Nazdravani de august-septembrie 2003 (mart.2008)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

cris Cum procedezi tu cu Magic English?? Ca Andra parca nu este atrasa deloc de ele. Noi le cumparam, cu rigurozitate ca mi se pare ca si carticelele respective sunt de ajutor plus ca ne place la nebunie partea cu stickerele.
Am stat si am vizionat prima parte...dar asa un plictis pe capul ei...mai rar! Cand incepea o povestioara ho si ea: "Hai sa vedem urmatorul film" si uite-asa mai mult le-a zapacit decat sa stea sa le urmareasca. La nr 2...am stat in spatele ei sa vad daca greseste si...culmea...cam 95% le-a facut corect. Nu-i place partea de karaoke dar cantecelul l-a cam invatat. Ar trebui sa-i iau microfon poate ca asa ar atrage-o.
Asa ca sunt un pic derutata in ceea ce priveste o metoda de a o atrage.

Anka Ce-ai mai rezolvat in cele din urma cu actele? In ce stadiu va aflati?

Anca mama de Sasha, in ce stadiu te afli cu lucrarile? Cum te mai simti?

Vesti de la noi nu prea sunt. Eu zilnic "bolesc" asa ca toata lumea ma lasa-n pace.
Astept doar sa se faca frumos afara si sa-mi iau ploada din dotare si sa trecem la "plimbare usoara" nu de alta dar simt ca-s intepenita.
Am experimentat intr-o zi asa ceva numai ca parca mi-a luat cineva mintile si am uitat sa o intreb (cand am plecat de la gradi) daca are nevoie la toaleta Asa ca va dati seama ca dupa 100 m ea voia...o treaba rusinoasa... Si cum toaletele publice la noi lipsesc cu desavarsire...n-am altceva de facut decat sa incerc sa ajung acasa cat mai urgent.
Dar mai insist, poate-poate n-o fi de fiecare data cu ghinion. S-a anuntat un we minunat (ca vreme) si sper sa ma simt in regula ca sa imi scot nasul un pic la vant!

Fetele, tare mi-e dor de voi...nimeni nu mai zice aproape nimic, fiecare le are pe-ale ei, imi dau seama, dar macar asa...un salut din cand in cand n-ar strica, macar sa stim ca nu ne-ati uitat definitiv.

Eu va si va doresc un we minunat!

Liliana, Andra-Maria & 10+

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

pai hai s-o punem de-o intalnire de primavara... te bagi, lili? cine se mai baga??
si mie mi-e dor...

ma lili, ai mei le cer ei. eu nu vreau sa le cumpar pe-astea care sunt acum la chiosc. ca dublez ceea ce am. de ex, eu am 6 cd-uri. dar ceea ce a fost la chisc cd1, e la mine prima jumatate din cd1.
eu nu aveam in pachet dictionarul asta cu stikere, in schimb am o sumedenie de cartonase, ca si cartile de joc, cu ceea ce apare in dictionar. pe o fara is color, si scris numai in engl, pe verso sunt la o culoare, si scrie si traducerea (banuiesc ca aia color o arati copilului, iar verso vede parintele... care daca nu prea stie, sa vada si traducerea )
asa ca am cumparat numarul cu dictionarul ala.
sunt dragute si revistele, dar pe-ai mei nu prea ii pasioneaza ce e cu scris, colorat...
la cd-uri, iris e innebunita de personaje. eu sunt multumita ca se uita. si aude, o prinde ea ceva in cele din urma.
ce-s necajita e ca la alea trase de pe retea, nu e si dublajul in romana, care sa traduca. asa ca trebuie musai sa stau cu ei. la cele cumparate ii las sa se uite singuri.

ce-mi place la andrei e ca a inceput sa citeasca cuvintele in engl. el se chinuie si cu cititul in romana, citeste la filme... doua randuri mai scurte le citeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Va pregatiti de intilniri, sau am inteles eu gresit?:D Bravo, asa imi place!

Noi sintem bine, fetele sint tare cumintele. Emma ma innebuneste toata ziua ca nu are teme suficiente, chiar daca are teme de facut in fiecare zi, cel putin juma de ora, dar ea vrea mai mult. Nu am vazut asa copil. Da Doamne sa o tina asa tot timpul. E tare silitoare si muncitoare. Data trecuta la testul de mate de la programul la care merge nu a luat $ si a fost tare suparata (a gresit 1 adunare). Acasa ma pune sa ii dau adunari suplimentar si vine la mine sa o corectez si e musai sa ii pun 100% (daca mai greseste cite una corecteaza repede, numai ca sa fie totul corect si sa nu fie 90%). La scoala a avut si acolo teste la citire si a facut perfect. E f. mindra de ea si apoi ma intreaba daca sint si eu mindra de ea:).

