa fiu rabdatoare:), nu injur la volan, nu ma agit sau daca ma agit, ma agit politicos asta numai daca ma grabesc f. tare. Multumesc lui D-zeu ca in 7 ani nu am luat nici un tichet de viteza (asta nu inseamna ca am circulat legal, ca 99% circul peste viteza legala). Important e sa nu faci slalomuri printre masini si sa stai linistit pe banda ta.

Mi s-a intimplat sa fiu si eu capoasa cind m-am enervat pe un camion care nu m-a lasat sa intru in autostrada (chit ca ajunsesem inaintea lui si aveam prioritate) si care a accelerat de a trebuit sa ies de pe prima banda inafara autostrazii. Apoi, o data ce am intrat in autostrada in spatele lui, am trecut in fata lui si am mers cu 50 mile la ora cind viteza legala de e 65, a trecut el pe alta banda, am trecut si eu in fata lui, apoi a trecut pe a 3-a (ilegal, ca nu au voie decit pe prima banda...cred ca spumega nu alta) si l-am tinut din nou la 50 si uite asa pina cu citeva secunde inainte de a iesi eu din autostrada. Apoi mai sint copii din astia cu hormonii la cap care sa baga in fata si te forteaza sa le faci lor loc. Ah, ce m-am mai enervat pe o pustoaica care dupa ce a mers in paralel cu mine (pe linia mea, nu pe doua) a intrat in fata mea inainte de a se uni liniile la intrarea in autostrada (din nou). Cind era la citiva metri de intrare, am bagat motorul meu de 260 CP la lucru si i-am ras fata, dar mi-a stat inima cind am vazut incontienta ca e in dreapta mea pe propria mea linie. Daca nu frinam sa o las in fata, mai mult ca sigur ca iesea cu accident.

Ma duc la curatenie...nici nu mai stiu ce sa fac de mincare la plozii astia:(.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

danateu, sar'na! din pacate pentru mine, viena nu e sigura. eu plec cu tati in delegatie la veszprem, care dupa calculele mele e la 3 ore de viena. avem un singur we liber, pe care tati vrea sa-l facem la budapesta, iar eu oriunde altundeva (a se citi viena sau bratislava). mai e varianta 2, ca eu nu trb sa fiu zi de zi la universitate, si ma pot sui in masina sa plec singura daca neuronul meu considera ca asa trebuie.
gps nu stiu inca daca o sa am, dar as prefera sa casc gura decat sa casc ochii dupa indicatoare... mai ales daca o sa fiu singurica.

de autostrada vorbeam de alea din budapesta. hehe, si acolo e simplu, dar trb sa ma dumiresc in ce directie merg, ca toate localitatile alea cu nume unguresti imi par la fel... is bine semnalizate, nu mi s-a parut greu, dace este indeplinita conditia de mai sus... si cand ai si nume de-alea de-ti ia 200m sa le citesti... nu ma vad totusi prea bine .
azi dim tati mi-a dat o veste "buna", ca-l doare rau piciorul, de la o cazatura (exclus sa se duca la doctor, oltenii se regenereaza datorita genelor foarte puternice), asa ca s-ar putea sa am placerea de a conduce tot drumul.

si sa ajung si la copiii, care trepideaza de fericire ca in we ii duc la bunici. bietele lor cornite, retezate cu sarg de mine de vreo luna, sufera ingrozitor ca n-au mai crescut. mama abia asteapta, din fericire va dura doar doua saptamani. inca nu s-a prins ea ca stau acasa, sau de unde am eu atata timp liber, taica-miu imi zice ca nici prin cap nu-i trece ca sunt in somaj... asa ca o sa aiba o maaare surpriza cand o sa-i iau copiii.
ma scoate din minti, nu asculta deloc. si cu alergia lu iris, de anul trecut o tine una si buna, ca de la apa face copilul alergie. deci 3 doctori sunt tampiti, maica-mea stie mai bine. anul asta la fel, cum s-a declansat... "hai mai mama, de la apa e sigur!". asta dupa ce tot anul trecut imi spunea ca nu e nici o alergie, e varicela.
a doua e ca la "buni" nu se aplica regulile lu mami. adica, la plimbare plecam fara bani... si nu cumparam orice rahat doar pentru ca il vrea copilul. imi vine sa pun pariu ca gasesc un bakugan cand ma intorc! ce daca eu m-am chinuit sa-i fac sa renunte la bomboane, ciocolata... buni le da, ca doar "este copii".
le-am zis sa aiba grija cu andrei, nu pronunta corect si conjugarile la verbe le face praf. am stat si i-am pazit. nu s-au obosit deloc sa-l corecteze. "e copil". daca mai aud e copil innebunesc.
are 6 ani, nu 3... si am pretentii de la el. adica, dupa ce-i corectez un lucru de 3 ori, am pretentia sa-l si vad aplicat...
mai repede se prinde de iris.

dar... respir usor. nu vor fi decat 2 saptamani, sper sa mai am ce recupera. apoi vor sta cu mine. pe 22 o sa plecam la mare, si abia astept.

Mergi la inceput

Cris, pai neaparat sa te urci in masina si sa te duci sa vezi ce vrei.
E pacat sa ajungi in zona si sa nu te plimbi putin, mai ales daca ai timp si masina ... e simplu, ai sa vezi!

Bafta cu mama. Noi n-avem bunici de mai bine de vreo 40 de zile - au plecat si ei in calatorie - si asta mica nu mai poate de dor.. Cred ca e si faza cu cornitele e la mijloc..

Mergi la inceput