Cauzele opririi din ev.a sarcinii -3

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

azi ori am fost harnica, ori ce?am gasit un articol despre mutatiile MTHFR.daca am inteles eu bine, in functie de starea homo/heterozigota a aleei bla-bla, ea se asociaza si cu trombofilia.dar va rog, verificati si voi, ca termenii m-au nenorocit.sa nu va induc in eroare.maine reiau studiul de caz aici, ca azi nu mai pot.
aici:http://www.umfcluj.ro/home/masterat-doctorat/Hotoleanu%20rezumat.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Vad ca e la moda MTHFR, incep sa ma simt singurica pe aci cu APCR-ul meu via Fact V Leiden.
Am facut listuta asa cum ati scris dar as vrea sa-mi specificati cate sarcini ati avut oprite din evolutie si la cate sapt.
Danny ti-am scris si tie datele in listuta, literele la mutatii nu le-au mai trecut ei , sigur e vb de ac mutatii nu ai tu altele
Danny esti haioasa , e grea materia? Hematologia asta parca e scrisa in chinezeste
Profa, Liliana, Anaconda va rog sa-mi dati datele voastre pt prima pagina.


Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_81 spune:

Buna fetelor! Sunt noua pe acest forum.
Am facut si eu analizele la Fundeni+imunologice la Medlife, analize la care mi-a iesit ureaplasma poz. Din analizele de la Fundeni sincera sa fiu nu am inteles nimmik, scrie asa PT SEC TS, PT INR TS, APPT, LA1, pROC GLOBNR, PC,PS, AIII.
dR. USCATESCU mi-a rec aspenter o zi da una nu si sa repet analizele peste o luna jumatate. Pe foaia rezultatelor nu scrie valorile de incadrare. As vrea sa va intreb dc voi aveti val de referinta si ce alte analize ati mai facut. Eu am 2 sarc opr in ev

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Cris_81 bine ai venit! Nu ai intrebat-o pe dr Uscatescu ce nu ti-a iesit bine? Scrie-ne aici valorile si poate reusim sa aflam ce nu ti-a iesit bine. Iti scriu ce inseamna prescurtarile iar unde nu stiu pun punctulete.
PT SEC TS ........??(cred ca este timp de protrombina in sec)
PT INR TS ........?? (cred ca este timp de protrombina in INR)
APPT -timp de tromboplastina partial activat
LA1 -lupus anticoagulat
pROC GLOBNR -.......,
PC -proteina c
PS - proteina s
AIII -antitrombina III


Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

Am vrut sa va scriu exact ce am eu pe buletinul d analiza:
Gena MTHFR
mutatia C677T genotip heterozigot
mutatia A1298C genotip heterozigot
Comentariu:
Pacienta este purtatoare heterozigota a ambelor mutatii.Este vorba de asa-numita "heterozigotie compusa"deoarece ambele mutatii sunt heterozigote.Combinarea ambelor mutatii se asociaza cu un nivel crescut de homocisteina si un nivel scazut de folat,comparativ cu po****tia generala.
Deoarece hiperhomocisteinemia este un factor de risc recunoscut pt.tromboze arteriale si venoase si pt. avorturi in luna mica de sarcina,se recomanda normalizarea nivelului homocisteinei prin substitutie vitaminica adecvata.De asemenea recomandam un control anual al homocisteinei.la purtatorii alelei A1298C s-a comunicat un risc crescut de boala coronariana.Alti factori de risc asociati (imobilizare,traumatisme,sarcina,contraceptive orale,fumat,obezitate),pot declansa tromboze.Se recomanda control familial."
Eu n-am mai avut azi timp sa mai citesc nimic despre asta,in weekendul asta o sa fiu plecata,o sa trimit prin fax buletinul de analiza la un prieten de familie,dr. in Bucuresti,care mi-a zis ca il va da unui genetician si vor discuta.O sa va spun ce imi vor spune,ca eu stiu o geneticiana aici,la TM,la care mi-am facut amniocenteza,dar nu prea am incredere in ea,o cam ia prin pruni,ii place sa se auda vorbind,si nu tot ce spune are substrat real.
Eu deocamdata iau acid folic,la asoenter fac o pauza,ca vreau totusi sa mai fac si proteina S,am primit si Proluton din Austria,as ca sunt aproape pregatita pt.noua sarcina
In noaptea trecuta am visat ca sunt insarcinata si trb. sa nasc,am mers la spital,si era o mizerie acolo...si am mers la clinica privata a dr.meu,si el imi spunea ca imediat o sa-mi faca cezariana,si eu il tot intrebam daca e sigur ca sunt insarcinata,ca nu prea imi vedeam burta...si eram atat de fericita...
Si m-am gandit la cat de ingrozite sunt cunostintele mele care trebuie sa nasca,ce cosmar e pt.ele nasterea,dar pt. mine e un vis...si probabil ca si pt.voi e la fel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

miki,pt. lista de la inceput:
4 sarcini oprite in evolutie(nu cu avort spontan):
-oct.2005,la 7 saptamani,cu complicatii BIP si sinechie uterina,indepartata in sept.2006
-apr.2007,la 18 sapt,dupa amniocenteza,sarc.sub heparina
-oct.2008,la 6 sapt,cu progesteron si BHcg scazute
-martie 2009,la 4 sapt,bhcg scazut,progesteron mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns profa spune:

danny1,tie cine ti-a recomandat tratamentl,hematologul,geneticianul sau ginecologul?Si acid folic,am citit bine,15 mg/zi?
miki,mcrissa,sicuta,danny si toate fetele ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Am facut ceva modificari in listuta, va rog sa va uitati si sa-mi spuneti dc mai tb scris ceva sau dc sunt greseli. As vrea sa treceti si voi rezultatul exact de pe buletinul de analiza ca sa dau un link la fiecare pt el cum am dat la Profa.
Profa dupa ce am citit rezultatul tau mi s-a facut lumina la mansarda .
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

miki nu esti singura, surioara mea si la mine este prost la proteina C.eu tocmai am vorbit cu doctorul de la genetica unde am facut MTHFR si i-am spus de o analiza a mea mai veche, facuta inainte de sarcina ProC Global Factor V NR si mi-a iesit 0.85 si scrie ca ar trebui sa fie intre 0.86-1.10 si mi-a spus ca este rezistena la proteina C, in sensul factorului V Leiden(parca asa s-a exprimat).deci sunt varza si la Factorul V Leiden.
profa am inteles ca mutatiile heterozigote sunt mai putin periculase ca cele homozigote(cele homozigote au doua copii mutante ale genei).

Ma gandeam ca listuta completata de la prima pagina ar fi utila multuor medici ginecolgi, ar putea macar sa indrume fetele ca noi pentru efectuarea unor analize ca eu una le-am facut de capul meu, sau mai bine zis indrumata de miki.

Cea mai arzatoare dorinta

Cristina, mamica de doi ingerasi in ceruri

Fericiti cei ce plâng, caci aceia se vor mângâia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Mcrissa rezultatul meu la APCR Restistenta la Prot C activa este in secunde 102 , normal >=120 secunde. Tu cred ca ai in procente ProC Global Factor V NR
Miki Anul asta pun de-un pui ( sau doi )

Mergi la inceput