Am ajuns si noi la munte saptamina trecuta si am pus fetele pe schiuri. Am ramas tablou. Emma dupa numai 2 zile face si slalomuri pe dupa bete, Diana merge numai drept, dar e tare curajoasa. Erau 2 dealuri, unul mai inalt decit celalalt (unde facea Emma slalomuri) si i-am dat si Dianei drumul de acolo. S-a dus cu o asa viteza, de n-am reusit sa o prind cind a cazut la baza, dar nu s-a lovit si nici nu a vociferat. Emma deja nu il mai vroia pe ta-su sa mearga cu ea cu liftul mic (deh, e fetita mare) si ta-su a cam suferit ca nu mai avea nevoie de el:), dar ii crapa inima in el de mindrie, anyway, ca Emma poate:). Am pus niste poze aici http://family.webshots.com/album/570645383OHZNng .

Cristina, nici eu nu o duc pe Emma la clasa. Parchez pe linia de citeva minute (nici nu opresc masina), Emma deschide usa de la masina, isi ia rucsacul si pleaca singurica la scoala. Eu numai o urmaresc (din masina) daca ajunge bine. La inceput imi statea inima pina ajungea in raza mea vizuala, dar acum nu imi mai fac griji. La inceputul anului scolar, in primele 2 saptamini aveau si parintii voie sa stea cu copiii pina intrau in clasa (au 10 minute pina se aduna afara toti copiii), dar apoi ne-au rugat numai sa ii aducem pina acolo si sa plecam. Acum eu nici nu o mai duc pina acolo ca e fetita mare:).

Da, nici mie nu imi vine sa cred ca am terminat la Emma cu imbracatul si hranitul si baia de multa vreme. La sosete si la ciorapi lungi o mai ajut ca nu s-ii pune perfect, dar altfel nu am nici o treaba. Nu stie insa sa isi faca fundita la sireturi, dar nici nu am exersat pentru ca toti pantofii ei etc. au scaiuri si nu sireturi.

Eu vreau sa o dau pe Emma de la anul sa faca spaniola. Se face o data pe saptamina la scoala (e extracuricular, deci trebuie sa platesti). Sper sa vrea si ea. La virsta asta copiii sint ca niste bureti si absorb imediat. Cu romana nu imi fac probleme pentru ca sint absolut sigura ca anul asta dupa 2 sapamini de Romania ele o vor vorbi perfect.

Emmei i se misca si al doilea dintitsor. Am incercat sa i-l scoatem saptamina trecuta (ea a insistat, ca sa vina zina maseluta:), dar nu am reusit ca nu se misca tare si am renuntat. Mai asteptam.

Diana e si ea tare incintata de mersul la scoala. De abia asteapta. Ar fi o tragedie sa nu o duc. Unde la inceputul anului scolar nu vroia deloc sa deseneze sau sa picteze, acum picteaza niste pagini mari cit jumate din ea si nu lasa nici macar un loc gol cit sa pui un virf de ac. Mi-a spus profesoara ca e tare meticuloasa si combina tare frumos culorile. A intrat si ea in boala fustelor si rochiilor (am pus-o si cu ea acum) si e jale cind pune pantaloni pe ea. Mai scap cu bluzite care ii plac ei tare mult. De abia astept sa fie mai cald sa scap de ciorapei lungi si sa iasa la bulanasele goale:). Are o coordonare motrica f buna (o fi din cauza ca e stingace?), scrie literele si cifrele bine. Am ris ieri de ele ca citea Emma o carte de la biblioteca si Diana statea linga ea si o completa cind Emma se mai impotmolea la un cuvint. Bine, Diana le ghicea, dar Emma nu intelegea cum de poate Diana sa citeasca:).

Ma distreaza sa o vad pe Emma cum ii face ea teste de adunari si scris cuvinte Dianei si o pune sa le rezolve. Diana, cit face 4+5? Diana: 3. Emma: nu, 9...acum sa trecem la urmatorul. e funny sa le privesti. Pot sa spun cu mina pe inima ca e mult mai usor acum...greul a cam trecut. Inainte de a merge la munte am fost in alt oras pina unde a trebuit sa conducem 5 ore. A fost floare la ureche cu ele fata de acum 1-2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

buna seara si de la noi, cam rarut in ultima vreme, dar avem scuze!
Ca tot ma intreba Liliacu`, suntem pe sfarsite cu renovarea apartamentului in care ne mutam (temporar), iar acasa suntem in plina impachetare. Am impachetat cam 70% din total, cu restul saptamana viitoare. In wee, cristi este dincolo ca vrea sa repare nu stiu ce tocaraie pe la geamuri ca sunt de lemn si nu le-am mai schimbat cu termopane! Dupa care incepe operatiunea "mutatu`" si sper ca in maxim o luna sa terminam si aici sa ne putem muta inapoi.
Duminica am fost la Kidex si am procesat un patut pentru cea mica, de la graco, cu tot felul de nebunii, vibratii sa adoarma, lampa de veghe, cutiuta muzicala, masuta de infasat, foarte frumos oricum. Si a fost si cu 200 lei mai ieftin decat pe net, asa ca l-am luat pana la urma. Mai am patutul lui Sasha, dar pe acela il voi duce la munte ca nu am chef sa ma plimb cu patutul in portbagaj de cate ori mergem acolo.
in rest, ma simt bine, crestem (amandoua din pacate !!!), dar cu toate vitaminele pe care mi le-a dat dr + Magne B6, imi este oficial foame, recunosc! Si pofta, dar numai daca vad ca mananca cineva langa mine, altfel ... mai bem si apa!
Si lui sasha i-am luat alea cu "english", e destul de interesat de ele, dar vrea sa stau langa el.

Anca, mami de Sasha si 24 + cu ;
surioara lui sasha

Nazdravani de august - septembrie 2003
http://bd.lilypie.com/fNiwp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Salutari si de la noi!

N-am mai scris de o vreme...am citit dar sincer timpul meu e cam limitat.

Noutatea ar fi ca saptamana asta am fost in Ro, in SM. O veste trista ne-a facut sa ne imbarcam duminica dimineata cu destinatia Stockholm si apoi Budapesta, unde ne-a asteptat cu masina fratele lui Ovi care venea din Toronto. Am stat 3 zile, cu alergaturi si tristete impuse de eveniment. Silvia s-a comportat minunat, e o adevarata placere sa plecam cu ea la drum, indiferent cat de lung si obositor ar fi. A dormit pe avion, pe masina, pe feriboat...Zborul cu avionul a fost ca si cum ar fi zburat prima data, cel de la 2 ani jumate nu-l mai tinea minte.
I-a placut in Ro, abia asteapta sa mai mergem. Dar cand feribotul ancora aici in port a zis in suedeza: "Ce bine e acasa!".
S-a bucurat de reintalnirea cu mama, au stat 3 zile impreuna si Silvia plangea ca de ce nu vine si buni cu noi. Apoi a fost tare contrariata cand dupa inmormantare "Mami, toata lumea ma pupa...de ce?"

Un we minunat va doresc!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

mihaela, imi pare rau...

sasha, spor la renovat. macar cu casa de la munte ati terminat? daca tot va apucati de asta...

noi a fost azi in parc. am pus piticii pe role. iris sta, paseste. andrei e fricos, abia sta. eu m-am bucurat ca a venit si tati, asa mi-am pus si eu rolele si m-am dat nitel. abia astept sa se dea si piticii, sa putem sa mergem impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Mihaela, condoleante!

Zilele trecute am gasit pe scari o hirtie pe care scria: I don't like my sister Diana! Cu o zi inainte se certasera si Emma si-a scris oful:).

Azi am tinut in brate un bebelus de 6 luni.. grasunel si tare scump. Mi-a facut tare multa placere. Am si uitat cum e:).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Mihaela - Condoleante !

Cristina - casa de la munte e gata demult, dar acolo e in permanenta ceva de facut. Acum trebuie sa amenajam prin curte, ca vreau sa plantez niste pomi fructiferi, zmeura, mure, chestii de astea. Dar cand vom ajunge si la munte, ca cu treaba in buc, cam greu, n-am mai fost de la 1 Martie.

Anca, mami de Sasha si 24+ cu ;
surioara lui sasha

Nazdravani de august - septembrie 2003
http://bd.lilypie.com/fNiwp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Va multumesc mult!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

din lipsa de ocupatie, am inceput sa gatesc.
azi am facut o zama de gaina. am capatat in we o sticla de bors adevarat, de-ala de l-ai fi baut non stop daca nu ar fi protestat dintii. asa ca am pus la fiert una buata pasare de tara, cu legume. am intins repede o foaie de taitei, ca n-are haz cu de-aia din comert. cand au fiert, am pus taiteii si borsul. ce-a iesit... de nedescris. cica eram la cura de slabire... dar nu ma pot abtine. am dat liber la taitei, si savurez zama asta. ce-mi pare rau e ca nu vor manca si copiii, nu agreeaza borsul in cantitati mari.

iris e in delir, ca a venit primavara. azi am gasit primii pomisori infloriti in drumul spre gradi. zanele au adus florile, asta tragandu-se de la "fairies"... si abia asteapta mititica sa stea fara caciula.
e o zgatie si jumatate...
ieri colorau amandoi la masa... liniste... "adei, la mine e mai fumos ca la tine!" si gata incaierarea. normal ca leul s-a zburlit, scorpionul a sarit, iar eu ma chinuiam sa-i despart...

ps. inca nu am scos dintele...

Mergi la inceput